Linjastouudistuksen taustaa

Tuusula liittyi HSL:n jäseneksi vuoden 2018 alusta, ja alkuvaiheessa liikenne kulki vielä vanhoin liikennöintisopimuksin - ainoa ero aiempaan oli se, että Tuusulassa kulkevilla linjoilla alkoivat käydä HSL:n liput. Tuusulan liittymisen yhteydessä aloimme yhteistyössä Tuusulan kunnan ja Keravan kaupungin kanssa suunnitella alueelle uutta linjastoa, jonka liikenteen voisimme kilpailuttaa.

Vanhat liikennöintisopimukset olivat umpeutumassa, mutta lisäksi oli tarpeellista liittää Tuusula yhä kiinteämmin osaksi HSL:n liikenneverkkoa ja tarjota yhä laajempia liikkumisen mahdollisuuksia. HSL:n lipputuotteet kelpaavat paitsi busseissa myös kaikissa muissa HSL-alueen joukkoliikennevälineissä. Tästä syystä on järkevää, että muiden välineiden käyttämiseen tarjotaan parempia mahdollisuuksia. Uusi linjasto tukeutuukin entistä vahvemmin pää- ja kehäradan junaliikenteeseen.

Koska Tuusulan linjaston suunnittelu vaikuttaa myös Keravaan, samassa yhteydessä oli järkevää uudistaa myös Keravan bussiliikennettä palvelemaan matkustajia aiempaa paremmin.

Uutta linjastoa on suunniteltu yhteistyössä Tuusulan kunnan ja Keravan kaupungin kanssa, ja työ aloitettiin syksyllä 2017. Työn aluksi asukkaiden liikkumistarpeita kartoitettiin verkossa toteutetulla liikkumiskyselyllä, jonka tuloksia käytettiin linjaston suunnittelussa. Linjaston suunnitelmaluonnoksia esiteltiin asukastilaisuuksissa marras-tammikuussa 2017-2018 Hyrylässä, Jokelassa, Kellokoskella ja Keravalla, ja saadun palautteen perusteella linjastoon tehtiin vielä joitain muokkauksia. HSL:n hallitus hyväksyi Tuusulan ja Keravan linjastosuunnitelman 29. toukokuuta 2018.

Tutustu Tuusulan ja Keravan linjastosuunnitelman raporttiin: Linkki raporttiin

Kuvituskuva