Kaupunki on sinun!

SUPERHUB-älysovelluksen pilottiin haetaan lisää testikäyttäjiä.

(Tiedote päivitetty 1.10.2014)

HSL hakee pääkaupunkiseudun aktiivisia joukkoliikenteen käyttäjiä testikäyttäjiksi kansainvälisen tutkimushankkeen pilottiin. Jos olet yli 18-vuotias, asut pääkaupunkiseudun ydinkunnissa ja olet kiinnostunut joukkoliikenteen kehittämisestä, ilmoittaudu SUPERHUB-testaajaksi!
SUPERHUB on EU-projekti, jossa HSL on mukana yhdessä Helsingin yliopiston kanssa. Projektissa kehitetään useiden eurooppalaisten kaupunkien kanssa älypuhelinsovellusta, joka helpottaa ihmisten päivittäistä matkantekoa ja joka liittää matkustamiseen ympäristötietoutta.

Sovelluksen avulla voi mm. suunnitella reittejä sopivimmilla kulkutavoilla ja asettaa toiveita matkojen kestolle, kustannuksille, kalorien kulutukselle ja hiilidioksidipäästöille. Sovellus huomioi myös erilaisia liikenteeseen vaikuttavia olosuhteita ja häiriöitä, ja sen kautta voi raportoida esimerkiksi onnettomuuksista muille sovelluksen käyttäjille. Lue lisää SUPERHUB-hankkeesta.

SUPERHUB-sovelluksen testaukset tehdään 29.9.–26.10., ja niihin tavoitellaan yli 600 testikäyttäjää.

Edellytyksinä testauksiin osallistumiselle on 18 vuoden ikä ja asuminen pääkaupunkiseudun ydinkunnissa (Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen). SUPERHUB-sovellukset toimivat Android-puhelimissa (4.0 tai uudempi) sekä web-käyttöliittymän avulla. Testikäyttäjältä ei siis vaadita Android-puhelinta, vaan nettiselain puhelimessa riittää.

Osallistuminen älysovellusten testaukseen on helppoa. SUPERHUB-sovelluksen testaajiksi ilmoittaudutaan täyttämällä ilmoittautumislomake projektin nettisivulla viimeistään 3.10. Testaajiksi ilmoittautuneille lähetetään lisätietoa sovellusten käyttämisestä ennen testikauden alkamista. Jos sinulla ei ole sopivaa Android-laitetta, voit silti osallistua kokeeseen muilta osin.

Testauksen kesto on kolme viikkoa. Testaajien tulee pitää kirjaa matkoistaan, käyttää sovellusten ominaisuuksia ja vastata kyselyihin kokemuksistaan. Testijakson jälkeen palautelomakkeen täyttäneet palkitaan Finnkinon elokuvalipuilla ja osallistuneiden kesken arvotaan Jopo Electro -sähköpyörä.

Siirry SUPERHUB-sovelluksen ilmoittautumislomakkeeseen
 

Kommentit

Leffaliput tulivat, mutta missä viipyy sen polkupyörän arvonta?

Reittisuunnittelua klikatessa koko selain hyytyy, huvittavinta on että noin käy myös luurilla ja että jumittuneella sivulla on "mahdollisuus" raportoida häiriöistä... Mitenkäs raportoit kun sivut jumittaa oli laite mikä vain.

Nk. päiväkirjaan ei voi matkoja lisätä kun ei sitä yht'äkkiä enää löydykään, samoin loppukyselykin ties missä.
Alkaa vähän epäilyttämään koko juttu kun sähköpostien lähettäjänä on henkilö nimellään mutta vastaanottajana minun kohdalla lukee superhub-info@helsinki.fi . No, tuo ei tietysti nimeni ole ja jos tässäkin testissä täytyy nyt välikäsiä pyöriä, saa haistaa minun mielestäni Superhubin pakoputkea. Eli tökkii tökkimistään ja kun palautetta vaivalla kirjoittaa ko. sivulla, tuleekin kaiken päätteeksi teksti englanniksi jossa kerrotaan, ettei palautta ole oikeastaan tallennettu vaan sitä pitäisi antaa sähköpostitse... "Feedback not actually saved, sorry about that! Please send email."... Pellet ja sellaiseksi myös itsenikin tunnen, mitäs läksin pönttöjen kelkkaan.

Niin tökki täälläki eikä vaivan palkaks oo leffalippujakaa näkyny. Ihme et ees tää löyty ku yritin ettiä tietoo et onks kukaa saanu edes niitä lippujakaa. Vai oliko arvonta?

No todellakin kuuluisi testaajille edes ilmaiset matkat testauksen ajaksi. Elokuvalipuilla en todellakaan rupea hsl:lle töitä tekemään.

Kyllä saa ihminen olla tyhmä ku säkillinen nauloja, jos tekee toiselle töitä 1kk ja saa vaivanpalkaksi saa elokuvaliput. Haloo.

onko asennuspakettia mahdollista saada muuten kuin Google Playn kautta? kyselee Jolla-käyttäjä

Koska se on rajoittettu mille tahnsa
ps ei koske IPhone JA iPad-käuttäjiä.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.