Tietoa sivustosta

Palvelun käyttäminen

www.hsl.fi on Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) ylläpitämä verkkopalvelu. Verkkopalvelua julkaistaan suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä. Suomenkielinen sivusto on laajin.

Palvelusta voi etsiä tietoa selaamalla aihealueita tai käyttämällä sanahakua. Jokaiselta sivulta on pääsy hakutoimintoon.

Sivuston Tulosta-toiminto avaa suoraan Tulostus-valintaikkunan. Toiminto edellyttää JavaScriptiä. Tulostus voidaan tehdä myös selaimen omasta valikosta, jolloin ei edellytetä JavaScriptiä. Käytettäessä Tulostus-toimintoa tulostuu pelkästään sivun pääsisältö ilman navigaatiorakennetta.

Sivustolla olevat linkit avautuvat uuteen selainikkunaan, jos tieto sijaitsee toisella sivustolla. Takaisin HSL:n sivustolle pääsee sulkemalla uuden ikkunan. Sivustolla olevien pdf-tiedostojen lukemista varten tarvitaan maksuton Acrobat Reader -ohjelma, jonka voi noutaa Adoben sivuilta.

Palvelun käyttömääriä seurataan tilastoinnin avulla.

Palvelun käyttäjistä ei kerätä henkilötietoja. Poikkeuksena ovat kirjautumista edellyttävät palvelut, jolloin käyttöehdot ja tietosuojaseloste on hyväksyttävä ennen HSL-tunnuksen luomista.


Tekninen toimivuus

Sivusto on responsiivinen, joten se mukautuu eri kokoisille päälaitteille. Jos käyttäjän laitteen resoluutio on pieni, sisältö mukautuu yksi, kaksi tai kolmipalstaiseksi. Jos resoluutio on suurempi, jää sivuston marginaaleihin valkoista tyhjää tilaa.

Sivusto toimii parhaiten Internet Explorerin versiolla 8.0 ja uudemmilla, Mozilla-selaimilla ja Firefoxilla. Sivustolla käytetään evästeitä.


Oikeudet

www.hsl.fi-palvelussa olevan aineiston oikeudet kuuluvat Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymälle ellei toisin mainita. Sivuston sisältöön voi linkittää vapaasti. Aineiston käytöstä kaupalliseen tarkoitukseen on kuitenkin aina sovittava erikseen verkkotoimituksen kanssa.

Valokuvien, muun kuvamateriaalin ja karttojen tekijänoikeudet ovat valokuvaajilla, kuvien tekijöillä tai HSL:llä. Kyseisen materiaalin käytöstä on aina sovittava erikseen verkkotoimituksen kanssa.


Vastuu

HSL vastaa verkkopalvelun sisällöstä, joka pyritään pitämään mahdollisimman ajantasaisena. Havaitut virheet pyritään korjaamaan mahdollisimman pian. HSL ei kuitenkaan takaa näiden www-sivujen kaiken sisällön oikeellisuutta kaikkina ajankohtina.

HSL ei vastaa käyttäjälle tai kolmannelle osapuolelle sivuston tietojen mahdollisesti sisältämistä virheistä tai puutteellisuuksista aiheutuneista välillisistä tai välittömistä vahingoista.  HSL ei myöskään vastaa palvelun käytöstä tai tulkinnasta aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista.

Näillä www-sivuilla on linkkejä muihin www-sivuihin. HSL ei vastaa tällaisten ulkopuolisten www-sivujen sisällöstä eikä linkkien toimivuudesta.

HSL pyrkii huolehtimaan siitä, että palvelu toimii häiriöttömästi. HSL ei kuitenkaan vastaa mahdollisista toimintakatkoksista esimerkiksi huoltotöiden, teknisten vikojen tai muiden vastaavien syiden vuoksi eikä tietoliikenneyhteyksien tai internetverkon mahdollisista toimintakatkoksista.

HSL ei vastaa mistään vahingosta, joka johtuu sivuston toiminnasta tai siitä, ettei sivusto toimi.


Lisätietoja ja palaute

Lisätietoja: verkkotoimitus@hsl.fi

Voit antaa palautetta tai tehdä kysymyksiä sivuston Palaute-toiminnon kautta.

Takaisin ylös