Keskustan raitiovaunu- ja bussipysäkkejä kunnostetaan

Helsingin keskusta-alueen raitiovaunu- ja bussipysäkkien kunnostustyöt alkavat 19.5. Pysäkit ovat muuten normaaliin tapaan käytössä, mutta kunnostettavana oleva pysäkkikatos suljetaan ja sen lähelle sijoitetaan väliaikainen pysäkkitolppa. Kunnostustyön aikana pysäkki suojataan erillisellä suoja-aidalla. Pysäkkikatosten sähköiset aikataulunäytöt eivät ole toiminnassa töiden aikana.

Yhden pysäkin kunnostustyö kestää muutamasta tunnista pariin kolmeen päivään, riippuen kunnostustyön laajuudesta. Vilkkaimmilla keskustan pysäkeillä työt pyritään tekemään öiseen aikaan.
Pysäkkikatosten ilme siistiytyy, kun katoksia maalataan ja laseja, penkkejä, otsalistoja ja mainoslaatikoita uusitaan. Kunnostettavia pysäkkejä on kaikkiaan 150 kappaletta.

Pysäkkien kunnostustyöt kestävät kesän ajan. Kunnostustöistä vastaa ulkomainosyritys JCDecaux.

Kommentit

No jo oli aikakin. Ratikkapysäkit ovat jo pitkään olleet aivan paskassa kunnossa, ja siellä aina joku känninen kusipää riehuu yöllä ja paskoo katoksen ja tonkii roskiksia.

Esim. reittiopas voi kertoa, että bussilinja 123 lähtee laiturilta 321. Saattaa helpottaa oikean laiturin löytämistä laajalla Kampin alueella.

Kiinnitin huomiota suuriin numerokyltteihin, joita oli ilmestynyt Kampintorin kunnostustyön alla oleviin ratikkapysäkkikatoksiin, muistaakseni nrot 79 ja 80. Mitähän nämä mahtavat olla? Numerot ovat suurempia kuin pysäkkinumero- ja linjanumerokylteissä.

Todennäköisesti ovat laiturinumeroita.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.