Vik upp sparkcykeln och åk iväg!

I Nordsjö testas stadssparkcyklar i år. Säsongen startar i slutet av april och pågår till slutet av oktober. Det finns ca 300 sparkcyklar: hälften av dem är vanliga sparkcyklar och hälften är elsparkcyklar. Det finns 28 stationer spridda runt om i Nordsjö.

Ladda ner appen

Ladda ner Samocat-applikationen på din telefon och registrera dig som sparkcyklist.

Användningen av en vanlig sparkcykel kostar 0,50 e (de första 5 minuterna), därefter 0,05 e/minut.

Användningen av en elektronisk sparkcykel kostar 1 e (de första 5 minuterna), därefter 0,15 e/minut.

Sök

Sök stationerna och de fria sparkcyklarna i applikationen eller Reseplaneraren. (Obs! Stationerna visas i Reseplaneraren bara under sparkcykelsäsongen.)

En fri sparkcykel syns som ett grönt ljus vid en station. Lösgör sparkcykeln genom att läsa QR-koden i ställningen. Vik upp sparkcykeln och åk iväg!

Titta på var stationerna ligger.

Åk

Med en vanlig sparkcykel får man åka på trottoaren. En elektronisk sparkcykel används för säkerhetsskäl alltid på cykelvägen eller körbanan. Du observerar väl andra i trafiken. Endast en person får åka på sparkcykeln åt gången. Du kan återlämna sparkcykeln till vilken som helst sparkcykelstation, antingen vid ställningsplatsen eller i ändan av ställningen med låsvajern om stationen är full.

En sparkcykel kan reserveras med applikationen högst en timme i förväg. Debiteringen startar 10 minuter efter reserveringen och gäller i en timme om du inte annullerar den.

Med en fulladdad elsparkcykel kan man åka högst 15 kilometer. Den högsta möjliga hastigheten är 25 kilometer i timmen.

Användarvillkor

Ladda ner Samocat-appen

    

HRT genomför sparkcykelförsöket tillsammans med Samocat Sharing Oy. Sparkcykelpiloten är en del av HRT:s Idealabprojekt där man prövar olika trafiktjänster inom HRT-området.

Samocat kundservice 09 315 74747 (under sparkcykelsäsongen)