HRT:s kollektivtrafik övergår till sommartidtabeller 19.6

Måndagen den 19 juni övergår HRT:s kollektivtrafik till sommartidtabeller. Det sker också ändringar på vissa busslinjer i Helsingfors och Vanda. Sommartidtabellerna är i kraft fram till 13.8.2017.

Busstrafiken i Helsingfors

Ändhållplatsen för linje 18N flyttas från Eira till Ärtholmen i början av sommartrafiken på grund av ökat antal passagerare. Ändringen betjänar framförallt kunderna som besöker Löyly och Ranta.

Karta över rutten för linje 18N

Linje 58/B får en ny rutt på grund av byggarbeten vid Böle station och Bölebron. Linjens nya rutt går via Industrigatan och Östra Böle dvs. bussen kör rutten Tågvägen – Industrigatan – Jämsägatan – Gumtäktsvägen – Banmästargatan – Stinsgatan – Bölebron. Linjen får en ny hållplats på Stinsgatan som har en gångförbindelse till den tillfälliga stationen i Böle.

Karta över rutten för linje 58,B

Busstrafiken i Vanda

Trafiken på linje 335 på lördagar och söndagar mellan Myrbacka och Linnais läggs ner. Sträckan har haft för få passagerare under veckosluten. Linjerna 321 och 565 som kör på Råtorpsvägen erbjuder ersättande förbindelser till Linnais. Till Friherrs kör linje 332.

Linje 562 återgår till ordinarie rutt måndagen den 19 juni dvs. i början av sommartrafik.


Linje 612 Dickursby – Rosendal läggs ner. Linjen har haft för få passagerare. Mellan Rosendal och Dickursby finns det flertal förbindelser med byte (t.ex. på hållplatsen vid Jumbo eller på stationen Aviapolis).

Undantagsrutten för linje 724 ändras. Den nya rutten går via Sexan (Sexansvägen – Mossvägen – Skjutsvägen).

Karta över rutten för linje 724

Närtåg

D-tåget Helsingfors – Riihimäki börjar stanna också i Dickursby.

Sommarens tidtabeller

Kombinationstidtabeller som HRT publicerar finns inte att få ombord på fordonen, men de kan avhämtas på serviceställena. HRT ger inte ut tidtabellsböcker för sommaren.

De nya tidtabellerna finns i Reseplaneraren då man väljer något datum mellan 19.6 och 13.8 i sökfältet. Skrivbara tidtabeller i pdf-format för enskilda linjer finns tillgängliga här.

Lägg till ny kommentar

You can post comments after logging in with your HSL account.