Metron kör inte mellan Nordsjö och Östra centrum 27.7

Metron trafikerar inte sträckan Nordsjö-Östra centrum onsdagen den 27 juli på grund av skador på spåren. HST har meddelat att reparationsarbeten är på gång och enligt de nuvarande uppgifterna kan spåren öppnas för trafik från och med torsdagsmorgonen 28.7.

De ersättande bussarna kör mellan Nordsjö, Rastböle, Botby gård och Östra centrum hela onsdagen fram till klockan 23.55 med ungefär 5 minuters mellanrum men turintervallerna kan vara oregelbundna. HRT uppmanar passagerare att vara förberedda på att restiderna kan vara längre än vanligt. Ersättningsbussarna kör med linjenummer 99V och de avgår från hållplatser som ligger nära metrostationen. Hållplatserna har markerats med orange färg. I Östra centrum avgår ersättningsbussarna från plattform 26.

Man kan stiga på de ersättande bussarna genom fram- och mittdörren.

Enligt HST spårade metrotågen ur på sträckan mellan Östra centrum och Nordsjö den 27 juli kl. 02.00. Metrotåget kolliderade först med ett annat tåg som stod stilla på spåren bredvid och spårade sedan ur. Det stillastående tåget var ett utbildningståg. Utbildningståget kunde köras till depån efter olyckan.

Reparationsarbeten med det skadade spåret är på gång. Arbetena beräknas vara klara under natten och avsikten är att trafiken kan startas som vanligt också i riktning mot Nordsjö på morgonen den 28 juli. Olyckan ledde inte till personskador. Olycksutredningscentralen utreder olyckan.

Karta: Gångförbindelsen till ersättningsbussen i Botby gård

korvaava bussi puotila

Den övriga metrotrafiken fungerar som vanligt. Vartannat tåg kör från Gräsviken till Mellungsbacka, vartannat tåg vänder i Östra centrum tillbaka till Gräsviken.

99V korvaava bussi