Kaisaniemen metroaseman nimi vaihtuu Helsingin yliopistoksi

Kaisaniemen metroasema nimetään Helsingin yliopistoksi tammikuussa 2015. Ruotsiksi nimi on Helsingfors universitet ja englanniksi University of Helsinki. Nimenmuutoksesta päätti Helsingin kaupunginhallitus huhtikuussa.

Yliopistolle kulkee päivittäin suuri määrä ihmisiä, joista monet ovat kansainvälisiä vieraita, opetushenkilökuntaa ja opiskelijoita. Siksi on tärkeää, että yliopistoa lähinnä oleva metroasema on helppo tunnistaa nimestään.

Metroaseman nimikylttien uudistaminen käynnistyy tammikuun alkupuolella, ja samaan aikaan vaihdetaan metron asemakuulutukset sekä HSL:n metroinfo-julisteet asemilla ja metrohaarukat asemilla ja metrojunissa. Uuden nimen päivittäminen kaikkeen painettuun materiaaliin vie aikansa, joten ylimenokauden aikana on näkyvillä molempia nimiä.

Helsingin yliopisto viettää ensi vuonna 375-vuotisjuhlavuottaan. Helsingin kaupunki luovuttaa metroaseman uuden nimen lahjana yliopistolle, joka on kaupungille tärkeä yhteistyökumppani.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen luovuttaa nimikyltin rehtori Jukka Kolalle juhlatilaisuudessa metroaseman sisäänkäynnin luona tiistaina 20.1. klo 13 osoitteessa Vuorikatu 12.

Aamupäivän aikana 20.1. Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) järjestää matkustajille ohjelmaa metroasemalla. Paikalla on HYY:n ja Avoimen yliopiston henkilökuntaa noin kello 9–12 ja jaossa muun muassa makeisia ja heijastimia.

Lisätiedot:
Helsingin kaupunki, apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, puh. 0500 433464, pekka.sauri@hel.fi
Helsingin yliopisto, kansleri Thomas Wilhelmsson, puh. 02941 22206, thomas.wilhelmsson@helsinki.fi
Helsingin kaupungin liikennelaitos, HKL, metroliikennejohtaja Tapio Hölttä, puh. 050 559 1916, tapio.holtta@hel.fi
HSL Helsingin seudun liikenne, viestintä- ja markkinointijohtaja, Mari Flink, puh. 040 715 0440, mari.flink@hsl.fi

Kommentit

Metrolla pääsee yliopistolle, ratikalla kaisaniemeen.

Vaihtakaa nyt hyvät ihmiset takaisin se vanha nimi! Nolottaa kuunnella tuota uutta kuulutusta. Helsingilläkin on identiteetti.

Metroasema Helsingin yliopisto mutta ratikoissa kaisaniemi, voi pyhä sylvi...

Vihdoin kunnollinen ja tarpeellinen nimi. Jonkun asian kunniaksi :) Eikä mitään kaisaniemi tai myllypuro. Enemmän just tollaisia esim RAutatieasema niin esim vaikka Aleksiskiven puisto/aukio tai katu jotain sinne päin..!! Kattokaa vaikka Pietarin metroa niin siel on myös nimetty historiallisten henkilöiden nimet. Ja tuosta luokio ja amis riitelystä niin oon ite amislainen ja arvostan molempia vaihotehtoja . Lukiolaiset opiskelee ja heille kuitenkin jonkinlainen kunnioitus. Ja amislaisille kuitenkin se arvostus että he alkavat näkemään työelämän aikaisemmin ja oppivat enemmän alkuun. ! Muistakaa kuitenkin että me kaikki olemme ihmisiä ja asumme helsingissä ! Kunnioita muita niin sinuakin kunnioitetaa!! Hyvää alkanutta 2015 vuotta !!! :)

I agree. Maailma tarvitsee monenlaista osaamista. Mahtavaa että asemia nimetään paikkojen mukaan, soisi enemmänkin. Tästä on hyvä jatkaa. Mahtavaa alkanutta vuotta! :D

Turhaakin turhempi, tämä nimenmuutos. Hsl voisi keskittyä liikennöintiin, eikä turhaan kikkailuun. YÖMETRO TAKAISIN LIIKENTEESEEN!!!

Mitä on pääteltävä Helsingin kaupiunginhallituksen arviosta yliopistoväen suunnistustaidoista ja tietotekniikan käyttökyvyistä, kun nimeksi laitettiin Helsingin Yliopisto. Pitikö varmistaa, etteivät eksy esim. Kuopion Yliopistoon ...

Tällä seudulla todennäköisempi vaihtoehto olisi ajaa kahden vuoden kuluttua metrolla Aalto-yliopistoon.

Lisäksi Helsingissä on Taideyliopisto, jolla on monta toimipistettä ympäri kaupunkia, Sibelius-Akatemialla jopa Kuopiossa.

Ei mitään järkeä muuttaa Kaisaniemen metroaseman nimeä. Aivan liian pitkä nimi. Olisivat päättäjät vain pitäneet vanhan ja tutun Kaisaniemen pysyä nimenä. Itse aion edelleen puhua Kaisaniemen asemasta.

Amikset huutelee kateellisina :D Ihan mahtavaa, että asemasta tulee Helsingin yliopisto. Ymmärrän, että tämä voi olla liian pitkä nimi jollekkin lukutaidottomalle.

No, jos opiskelet vielä muutaman vuoden, saatat mahdollisesti oppia myös tapoja ylimielisen irvailun sijaan. Mikäli kirjatentit ja massaluennot eivät asiassa auta, ulkomaanvaihto voisi tehdä terää. Samoin työharjoittelu, jossa oppisit, ettei pelkällä teoreettisella pohdinnalla pyöri edes Helsingin keskusta tai yliopistokaan. "Amisten" puuttumisen huomaa nimittäin varsin nopeasti. Yliopiston mainetta eivät kasvata teennäiset asemien nimet, vaan osaavat, ajattelevat ja esimerkilliset opiskelijat ja alumnit.

>2015
>käyttää julkisia
alaikäiset, vammaiset ja maahanmuuttajathan noilla kulkee

>2015
>trollaa eikä kasva aikuiseksi

On kyllä niin kypsä kommentti, että melkein nauroin.

Muuttuko spårapysäkki "Kaisaniemi" "Helsingin yliopistoksi" ja "Varsapuistikko" "Kaisaniemeksi"? Näin metro- ja spårapysäkit, sekä spåra- ja bussipysäkit olisivat loogisesti saman nimisiä samoissa paikoissa.

Kiitos hyvästä ehdotuksesta. Ratikkapysäkkien nimen muuttamista on kyllä mietitty, mutta ainakaan toistaiseksi nimiä ei olla muuttamassa. Muutostarvetta pohditaan vielä jatkossa.

Varsapuistikko on kieltämättä lähempänä todellista Kaisaniemeä, samoin Kaisaniemen koulua ja puistoa. Mutta nykyisen "Kaisaniemi"-spårapysäkin nimeäminen "Helsingin yliopistoksi" tökkii. Ratikkapysäkkejä on pelkän keskustakampuksen alueella ainakin puoli tusinaa. Nimen ansaitsisi pikemminkin "Senaatintori"-pysäkki, joka on torilta katsottuna kulman takana ja aivan yliopiston päärakennuksen vieressä. "Kaisa-talo" voisi olla hyvä nimi nykyiselle "Kaisaniemelle". Kuvastaa niin yliopiston kirjastoa (vieressä), Kaisaniemeä (ihmisten mieltämä sijainti) ja Kaisaniemenkatua (katu, jolla sijaitsee). Ihmisten opastaminen liikennevälineestä toiseen ja ylipäätään vaihtomahdollisuuksien sujuvoittaminen on toki ensiarvoisen tärkeää, mutta tätä ongelmaa ei todellakaan ratkaista vain pysäkkien nimiä muuttelemalla.

Raitiovaunupysäkille Vilhonvuori vaihdettiin juuri äskettäin uusi nimi "Sörnäinen(M)", joten metroasemien nimiä tarkasti noudatteleva periaate selvästi pätee.

Tällä vauhdilla ratikkapysäkin nimi vaihtunee siis joskus 2040-luvulla?

Jotta asema kattaisi kunnolla keskustan yliopistoalueen, tarvittaisiin kävelytunneli Liisankadulle ja hissi Siltavuorenpenkereen kohdalle.

Helsingin Yliopisto ei sano turisteillekkään mitään. Kaisaniemi on paikkan nimi ja pitkä perinne.

Kyllä sanoo ja pitkä perinne on myös Helsingin yliopistolla, joka luultavasti on mielenkiintoisempi turisteille kuin Kaisaniemi, joka harvalle sanoo yhtään mitään.

Eiköhän laiteta aseman nimeksi "Helsingin tuomiokirkko", se varmaan kiinnostaa turistejakin enemmän kuin yliopisto.

Pakko sanoa, että olen kanssasi eri mieltä. Muutin kaupunkiin viime syksynä ja itselleni ei tule Kaisaniemestä mieleen juuri mitään. Helsingin yliopisto kertoo paljon enemmän, onhan se alueella "melko" iso toimija.

Mikä neronleimaus. Aivan liian pitkä ja nyt metrohaarukassa on jo kaksi yliopistoa. "jään helsingin yliopistolla..." kuulostaa niin hullulta.

Ja "Helsingin rautatieasema" ei sitten ole pitkä? Ihan loogiselta minusta se kuulostaa, ellei sitten ole jotain henkilökohtaisia mielipiteitä itse yliopistosta.

Onhan tuo pitkä, mutta jos olet metrolla kulkenut, niin varmaan tiedät, että aseman nimi on "Rautatientori" eikä "Helsingin rautatieasema."

Rautatientorikin on täysin virheellinen nimi asema-aukion ja Sokoksen alla sijaitsevalle metroasemalle.

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.