Bussi korvaa raitiolinjat 7A ja 7B ensi kesänä Pasilassa

Pasilankadun ratatöiden vuoksi raitiolinjat 7A ja 7B ajavat poikkeusreittejä 1.6.–30.8. Ajamatta jäävää reittiosuutta korvaa bussi 7X. Esterinportin ratikkapysäkit Länsi-Pasilassa ovat poissa käytöstä 14.4. alkaen.

Pasilansillalla ja Länsi-Pasilassa ei ole raitioliikennettä. Raitiolinja 7A ajaa poikkeusreittiä Pasilan asema – Sörnäinen – Hakaniemi – Senaatintori – Lasipalatsi – Meilahti (Kuusitien kääntöpaikka) ja linja 7B ajaa reittiä Meilahti – Lasipalatsi – Senaatintori – Hakaniemi – Sörnäinen – Pasilan asema.

Raitiovaunuja korvaa bussi 7X, joka ajaa Länsi-Pasilan lenkin vain yhteen suuntaan, Pasilankatu – Kyllikinportti – Pasilanraitio – Pasilankatu – Pasilansilta ja edelleen reitille Ratapihantie – Savonkatu – Nordenskiöldinkatu – Mannerheimintie. Bussin 7X:n päätepysäkki Länsi-Pasilassa on Maistraatintorin pysäkki 0606 ja keskustassa Postikadun pysäkki 2038.

Raitiovaunut ovat poikkeusreiteillä Pasilankadun rakennustöiden vuoksi. Raitiovaunurataa siirretään Pasilan sillalla, Pasilankadulla, Palkkatilanportilla ja Kyllikinportilla yhteensä yli 2000 raidemetriä.

Rakennustöiden valmistuttua raitiovaunut liikennöivät Pasilankadulla omalla korotetulla kaistallaan. Oma kaista mahdollistaa raitiovaunujen esteettömän ja häiriöttömän liikennöinnin. Pasilankadun työt valmistuvat 31.8.2015.

Nykyisen Pasilan sillan viereen rakennetaan uusi silta, johon sijoitetaan toinen raitiotiekaistoista. Uusi kaista valmistuu 30.8.2015. Lopullisesti Pasilan sillan työt valmistuvat vuosien 2016 - 2017 aikana.

Raitiolinjojen 7A ja 7B ja bussin 7X reitit kartalla

Raitiovaunua korvaavalla bussilinjalla 7X kelpaavat samat liput kuin ratikoissakin eli myös tekstiviestilippu sekä automaatista ostettu tai matkakortin arvolla maksettu ratikkalippu. Bussissa kelpaavat myös kaikki muut HSL:n liput, jotka ovat voimassa matkustusalueella (Helsingin sisäinen lippu, seutulippu, kolmen vyöhykkeen lähiseutulippu sekä Helsingin sisäiset ja seudulliset yhden vuorokauden liput).

Esterinportin ratikkapysäkit pois käytöstä 14.4. alkaen

Katutöiden vuoksi Pasilansillan länsipuolella oleva ratikkapysäkkipari Esterinportti on poissa käytöstä 14.4. alkaen. Lähimmät linjojen 7A ja 7B pysäkit Länsi-Pasilassa sijaitsevat Pasilanraitiolla.

 

Kommentit

Onkohan näistä muutoksista informoitu tarpeeksi vanhuksia?Länsi-Pasilassa on poliisitalon vieressä kaksi vanhustentaloa.Tuskin heillä on nettiä käytössä ja liikkuminen rollaattorilla on hankalaa,onko nämä huomioitu ??

Hei!
Millä pääsen ratatöiden välisenä aikana jäähallilta messukeskukselle, mahdollisimman nopeasti? Meneekö sinne jokin korvaava bussi?

Linjan 69 bussien normaalireitti kulkee Nordenskiöldinkatua, Savonkatua ja Ratapihantietä eli myös 69 on käytettävissä.

Bussi 7X kulkee Nordenskiöldinkatua pitkin kohti Pasilaa, Messukeskusta lähin pysäkki on sivulla olevan kartan mukaan sillalla Pasilan aseman edessä. Todennäköisesti matka sujuu siis pienestä kävelymatkasta huolimatta nopeammin korvaavalla bussilla kuin normaalisti länsi-Pasilan kautta kiertävällä raitiovaunulla.

Voiko bussissa matkustaa raitiovaunulipun hinnalla?

Ilmeisesti käytäntönä on ollut että ratikoita korvaavilla X-bussilinjoilla ovat ratikkaliput kelvanneet ja matkakortinlukijoihin asennettu 0-painike ratikkalippuja varten. Kännykkäliput käynevät myös näillä linjoilla(?)

Hei, kiitos kysymyksistä. Tiedotetta on nyt päivitetty matkalippujen osalta.

Raitiovaunua korvaavalla bussilinjalla 7X kelpaavat samat liput kuin ratikoissakin eli myös tekstiviestilippu sekä automaatista ostettu tai matkakortin arvolla maksettu ratikkalippu.

Tuleeko bussille 7X peräkkäin kaksi pysäkkiä Pasilansillan itäpäähän suunnassa keskustaan mutta ei pysäkkiä lainkaan Pasilansillan länsipuolelle Pasilankadulle suunnassa Länsi-Pasilaan?

Hei, ja kiitos kysymyksestä. Esterinportin pysäkit eivät ole käytössä Tripla-kauppakeskuksen ja Pasilankadun rakennustöiden vaatiman tilan vuoksi.

Pasilan asemalla bussi 7X pysähtyy molemmilla pysäkeillä, jotta asemalle ja ratikkaan menevien matkustajien ei tarvitse odottaa liikennevalojen vaihtumista. Ratapihantiellä 7X käyttää samoja pysäkkejä kuin linja 69, jotta asiakkaat voivat kulkea helposti molemmilla linjoilla niiden molempien pysähtyessä samoilla pysäkeillä.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.