Tervetuloa, Tuusula!

Tuusulan joukkoliikenne siirtyy uuteen aikaan 1.1.2018, kun Tuusulan kunta liittyy osaksi Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymää.

Muutos merkitsee sitä, että Tuusulassa alkavat käydä samat joukkoliikenneliput kuin Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Kauniaisissa, Keravalla, Sipoossa, Kirkkonummella ja Siuntiossa – siis HSL:n liput. Tuusula liittyy osaksi Keravan ja Sipoon lippuvyöhykettä. Näin ollen Tuusulan, Keravan ja Sipoon alueella voi matkustaa HSL:n sisäisellä, yhden vyöhykkeen lipulla. Lähiseutu 2 -lipulla voi matkustaa kaikkialla paitsi Helsingissä ja lähiseutu 3 -lipulla koko HSL-alueella.

Muutos merkitsee myös sitä, että Tuusulan joukkoliikenteestä sekä linjojen aikatauluista ja mahdollisista muutoksista saa tietoa HSL:n verkkosivuilta ja Reittioppaasta. Lisäksi HSL alkaa vastata Tuusulan bussipysäkkien ja Jokelan aseman matkustajainformaatiosta.

Itse linjojen reitteihin tai aikatauluihin ei pääsääntöisesti tule muutoksia vielä vuoden 2018 alussa. HSL on kuitenkin jo käynnistänyt Tuusulan uuden bussilinjaston suunnittelemisen, jotta joukkoliikenne palvelisi Tuusulassa matkustajia mahdollisimman hyvin osana HSL:n järjestelmää.

HSL:n liikenne ei tarkoita tuusulalaisille vain matkalipun muuttumista toisenlaiseksi. Se tarkoittaa myös sitä, että yhdellä lipulla on mahdollista jatkaa matkaansa mihin tahansa HSL-alueella: Kellokoskelta Kivenlahteen ja Hyrylästä Herttoniemeen.

Tälle sivustolle on koottu kattava paketti uuden aikakauden joukkoliikenteestä Tuusulassa. Päivitämme sivustoa syksyn mittaan sitä mukaa kuin meillä on lisää tietoa kerrottavanamme.

Tervetuloa mukaan, tuusulalaiset!

Tavataan asukastilaisuudessa

Tervetuloa kaikille avoimiin asukasiltoihin marraskuussa!
Tilaisuuksia on kaikkiaan kolme ja ne ovat samansisältöisiä.

Maanantaina 13.11. Kellokoski
Tuusulan lukio/Kellokosken toimipiste klo 18-20, Koulutie 7

Tiistaina 14.11. Jokela
Jokelan koulukeskus klo 18-20, Jyväkuja 13

Maanantaina 20.11. Hyrylä
Hyökkälän koulu klo 18-20, Kirkkotie 9

Takaisin ylös

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.