Timo Jaatisen ja Tatu Rauhamäen muotokuvat julkistettiin

Valokuvaaja Lauri Erikssonin kuvaamat muotokuvat Helsingin seudun liikenteen entisistä hallituksen puheenjohtajista Timo Jaatisesta ja Tatu Rauhamäestä paljastettiin HSL:n toimitiloissa Pasilassa tiistaina.

HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi totesi puheessaan, että valokuvat yhdistävät hienosti puheenjohtajien olemuksen sekä joukkoliikenteeseen että heille rakkaisiin asuinalueisiin, Lauttasaareen ja Töölöön.

”Timon varma askel ja olemus synnyttävät katsojassa luottamuksen, että jos se on kuvan kohteesta kiinni, niin suunnitelmat muuttuvat todeksi eivätkä jää aikomuksiksi. Timolla oli merkittävä rooli, kun HSL:ää synnytettiin silloisesta YTV:stä ja HKL:stä. Timon ansiota on, että HSL:n toiminta käynnistyi jouhevasti ja kahden organisaation toiminta saatiin sulautettua yhteen yllättävänkin hyvin. Tatun puolestaan opimme HSL:ssä tuntemaan taitavana puheenjohtajana, joka kykeni luotsaamaan uutta kuntayhtymää ja sen hallitusta kohti yhteisiä päätöksiä. Tatun aikana HSL:n hallitus kasvoi yksittäisten kuntaedustajien joukosta yhtenäiseksi tiimiksi, joka kykeni päättämään asioista yli kuntarajojen aidosti seudullisesti”, Rihtniemi lausui puheessaan.

Kuvat ottanut Lauri Eriksson kiitti HSL:n valintaa teettää perinteisten muotokuvien sijaan valokuvat entisistä puheenjohtajista.

"HSL osoitti edistyksellistä ajattelua tilaamalla puheenjohtajien muotokuvat valokuvateoksina. Tehtävä oli haasteellinen ja hieno tilaisuus sekoittaa henkilöitä, arkirealismia ja kaupunkimaisemia keskenään. Kaupunginosat näkyvät näin ideaalityyppeinä puheenjohtajien taustalla”, Eriksson arvioi.

Muotokuvat tulevat Helsingin seudun liikenteen hallituksen kokoushuoneen seinälle, jonne jatkossa ripustetaan myös nykyisen puheenjohtajan kuva. Timo Jaatinen toimi HSL:n hallituksen ensimmäisenä puheenjohtajana. Jaatisen tultua valituksi Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtajaksi valittiin tammikuussa 2010 puheenjohtajaksi Tatu Rauhamäki. Rauhamäen kausi kesti 2013 maaliskuuhun asti. Rauhamäki toimii tällä hetkellä Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Lehdistökuvat Timo Jaatisen ja Tatu Rauhamäen muotokuvista:

 

Lisätietoa:
toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, p. 050 565 8884, suvi.rihtniemi@hsl.fi
viestintä- ja markkinointijohtaja Mari Flink, p. 040 715 0440, mari.flink@hsl.fi