Sipoon uudet linjat aloittavat 11.8.

Sipoon bussien linjanumerot, reitit ja aikataulut muuttuvat maanantaina 11. elokuuta, kun järjestelyvastuu Sipoon bussiliikenteestä siirtyy HSL:lle. Jatkossa HSL suunnittelee ja kilpailuttaa reitit sekä hankkii liikenteen.

HSL:n tavoitteena on ollut luoda Sipooseen entistä selkeämpi ja suoraviivaisempi linjasto, joka on helppo hahmottaa. Uusi linjasto parantaa mahdollisuuksia käyttää joukkoliikennettä myös ruuhka-aikojen ulkopuolella, sillä tarjontaa on entistä tasaisemmin eri aikoina. Ilta- ja viikonloppuliikenne lisääntyy Nikkilän ja Söderkullan sekä Söderkullan ja Eriksnäsin välillä.

Itäkeskuksen ja Söderkullan välillä sekä reitillä Kerava–Talma–Nikkilä liikennöidään joka päivä, samoin Nikkilän ja Söderkullan sekä Söderkullan ja Eriksnäsin välillä. Täydentävää arkiliikennettä on välillä Rautatientori–Nikkilä. Lisäksi muualta Sipoosta ajetaan koulupäivinä Nikkilään ja Söderkullaan bussilinjoja, jotka palvelevat myös työmatkayhteyksiä.

Kattavat tiedot Sipoon uudesta bussilinjastosta löytyvät täältä. HSL on myös toimittanut uusista reiteistä ja aikatauluista painetun tietopaketin, jotka jaettiin elokuun alussa Sipoon kotitalouksiin.

HSL:n suunnittelija tavattavissa
Uutta linjastoa esitellään 8. - 9.8. Sipoossa. HSL:n joukkoliikennesuunnittelija on tavattavissa perjantaina klo 15–19 S-Market Nikkilässä ja lauantaina klo 10–13 S-Market Söderkullassa.

Kommentit

nyt rotia! luulisi olevan kannattavaa ajaa edes yksi vuoro uutta porvoontietä helsingistä porvooseen viikonloppuöinä.

homma kuntoon, ei me nyt missään lapissa asuta..

pete

Herregud! HSL on sitä mieltä, että (etelä)sipoolaiset poistukoot Helsingistä klo 22 mennessä. (Onko tämä sitä mystistä vihanpitoa sipoolaisten ja hesalaisten kesken?) Jäin koko yöksi mittailemaan Hesan katuja, kun en löytänytkään mitään yhteyttä Söderkullaan klo 22 jälkeen. Ennen yhteydet pelasivat kutakuinkin kerran tunnissa klo 02 asti ja aina kelpasi Lähiseutu 3 -lippu. HSL on järjestänyt hyvin julkisen liikenteen Helsingin alueella, mutta miksi se päästettiin tuhoamaan hyvin toimineet Uuden Porvoontien -linjayhteydet?

Söderkullan suunnalla on siirrytty suurelta osin liityntäliikenteeseen Itäkeskuksen metroasemalta. Linja 841:n viimeinen lähtö Itäkeskuksesta on ma-pe klo 23:30. Lisäksi on N-lähtöjä pe/la ja la/su –öinä Rautatientorilta. Katso aikataulu: https://www.hsl.fi/search/solr?keywords=841&=Hae

Lisäksi Porvoon Liikenne on siirtänyt pääosan liikenteestään - HSL:stä riippumatta - moottoritievuoroiksi nopeuttaakseen Porvoon yhteyksiä.

HSL toivoo, että syksyn kuluessa sopimusneuvotteluissa liikennöitsijöiden kanssa päästään mahdollisimman selkeään (matkustajien kannalta) ja kustannuksiltaan kestävään (kuntatalouden kannalta) ratkaisuun.

Sipoossa esiintyy nyt arkisin paljon varhaisempiakin liikenteenpäättymishetkiä, kuten kello 17.30.

Onko kuitenkin näistä linjoista iloa?

http://aikataulut.reittiopas.fi/linjat/fi/s841.html

http://www.porvoonliikenne.fi/aikataulut/kaukoliikenne/talviaikataulut/18020-861-862-863-helsinki-moottoritie-porvoo-helsingfors-motorvaegen-borga
- ei kelpaa HSL:n liput vaan http://www.porvoonliikenne.fi/liput-ja-hinnat/kaukoliikenne

Huomasin Matkahuollon tiedoista pettymyksekseni, että linjat 861-863 ajavat pysähtymättä moottoritietä Söderkullan ohitse. HSL on siis myös pilannut iltamatkustamisen Porvoosta Söderkullaan (viimeinen lähtö arkisin Porvoosta jo kello 19.45).

Hyvä HSL, kuinka voin vaihtaa Porvoosta päin HSL-alueelle saapuessani linjallenne 841 kello 20 jälkeen??

HSLn sivuilta löytyvät 840-870 U-linjavuorot. Tulisiko mainituissa 870 vuoroissa kelvata HSLn matkakortti? Kaikki eivät ole U-linjavuoroja - tai sitten kuljettaja oli väärässä.

HSLn aikataulujen selitys: U - linje; avvikande biljettgiltighet se www.hsl.fi
Kertaliput kelpaavat vaihdettaessa linjoille 840 - 870 HSL - alueella ? entä ellei edes U-linja?

HUOM! Töölön alueen opiskelijat ja työntekijät

Voinko matkustaa matkahuollon vuosilipulla vielä Nikkilästä Helsinkiin? Sillä kun on halvin ns. kertamatka.

Et voi, koska HSL-alueella käy vain HSL:n liput. HSL:n arvolippu maksaa 5,70 € ja sillä voi vaihtaa muihin välineisiin, halvin 44 matkan vuosilippu maksaa 5,52 € (243,30/44) per matka, joten muutos ei ole suuri, mutta huomattava. 22 matkan vuosilippuun nähden HSL lippu onkin jo halvempi. Eli säästät, jos teet vain noin yhden matkan kuukaudessa Helsinkiin.

Säästö olisi minun työmatkalla ( joka on 25 km) suurempi. Vuosilipulla yksi matka 4.20 mutta HSL arvolipulla 5.70. Eli säästäisin 3 euroa / päivä. Vaihto-oikeutta en tarvitse. Siis harmittaa!

Saakos muuten linjalla 988 matkustaa Paippisista esim. Nikkilään HSL-lipulla, kun tuo reitti kulkee Pornaisten kautta?

Täältä-viitattu sivu ei mielestäni sisällä vielä kaikkea tietoa.

Kuinka matkustetaan Sipoon pohjoisosasta (Kotivalli, Linnanpelto) Nikkilään arki-iltaisin?

Mistä näkee U-linjan 988 aikataulun?

Tuleeko Porvoon Liikenteen uudesta linjasta 848 (Pasilan ja Viikin kautta) U-linja?

Hei,

kaikki talviaikataulut näkee täältä: http://aikataulut.reittiopas.fi/talvi/pysakit/fi/ (988 jostain syystä seutulinjojen eikä Kerava/Sipoon sisäisten linjojen alla).

Linja 871 (Pasilan ja Viikin kautta) säilyy jatkossakin U-linjana. Aikataulu: http://aikataulut.reittiopas.fi/talvi/linjat/fi/u871.html

Samoin linjat 840, 845, 850 ja 870 ovat edelleen käytettävissä HSL:n lipuilla, tosin harvennetuilla aikatauluilla kun 841 aloittaa. Aikataulu linjoille 840/845/850/870: http://aikataulut.reittiopas.fi/talvi/linjat/fi/s840_870.html

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.