Tillfälliga stationen i Böle öppnar 3.4 – nya arrangemang

Måndagen den 3 april öppnar den tillfälliga stationen i Böle, och då blir det ändringar i passagerna till perrongerna. Rulltrapporna som leder till de yttre perrongerna (spår 1, 2, 8 och 9) stängs. Det betyder att passagerare som använder A-, I-, N-, P- och T-tåg ska gå via den tillfälliga stationen från och med 3.4.

Den tillfälliga stationen betjänar passagerare till hösten 2019 när den nya stationen och köpcentret Tripla blir klara. Den tillfälliga stationen ligger norr om den nuvarande stationen och består av en stationsbyggnad som ligger mellan järnvägen och Bangårdsvägen samt av en bro som går över Bangårdsvägen och spåren.

Från stationen kan man ta sig ner till perrongerna via trappor och hiss. Det finns också en tillgänglig passage till Semaforbron, Bangårdsvägen och Loktorget i Östra Böle.
Sommaren 2017 stängs den gamla stationen och efter det går all trafik via den tillfälliga stationen. HRT:s och VR:s biljettautomater ligger på den tillfälliga bron.

Sommaren 2017 stängs den gamla stationen och efter det går all trafik via den tillfälliga stationen. Då blir det också ändringar i buss- och spårvagnshållplatserna. Den första ändringen är att linje 506 i riktning mot Mejlans börjar stanna också vid Bangårdsvägen från och med den 3 april.

Stationens norra gångtunnel är i bruk som vanligt också under den tid stationsbygget pågår.

Kulkureitit ja pysäkit Pasilan asemalla 3.4.2017 alkaen