Tuusulan ja Keravan bussilinjasto uudistuu 12. elokuuta!

Lisää liikennettä Tuusulaan 16.12.2019 alkaen!

 • Linjalle 643 (Hakaniemi-Hyrylä) lisätään arki-illoille seuraavat lähdöt: Hakaniemestä klo 20.17 ja 21.17, Hyrylästä klo 19.23 ja 20.23.
 • Linjalle 964B (Hyrylä-Paijala) lisätään arki-illoille seuraavat lähdöt: Hyrylästä klo 21.07 ja 22.07.
 • Linjalle 642 (Leinelä-Lahela-Hyrylä) lisätään arkisin seuraava lähtö: Hyrylästä klo 14.07. Tarkoituksena on parantaa Lahelan koulumatkayhteyksiä.
 • Linjoille 641, 642 ja 665A korjauksia pysäkkien arvioituihin ohitusaikoihin, jotta linjat kulkisivat entistä luotettavammin.

HSL:n lippujen hinnat uudistuvat 1.1.2020! Kaikki matkat D-vyöhykkeeltä muille vyöhykkeille halpenevat. Lue lisää uusista hinnoista HSL:n tiedotteesta.

Miten pääset perille? Katso se HSL:n reittioppaasta: https://reittiopas.hsl.fi/

Tutustu infolehteen Tuusulan ja Keravan bussilinjastosta: pdf-versio

***

Keski-Uudenmaan joukkoliikenteessä koitti elokuussa uusi aika, kun bussiliikenne Tuusulan kunnan ja Keravan kaupungin alueella uudistui. Bussilinjat muuttuivat niin, että ne kuljettavat entistä enemmän junaradan varteen, aloittavat kulkunsa aiemmin, lopettavat kulkunsa myöhemmin ja kulkevat tasaisemmin vuorovälein. Liikenne myös muuttui aiempaa esteettömämmäksi, ja matkustajille liikenteestä tarjottavan informaation taso parani.

Tule siis rohkeasti joukkoliikenteen kyytiin! Olemme tehneet kaikkemme, jotta sen käyttäminen olisi myös Tuusulassa mahdollisimman helppoa ja mutkatonta.

Kuvituskuva

Erityisesti Hyrylän ympäristössä ja muualla eteläisessä Tuusulassa muutos joukkoliikenteeseen oli merkittävä. Aiemmin matkat Helsingin keskustan suuntaan taittuivat ELY-keskuksen tilaamalla kaukobussiliikenteellä, mutta elokuusta alkaen Tuusulan joukkoliikenne alkoi kulkea HSL:n vähäpäästöisillä ja matalalattiaisilla busseilla ja uusin linjoin.

Bussilinjoihin tehtiin muutoksia myös Keravalla, jossa kaikkien linjojen toinen päätepysäkki siirtyi Keravan asemalle junavaihtojen parantamiseksi. Myös esimerkiksi Keravan ja Hyrylän väliset yhteydet paranivat. Muutokset näkyivät myös Järvenpäässä, josta tuli entistä tärkeämpi vaihtopaikka esimerkiksi Kellokosken suunnasta kulkijoille, ja Vantaalla, kun Hyrylästä alettiin ajaa linjoja etenkin Leinelään ja Tikkurilaan mutta myös Korsoon.

Tälle sivustolle on koottu kattavan tietopaketin siitä, mikä kaikki Tuusulan ja Keravan liikenteessä on toisin kuin ennen elokuuta. Lisäksi kaikkiin Tuusulan ja Keravan kotitalouksiin jaettiin infolehti linjastouudistuksesta elokuun alussa. Sivustolle on myös laadittu kokoelma usein kysytyistä kysymyksistä vastauksineen.

Missäpäin Keski-Uuttamaata sitten asutkin, tervetuloa HSL:n kyytiin!

Tämä kaikki muuttui 12.8.2019

 • Tuusulan ja Keravan bussilinjat uudistuivat
 • Bussiliikenne on aiempaa tasavälisempää, ja yhteydet paranivat etenkin iltaisin ja viikonloppuisin
 • Liikennettä alettiin ohjata entistä enemmän junaradan varteen – kun linjat ovat lyhyempiä, niitä voidaan ajaa useammin ja niiden luotettavuus paranee
 • Kaikki bussiliikenne alkoi kulkea HSL:n tilaamana ja HSL-värisin sinivalkoisin bussein
 • Kaikki liikenteeseen tulleet bussit ovat matalalattiaisia ja ilmastoituja
 • Myös Tuusulassa kulkevien bussien reaaliaikainen sijaintitieto alkoi näkyä Reittioppaassa, ja digitaaliset aikataulunäytöt alkoivat näyttää bussin reaaliaikaista lähtöaikaa
 • Bussien sisällä on seuraavan pysäkin nimen ilmoittava näyttö