Tervetuloa, Tuusula!

Huom! Tätä sivustoa ei enää päivitetä.

Tuusulan joukkoliikenne siirtyi uuteen aikaan 1.1.2018, kun Tuusulan kunta liittyi osaksi Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymää.

Muutos merkitsee sitä, että Tuusulassa käyvät samat joukkoliikenneliput kuin Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Kauniaisissa, Keravalla, Sipoossa, Kirkkonummella ja Siuntiossa – siis HSL:n liput. Tuusula liittyi osaksi Keravan ja Sipoon lippuvyöhykettä. Näin ollen Tuusulan, Keravan ja Sipoon alueella voi matkustaa HSL:n sisäisellä, yhden vyöhykkeen lipulla. Lähiseutu 2 -lipulla voi matkustaa kaikkialla paitsi Helsingissä ja lähiseutu 3 -lipulla koko HSL-alueella.

Muutos merkitsee myös sitä, että Tuusulan joukkoliikenteestä sekä linjojen aikatauluista ja mahdollisista muutoksista saa tietoa HSL:n verkkosivuilta ja Reittioppaasta. Lisäksi HSL alkaa vastata Tuusulan bussipysäkkien ja Jokelan aseman matkustajainformaatiosta.

Itse linjojen reitteihin tai aikatauluihin ei pääsääntöisesti tule muutoksia vielä vuoden 2018 alussa. HSL on kuitenkin jo käynnistänyt Tuusulan uuden bussilinjaston suunnittelemisen, jotta joukkoliikenne palvelisi Tuusulassa matkustajia mahdollisimman hyvin osana HSL:n järjestelmää.

HSL:n liikenne ei tarkoita tuusulalaisille vain matkalipun muuttumista toisenlaiseksi. Se tarkoittaa myös sitä, että yhdellä lipulla on mahdollista jatkaa matkaansa mihin tahansa HSL-alueella: Kellokoskelta Kivenlahteen ja Hyrylästä Herttoniemeen.

Tälle sivustolle on koottu kattava paketti uuden aikakauden joukkoliikenteestä Tuusulassa.

Asukastilaisuuksien esittelymateriaalit

Marraskuussa 2017 järjestettiin kolme asukasiltaa, joiden esitykset löytyvät ohesta.

Maanantai 13.11. Kellokoski
Kellokoski_asukasilta

Tiistai 14.11. Jokela
Jokela_asukasilta

Maanantai 20.11. Hyrylä
Hyryla_asukasilta

Takaisin ylös

Kommentit

Milloin Lahelaa koskevista muutoksista on saatavilla tietoa?
Onko tulossa reittiä Lahelasta Tikkurilaan pääradan varteen?

Mielestäni tosi tärkeä, että Ruotsinkylän kautta kulkee bussi Tuusulan tielle.
Siellä on Klemetskogin koulu eli koululasia varten tarvitaan bussi.
Asukkaat ovat tottuneet pysäköimään autojaan Tuusulan tien varteen bussipysäkin lähellä olevalle pysäköintipaikalle ja sitten jatkamaan bussilla Helsinkiin yms. Jos kulkeminen yleisillä kulkuneuvoilla on liian hankala turvaudutaan oman auton käyttöön.

Eikö HSL voisi tuoda työmatkalaiselle suunnatun lipputyypin, jossa ei olisi noita ylimääräisiä kustannuksia matkustamisesta Espooseen, Kauniaisiin, Vantaalle, Sipooseen tai Suomenlinnan lautalle. Työpaikka kun edelleen on Helsingissä. Esimerkiksi suoraviivainen sarjalippu välille Tuusula - Helsinki. Tämä tarve lienee aika monella.

Nyt tuo kustannusten nousu on täysin kohtuuton, lähes 600 e/vuosi ja useamman hengen taloudella sitten sen monikerta. Itse siirryin jo takaisin oman auton käyttöön tämän muutoksen vuoksi. Kustannusten nousu on myös ristiriidassa esittelymateriaalien väitteille, että HSL:ään liittymällä saavutetaan linjaston kustannustehokkuutta, kun käytäntö osoittautui heti päinvastaiseksi ja matkustamisen kulut nousivat 50%.

Hei,
Voiko Tuusula bussilippua ostaa vielä, vai päättyikö sen käyttö vuodenvaihteessa?
Käyttö olisi arkisin linjalla 365z välillä kerava-Helsinki.

Tuusulalippu poistui käytöstä vuodenvaihteessa Tuusulan liityttyä HSL:ään, eikä niitä voi enää ostaa. Vuoden 2017 puolella ostetut liput kelpaavat niiden voimassaoloajan loppuun. Matkahuollon sarjalippuja voi käyttää ainoastaan niissä busseissa, joissa on vielä käytössä Matkahuollon laite. Kaikissa HSL:n busseissa laitetta ei ole: esimerkikksi linjalla 962 ei ole Matkahuollon laitetta, ei myöskään kaikissa Keravalle menevissä busseissa.

Tuleeko Tuusulan Lahelaan vielä illalla kello 18:00>>>
Liikennöintiä, jos ei vielä tule niin milloin on suunnitelmassa lisätä liikennöntiä?

Tuusulan aikatauluihin tai reitteihin ei tullut nyt vuodenvaihteessa juurikaan muutoksia. Isommat parannukset alueen joukkoliikenteeseen saadaan, kun nykyiset liikennöintisopimukset päättyvät vuoden 2019 kesän jälkeen. HSL on suunnittelemassa alueen joukkoliikennettä vuoden 2019 tilanteeseen ja suunnittelun etenemistä voi seurata osoitteessa https://www.hsl.fi/linjastosuunnitelmat/tuusula-kerava. Suunnitelmassa esitetään Lahelan alueen joukkoliikenteen huomattavia parannuksia liityntäliikennettä hyödyntäen.

3.1.2017 linjalla 962 ei voinutkaan maksaa matkaa Tuusulan matkakortilla vaikka HSL:n sivuilla kerrottiin että jos on ladannut kautta ennen vuoden vaihdetta niin voi käyttää loppuun. Onko HSL:n busseissa mahdollisuus maksaa vielä Tuusulan matkakortilla?
Kiitos vastauksesta!

Hei! Matkahuollon lippuja voi käyttää ainoastaan sellaisissa busseissa, joissa on vielä käytössä Matkahuollon laite. Esimerkiksi HSL:n bussissa 962 ei ole Matkahuollon laitetta, ei myöskään kaikissa Keravalle menevissä busseissa.

Stadista pääsee viikolla Hyrylään 23:10 Z:lla, ja sitten 962:lla Keravalta. Edistystä, ennen piti ottaa taksi Hyrylään, mutta: miksi ihmeessä viimeinen vuoro on JO 23:52 tms, miksei tuolla bussilla voi ajaa Keravalta myöhemmin? Kuka nyt keskellä päivää palaan pippaloista korpeen. Lisäksi lauantaisin ei tuota "myöhäis" vuoroa ole lainkaan, vaan on pakko ottaa taksi tai tulla vasta yhden jälkeen tulevalla bussilla. Tuohon pitää saada joku väliin, tyyliin 01:00 menevä, siis Keravalta tms.

Kiitos palautteestasi! Linjan 962 liikennöintiaikoja on jatkettu 1.1. alkaen, ja matkustajamääriä seurataan jatkossa. Jos nyt aloitetuilla iltavuoroilla on paljon matkustajia, liikennöintiaikaa voidaan mahdollisesti laajentaa lisää.

No, ei. Tässä on hyvin yksinkertainen muna/kana dilemma. Jos ei pääse yöllä kotiin, niin ei kai sitä aikaisemmallakaan tule. Eli joko kokeillaan ja lisätään myöhäisempiä vuoroja erityisesti viikonloppuna tai annetaan olla ja toivotaan, että tulisi taksi- kilpailua kesällä...

Laitoin jo asiakaspalautetta, mutta en ole vielä saanut vastausta joten kysyn nyt täälläkin. Eli eilen 2.1. yritimme matkustaa linjalla 665 Järvenpäästä Kellokoskelle matkakortilla, mutta kuski ei sitä kelpuuttanut vaan sanoi ettei se käy kaikilla vuoroilla. Onko näin? Pitääkö minun jostain tietää millä saman linjan vuorolla voin maksaa matkakortilla ja milloin tarvitsen käteistä ja maksan kalliimman matkahuollon lipun? Samoin alle 7-vuotias ei päässyt ilmaiseksi vaikka HSL-alueella pitäisi näin olla. Eli miten jatkossa tulee toimia?

Palautejärjestelmässämme on tällä hetkellä ruuhkaa, ja muutoinkin vastauksen saaminen sitä kautta kestää hieman pidempään: normaalista vastaus tulee kahden viikon kuluessa. Mutta siis HSL:n matkakortti kelpaa kaikissa linjan 665 vuoroissa, myös eri kirjainversioissa, ja alle 7-vuotiaat matkustavat maksutta. Todennäköisesti on ollut kyse siitä, että kyseisen vuoron kuljettaja ei ollut tietoinen muutoksesta, pahoitteluni siitä!

Tänään poika matkusti 665A bussilla Kellokoskelta (n.15.00 aikaan) Järvenpäähän eikä bussissa ollut HSL-lippulaitetta, eli ei voinut maksaa matkaa matkakortin arvolla vaan oli joutunut ostamaan erikseen lipun Järvenpäähän ja sieltä uuden lipun junaan Helsinkiin. Tuli siis tuplahinta :( Mobiililippu olis varmaan käynyt, mutta harmi jättää käyttämättä matkakortille ladattua arvoa. Joko kohta olisi lippuhommat kunnossa?

Moi! Voisiko joku varmasti sanoa, millä lipulla matkustetaan Järvenpäästä Helsinkiin tai toisinpäin... VR:n sivuilla lukee ja kysyttäessä vastattiin, että voi käyttää joko VR:n lippua tai HSL:n lippua (varmaankin lähialue 3 olisi lipputyyppi arvokortilla), samoin Järvenpään kaupungin tiedotteessa näin kerrotiin, mutta sitten taas HSL:n sivuilla mainitaan yhdessä kohtaa, ettei lähialue 3 käy Järvenpäästä Hesaan. Voiko siis jatkossa käyttää HSL:n matkakorttia, lähialue 3 painiketta arvokortilta vai ei Jäkestä Hesaan? Eri sivustot kertovat ihan eri sanomaa....

Hei! Järvenpään alueella olevilla juna-asemilla eli Järvenpään lisäksi Ainolassa, Saunakalliossa ja Haarajoella voi matkustaa sekä HSL:n että VR:n lipuilla. Tämä koskee sekä kyytiin nousemista että kyydistä poistumista. Ja kuten mainitsitkin, lippu on lähiseutu 3, jonka voi maksaa esimerkiksi matkakortin arvolla. Lipun voi ostaa myös HSL:n Mobiililippu -sovelluksella (https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat/mobiililippu). Lisätietoa Tuusulan lipuista ja vyöhykkeistä: https://www.hsl.fi/tuusula/tuusulan-liput-ja-vyohykkeet

Hei! Nykyisessä "Opiskelijan alennuslippuhakemusksessa" ei ole Tuusulaa.

Hyrylästä Helsinkiin joka päivä töihin matkustavan hinta nousi 110 -> 158 e , eli 48 / kk lisää. En tarvitse matkustella minnekään muualle joten kohtuuton korotus kuukausi hintaan.
Aika suolainen hinta ei houkuttele Tuusulaan asukkaita, bussi vuorot on aika heikot muutenkin joten aika moni voi siirtyä oman auton käyttöön itse mukaanlukien.

Toivoisin jonkun latauspisteen Hyrylän linja-autoaseman läheisyydessä avaavan jo klo 6.00. Nythän latausta ei voi enää suorittaa bussissa ja me varhaisella bussilla kulkevat matkustajat joudumme muuten ostamaan kausilipun lisäksi kerran kuussa yhden ylimääräisen matkalipun tai vaihtoehtoisesti menetämme yhden päivän kausilipustamme.

Kausilipun voi ladata jo ennakkoon, eli voit ladata jatkoa kaudellesi suoraan edellisen perään, kun kuljet latauspaikan ohi sen aukioloaikana.

Mukavaa odottaa tunti seuraavaa bussia kun vr:n kanssa aikataulut kiristetty äärimmilleen.

Käyn Hyrylästä Helsingissä n. 4-6 kertaa kuukaudessa.

Käytän Matkahuollon normaalihintaista 30km:n matkakorttia, jolle ladataan 44 matkaa kerrallaan, kelpoisuusaika 12kk. Tällöin yhdensuuntaisen matkan hinnaksi tulee 4,90€ (kertalipulla tämän päivän hinta on 6,80€). Huom. tässä ei siis ole mitään alennusta, paitsi tuo 44kpl:n kertaostos.
HSL:n Lähiseutu-3 - lippu maksaa 6,30€, eikä tietoa vastaavasta monikertalipusta ole.
Minua ei lämmitä yhtään selitykset, että HSL:n lipulla voi matkustaa koko HSL:n alueella. Jos 1-2 kertaa vuodessa haluan kulkea muuta kuin tuon Hyrylä - Helsinki Kamppi- välin, voin kevyesti maksaa muutamia euroja lisää. Mutta en kertakaikkiaan ymmärrä, miksi minun pitäisi maksaa se joka kerran, vaikka en mene minnekään eteenpäin. Tämähän on myös käsittääkseni ensimmäisen kysyjän, työmatkalaisen, ongelma. Ja meidän ei auta muu, kuin maksaa...

Matkahuollon 22 ja 44 matkan lippuja lähinnä vastaava HSL:n tuote ovat matkakortille ladattava arvo eli raha.

6,30 € hintainen Lähiseutu 3 arvolippu sisältää jo "monikerta-alennuksen". Bussikuskilta käteisellä ostettava Lähiseutu 3 kertalippu maksaa 8,00 €, automaatista ja kioskilta ostettavat Lähiseutu 3 kertaliput maksavat 7,20 €. Mobiililippu on saman hintainen matkakortin arvolipun kanssa eli 6,30 €.

Olet aivan oikeassa, että suorilla yhteyksillä Matkahuollon liput ovat usein HSL:n lippuja edullisempia.

Tässä vielä pähkinänkuoressa Matkahuollon ja HSL:n lipputuotteiden eroja:

Matkahuollon 22 ja 44 matkan liput ovat voimassa yhden vuoden ostopäivästä. HSL:n matkakortille ladattu arvo on ikuista.

Matkahuollon kortin käyttöikä on kolme vuotta. HSL:n korteilla ei ole ennakkoon määriteltyä käyttöikää, vaan ne täytyy käydä vaihtamassa palvelupisteessä HSL:n uutisoidessa korttien vaihtamisesta. Edellisen kerran kortit vaihdettiin vuonna 2009. Seuraavan vaihdon piti tapahtua jo 2016, mutta vaihto on viivästynyt ainakin kesään 2018.

Matkahuollon 22 ja 44 matkan lippu ostetaan etukäteen tietyn pituiselle matkalle. HSL:n arvolipun voi leimata aina matkustustarpeen mukaan. Esim. bussilla Lähiseutu 3 lipulla Hyrylästä Helsinkiin, kaverin kyydissä Vantaalle Aviapolikseen ja sieltä bussilla Lähiseutu 2 lipulla Hyrylään.

Matkahuollon 22 ja 44 matkan lipuilla ei ole lainkaan vaihto-oikeutta. HSL:n kerta- ja arvolipuilla on vapaa 60, 80 tai 100 minuutin vaihto-oikeus mille hyvänsä HSL-liikenteen linjoille.

Matkahuollon kortteja voi rajoitetusti ladata myös busseissa. HSL:n kortteja ei voi lainkaan ladata liikennevälineissä.

Toivoisin, että myös Riihikallion Alepaan tulisi matkalippujen latauspiste. Riihikalliossa ei ole R-kioskia, mutta Alepa on avoinna 24 h. Nyt lähin latauspiste on Hyrylässä 3 km päässä poispäin Helsingistä, johon työmatkaliikenne enimmäkseen suuntautuu.

Et ole toiveesi kanssa yksin, ja teemme parhaamme, jotta saisimme Riihikallion Alepan lisättyä myyntipisteiden joukkoon. Ennen sitä sinun kannattaa ladata matkakorttisi jo ennakkoon, siis ennen edellisen kausilipun päättymistä Helsingin päässä, jossa on monia mahdollisia paikkoja matkakortin lataamiseen. Reiteillesi sopivimman paikan löydät myyntipistehausta: https://www.hsl.fi/myyntipaikkahaku

Aika hurja hinnannousu, kun ennen sai työmatkat Helsinkiin 110 e/kk (Tuusulalippu), niin nyt on pakko ostaa HSL-lippu hintaan 158 e/kk. Millä tällainen kustannusten nousu perustellaan, kun edelleen samat bussit. Vai onko tällä uudistuksella saatu Tuusulalaiset länsimetron maksajiksi?

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.