Satdscykelsäsongen är nu slut - drygt 60 000 köpte abonnemang för hela säsongen

Över 3,7 miljoner resor gjordes med stadscyklarna i Helsingfors och Esbo. Förra året gjordes ca 3 miljoner resor. Drygt 61 300 personer köpte abonnemang för hela säsongen, vilket är nästan 13 000 fler än förra året. Stadscykelsäsongen upphörde den 31 oktober.

Säsongen startade i april i år i Helsingfors och Esbo. Helsingfors fick 88 nya stationer och 880 nya cyklar samt ett större serviceområde.

I Helsingfors användes varje cykel i genomsnitt till ca sju resor per dag, i Esbo ca tre. Förra året gjordes ca nio resor per cykel per dag i Helsingfors.

”Det är egentligen bra att användningsgraden har minskat något. Det visar att utvidgandet av området och de nya cyklarna har förbättrat tillgängligheten till stadscyklar”, berättar HST:s projektchef Samuli Mäkinen.

”Vi är nöjda med användningsgraden i Esbo. Siffrorna visar att Esboborna använder stadscyklar som en del av trafiksystemet på vardagen”, säger Esbos trafikstyrningschef Johanna Nyberg.

Användarna nöjda

Våren 2019 genomförde HST en internationell jämförelseundersökning enligt vilken stadscyklarna i Helsingfors och Esbo var en av världens populäraste stadscykeltjänst. Att stadscyklarna är så populära beror bland annat på det förmånliga priset samt på att systemet fungerar.

Enligt HRT:s kundenkät är användarna av stadscyklarna i Helsingfors och Esbo ännu mer nöjda med tjänsten. De rimliga och enkla avgifterna, stationernas skick, stationernas placering samt registreringen och köp av abonnemang via stadscykelsidan fick bra betyg.

Lägg till ny kommentar

You can post comments after logging in with your HSL account.