Tuusulan ja Keravan bussilinjasto uudistuu 12. elokuuta!

Infolehti Tuusulan ja Keravan uudesta bussilinjastosta on julkaistu - tutustu lehden pdf-versioon!

Tule tapaamaan HSL:n asiantuntijoita HSL:n infopisteelle TuusInfoon Tuusulan pääkirjaston rakennukseen ke 7.8. klo 15-18 (linkki Facebook-tapahtumaan)

***

Keski-Uudenmaan joukkoliikenteessä koittaa elokuussa uusi aika, kun bussiliikenne Tuusulan kunnan ja Keravan kaupungin alueella uudistuu. Bussilinjat kuljettavat tulevaisuudessa entistä enemmän junaradan varteen, aloittavat kulkunsa aiemmin, lopettavat kulkunsa myöhemmin ja kulkevat aiempaa tasaisemmin vuorovälein. Lisäksi liikenne muuttuu aiempaa esteettömämmäksi, ja matkustajille liikenteestä tarjottavan informaation taso paranee.

Kuvituskuva

Erityisesti Hyrylän ympäristössä ja muualla eteläisessä Tuusulassa muutos on merkittävä. Aiemmin matkat Helsingin keskustan suuntaan ovat taittuneet ELY-keskuksen tilaamalla kaukobussiliikenteellä, mutta elokuusta alkaen Tuusulan joukkoliikenne alkaa kulkea HSL:n vähäpäästöisillä ja matalalattiaisilla busseilla ja uusin linjoin.

Bussilinjoihin tehdään muutoksia myös Keravalla, jossa kaikki linjat päättyvät elokuusta alkaen Keravan asemalle junavaihtojen parantamiseksi. Myös esimerkiksi Keravan ja Hyrylän väliset yhteydet paranevat. Muutokset näkyvät lisäksi Järvenpäässä, josta tulee entistä tärkeämpi vaihtopaikka esimerkiksi Kellokosken suunnasta kulkijoille, ja Vantaalla, kun Hyrylästä aletaan ajaa linjoja etenkin Leinelään ja Tikkurilaan mutta myös Korsoon.

Olemme koonneet tälle sivustolle kattavan tietopaketin siitä, mikä kaikki elokuussa muuttuu ja miten siihen on hyvä varautua. Lisäksi jaamme kaikkiin Tuusulan ja Keravan kotitalouksiin infolehden linjastouudistuksesta elokuun alussa. Sivustolle on myös laadittu myös kokoelma usein kysytyistä kysymyksistä vastauksineen.

Missäpäin Keski-Uuttamaata sitten asutkin, tervetuloa HSL:n kyytiin!

Tämä kaikki muuttuu 12.8.2019

  • Tuusulan ja Keravan bussilinjat uudistuvat
  • Bussiliikenne on aiempaa tasavälisempää, ja yhteydet paranevat etenkin iltaisin ja viikonloppuisin
  • Liikennettä ohjataan entistä enemmän junaradan varteen – kun linjat ovat lyhyempiä, niitä voidaan ajaa useammin ja niiden luotettavuus paranee
  • Kaikki bussiliikenne alkaa kulkea HSL:n tilaamana ja HSL-värisin sinivalkoisin bussein
  • Kaikki liikenteeseen tulevat bussit ovat matalalattiaisia ja ilmastoituja
  • Myös Tuusulassa kulkevien bussien reaaliaikainen sijaintitieto näkyy Reittioppaassa, ja digitaaliset aikataulunäytöt näyttävät bussin reaaliaikaista lähtöaikaa
  • Kaikkien bussien sisällä on seuraavan pysäkin nimen ilmoittava näyttö, ja lisäksi busseihin on tulossa seuraavasta pysäkistä kertovat kuulutukset