Auton vapaapäivänä 22.9. matkustetaan alennetuin hinnoin

Maanantaina 22.9. HSL:n joukkoliikenteessä matkustetaan kampanjahinnoin. Kerta- ja arvoliput maksavat aikuisilta euron/vyöhyke ja lapsilta 50 senttiä/vyöhyke.
Kerta- ja arvoliput Aikuinen Lapsi
1 vyöhykkeen lippu 1 € 0,50 €
Seutulippu tai 2 vyöhykkeen lähiseutulippu 2 € 1 €
3 vyöhykkeen lähiseutulippu 3 € 1,50 €

Alennusryhmien arvolippujen hinnat ovat samat kuin lasten lippujen.

Normaalit voimassaoloajat ja vaihto-oikeus koskevat myös Auton vapaapäivän lippuja. Alennetut hinnat ovat käytössä 22.9. klo 4.30 alkaen seuraavaan yötaksan alkamisajankohtaan saakka eli kello kahteen.

Lue lisää voimassaoloajoista ja vaihto-oikeudesta

Useimmissa U-liikenteen busseissa edun saa vain ostamalla arvolipun HSL:n matkakortilla. Liikennevälineestä tai automaatista ostetulla kertalipulla ei voi vaihtaa U-liikenteen bussiin muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Lue lisää kertalippujen kelpoisuudesta U-liikenteen busseissa

Lue lisää HSL:n muista Liikujan viikon ja Auton vapaapäivän tempauksista

Kommentit

Hei
Sivusto ilmoittaa että Oma HSL on poissa käytöstä. Miten Lintsin rannekkeet pystyy ostamaan?

Ja vielä veitte meiltä laskutettavan lipunkin pois, eli lähti sekin kiltisti vuoden ajan maksaneen ilmainen kuukausi pois. Tokihan sitä kuulemma saisi alennuksen jos ostaa vuoden mittaisen kauden kerralla, mutta kun ei ole normaalilla ihmisellä varaa maksaa kerralla yli 1000 euroa 11 kk:n matkoista jotta saisi 12. kuukauden ilmaiseksi. Voisihan sitä luottokortilla, mutta jos vuoden maksaisi sitä summaa pois niin korkoihin menisi sekin alennus.

Ilmaiskuukauden saa edelleen kahdella tavalla.

1. Osta koko vuosi kerralla

tai

2. Lataa vuosi osissa kuitenkin siten ettei kausi pääse päättymään kertaakaan. Elikkä lomittain. Silleen saat helposti edun edelleen.

Täsmennän vielä kohtaa 2.

Jos voimassaoleva kauden viimeinen voimassaolopäivä on 20.9. käy lataamassa seuraava kausi ennen tätä. Alkupäiväksi laitetaan 21.9. Näin toimimalla kausi ei katkea edes muutamaksi minuutiksi.

Matkakortissa on kaksi muistipaikkaa. 20.9. ladattu kausi täyttää näistä ensimmäisen ja seuraava lataamasi kausi seuraavan, kun 20.9 ladattu kausi on vanhentunut sen taas voi jo korvata uudella kaudella. Muistipaikan max koko on 1 vuosi, joten enimmillään voi tyhjälle kortille ladata kaksi vuoden pituista pätkää. Lyhyimmillään 14 vrk per muistipaikka.

Minkäslaisia alennuksia me joka kuukausi kiltisti kausilippumme maksaat saataisiin? Maksamme lippujemme hinnassa näiden satunnaisten asiakkaiden alennukset ja lisäksi autoilijoille suunnatut kaksi viikkoa ilmaiseksi -kampanjat! Seutulippu lähes 100 € kuussa on hävytöntä! Uuden lippujärjestelmän myötä varmaan 200 euroa kuussa kun pohjoisemmalla Vantaalla asutaan ja joudutaan ostamaan vielä yksi vyöhyke nykyistä enemmän. No, tavoite on ilmeisesti se että ei ole varaa käydä töissä ja sitten ei tarvitse enää bussilippuakaan...

Valitettavasti mikään ei tule ilmaiseksi. Sinuna joko pyöräilisin töihin tai muutaisin jos on niin iso summa tuokin, josta pitää maksaa bussikuskien palkat, bussit ja niiden huollot, erityiset bussi reitit, pysäkit ja muuta vastaavaa, minun mielestäni 100€ kuussa on ala kanttiin jos ajatellaan että bussi yhtiötkin haluavat tehdä voittoa.

Käsittääkseni valtio tukee sinun kuukausilippuasi n. 50%, eli saat 100€ tukea kuussa. Kuvittele tämä alennukseksi. Tämä tuki maksetaan verovaroista, joista yksityisautoiljat polttoaineveroineen maksavat suuren osan.

Prosenttiluku 50 on oikeata suuruusluokkaa, mutta subventio tulee HSL:n jäsenkunnilta, ei valtiolta, jonka joukkoliikennetuki tälle seudulle on hyvin pieni.

Niin ja Suomessa saa muuttaa vapaasti, jos kokee vääryyttä uuden vyöhykehinnoittelun suhteen

miten saatte matkakortinlukijan veloittamaan tämän tietyn hinnan vain yhden päivän ajan, kun toisinaan on ollu vaikeuksia (buscom näyttää entisiä hintoja) hintojen muuttumisessa useampiakin päiviä....

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.