Avbrott i Nordeas och OP:s tjänster under veckoslutet 5.-6.9

Det är avbrott i Nordeas och OP:s banktjänster under veckoslutet 5.-6.9 och under serviceavbrottet kan man varken använda Nordeas och OP:s kort eller bankernas identifieringskoder i HSL-appen och HRT-korttjänsten.

 

 

Det är avbrott i OP:s nättjänster och betalningar från lördag 5.9 kl. 22 till söndag 6.9 kl. 10. Detta för att utveckla och underhålla tjänster. Läs mer på OP:s webbplats

På söndag 6.9 har Nordea ett serviceavbrott som börjar kl. 4 natten mellan lördag och söndag. Enligt Nordea varar avbrottet för kortens del till klockan 14.00 på söndag och för andra tjänsters del till klockan 17.00 på söndag. Avbrottet beror på ändringar som genomförs i Nordeas datasystem. Läs mer på Nordeas webbplats

Hur avbrotten påverkar HRT:s tjänster

Under serviceavbrottet kan man inte använda bankernas identifieringskoder i HSL-appen eller i HRT-korttjänsten. Det går inte heller att betala biljetter med OP:s och Nordeas kort.

Under avbrottet kan du betala i HSL-appen via telefonräkning och med andra bankers kort. Mobilepay och Pivo fungerar inte om du använder OP:s eller Nordeas kort.  I HRT-korttjänsten kan du använda andra bankers nätbankkoder, betalkort eller Mobilepay. Före avbrottet lönar det sig att ta ut kontanter med vilka du kan betala din biljett i flera försäljningsställen och i vissa biljettautomater.

Vänligen observera att också Mobilepay och Pivo baserar sig på att man betalar med betalkort eller från bankkonto dvs. du kan endast betala med dessa om du inte använder OP:s eller Nordeas kort eller konto.

Lägg till ny kommentar

You can post comments after logging in with your HSL account.