Den gamla stationen i Böle stänger sina dörrar 19.6, busshållplatserna flyttas från Bölebron till Stinsgatan

Måndagen den 19 juni tas nya gångrutter i bruk på Böle station när den gamla stationen stängs definitivt. Samtidigt dras in de busshållplatser som ligger framför den gamla stationen på Bölebron. Trafikarrangemangen kring Böle station gäller t.o.m. hösten 2019 då den nya stationen och köpcentret Tripla planeras stå färdiga. Passagerarna kan använda den tillfälliga stationen som togs i bruk redan i början av april.

Ändringar i busshållplatser och bussrutter

De största ändringarna i Böle sker i gångrutterna för passagerare som byter mellan tåg och buss. Busslinjerna 50, 58(B), 59, 518 och 551 som kör via Bölebron börjar använda de nya hållplatserna på Stinsgatan. Hållplatserna ligger vid korsningen av Stinsgatan och Konduktörsgränden.

Linje 23 i riktning mot Brunakärr stannar på hållplatsen Industrigatan vid Bangårdsvägen och linje 506 i båda riktningar på hållplatserna vid den tillfälliga stationen på Bangårdsvägen. Linjerna 69 och 848 stannar på samma hållplatser som tidigare.

På grund av hållplatsändringen börjar linje 58(B) köra mellan Böle station och Fiskehamnen via Stinsgatan, Gumtäktsgatan, Jämsägatan och Industrigatan. Det betyder att linjen inte trafikerar sträckan via Aleksis Kivis gata.

Linjens 58(B) nya rutt mellan Böle station - Tågvägen (i pdf-format)

Hållplatsparet Stinsgatan som ligger på Banmästargatan (hållplatsen på kartan) dras in.

Ändringarna i bussrutterna och –hållplatserna är i kraft tills den nya stationen och Tripla blir klara.

Ändringar i spårvagnshållplatser

Hållplatserna för spårvagnslinjerna 7A/B och 9 på Bangårdsvägen flyttas något. Linje 9 börjar använda den nuvarande hållplatsen för linje 7B, och linje 7B börjar använda samma hållplats som bussarna.

På andra sidan av Bangårdsvägen vid den tillfälliga stationen har linje 7A en gemensam hållplats med bussarna.

Hållplatsparet Stinsgatan på Banmästargatan på linje 9 (hållplatsen på kartan) dras in. En ersättande hållplats i riktning mot Västra terminalen ligger på Stinsgatan och i riktning mot Böle på Banmästargatan.

Angöringstrafiken vid den tillfälliga stationen flyttas till Loktorget

All trafik för hämtning och lämning samt taxibilarna på den tillfälliga stationen i Böle flyttas till Loktorget 19.6. Också cykelparkering flyttas till Loktorget. Då stängs också gångförbindelsen från Semaforbron till Böle stationsplats.

Pasilan aseman ympäristön bussi- ja raitiovaunupysäkit 19.6.2017 alkaen