Olet täällä

Pyöräparkkien opastusmerkinnät

Pyöräparkkien opastusmerkinnät

Pääkaupunkiseudulle on luotu pääkaupunkiseudun kuntien yhteistyönä seudun kattavat yhtenäiset pyöräparkkien opastusmerkinnät.

Tälle sivulle on koottu pyöräpysäköinnin opasteiden ohjeistus, opasteisiin liittyvien elementtien määritykset ja asennusohjeet sekä opasteiden valmistuspiirustukset.

Pyöräpysäköintiohjeistossa (20170512_Pyöräpysäköintiohjeisto_v1.5.pdf) esitellään opasteiden kuten kylttien ja pylonien rakenne, materiaalit ja mitoitus, sekä käytetyt pintakäsittelyt ja tarrat. Ohjeisto sisältää myös suuntaa-antavan ohjeistuksen merkkien asennuspaikoista ja -tavoista.

Pyöräparkkien opasteiden - pylonin, seinäkyltin ja kattokuution - valmistuspiirustukset sisältävät rakennepiirustukset CAD ja SolidWorks muodossa konepajavalmistusta varten. Mukana ovat myös pdf kuvat valmistuspiirustuksista.

Mukaan latauslinkkeihin on liitetty myös Espoon kaupungin tyyppipiirustukset pyöräparkki opasteiden suunnittelua varten. Nämä piirustukset ovat vapaasti kaikkien suunnittelutahojen käytettävissä. Oman suunnitteluprojektin käyttöön otettaessa näihin tyyppipiirustuksiin lisätään omat nimiöt ja muut tarvittavat tiedot.
Tyyppipiirustukset ovat dwg –muodossa ja ne sisältävät pyloni-, opastekuutio- ja seinäkyltti opasteen (viitoitus, kaluste) tyyppipiirustukset.

Pyöräparkkien opasteiden tarra-aineistot sisältävät pyöräparkkien opasteiden pyörätunnustarrat ja nuolitarrat (20170512_Pyorapysakointi_siirtotarrat.pdf) sekä pyöräpysäköinti-ikonin, pyöräparkki-nettisivustolle ohjaavan QR-koodi-tarran sekä pisteviivapyörätunnuksen vektoriaineistot.

Pisteviivapyörätunnusta voidaan käyttää pyöräparkkien merkintätapana esim. pyöräsäilytyskatoksen lasiseinässä. Pyörä pisteviivatunnus toteutetaan aina valkoisena.

Pisteviivapyörätunnusta on käytetty myös pyörien kuljetusvaunujen merkintätapana metrovaunuissa ja lähijunissa.