HSL käynnistää viestintäkampanjan Vantaan linjastomuutoksista

Vantaan bussilinjasto kokee perusteellisen muutoksen ensi elokuussa. Reitti- ja aikataulumuutosten lisäksi valtaosa Vantaan linjanumeroista muuttuu. Linjanumeroiden muutostyöt pysäkeillä ovat jo alkaneet. HSL käynnistää viestintäkampanjan Vantaan liikennemuutoksista 11.5. Kampanjan tavoitteena on herätellä asukkaita ja Vantaalla työssä käyviä tutustumaan suureen muutokseen jo ennakolta.

”Linjaston suunnittelu käynnistyi HSL:ssä keväällä 2011. Tuolloin HSL aloitti tulevan linjaston valmistelun yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa. Myös asukkaat ovat kommentoineet luonnoksia useassa vaiheessa ennen lopullisen suunnitelman valmistumista. Kehärata ja uusi bussilinjasto ovat kokonaisuus”, linjasto- ja aikataulusuunnittelusta vastaava ryhmäpäällikkö Arttu Kuukankorpi sanoo.

Uudesta bussilinjastosta on pyritty tekemään selkeä ja helposti hahmotettava. Eri reittiversioita on vähennetty ja vuoroväleissä on pyritty tasavälisyyteen. Vantaan linjojen määrä pienenee nykyisestä noin 80:stä linjasta noin 60:een linjaan. Osa nykyisistä linjoista yhdistetään ja viitisen linjaa lakkautetaan. Käytännössä yksikään linja ei pysy täysin ennallaan, sillä reitti- ja aikataulumuutosten lisäksi linjanumerot muuttuvat.

”Linjanumerot muuttuvat tänä vuonna Vantaalla. Ensi vuonna on Espoon vuoro, kun Länsimetro tulee käyttöön. Uuden numerointitavan mukaisesti eri kuntien alueilla olevat samat linjanumerot poistuvat käytöstä. Muutokset toteutuvat vaiheittain koko HSL-alueella”, ryhmäpäällikkö Arttu Kuukankorpi sanoo.

Kehärata toimii jatkossa myös poikittaisyhteytenä Länsi- ja Itä-Vantaan välillä, mikä on vaikuttanut poikittaisten bussiyhteyksien karsimiseen. Myös lentoasemalle päättyvät bussiyhteydet lakkaavat linjaa 615 lukuun ottamatta. Myös linjan 615 rooli muuttuu lentokenttälinjasta tavalliseksi seutulinjaksi. Kivistöön tulee elokuussa täysin uusi liityntälinjasto. Itä-Helsingistä Myyrmäkeen liikennöivä runkolinja 560 täydentää Vantaan linjastoa.

Bussilinjaston muutokset tulevat voimaan 10. elokuuta. Kun Kehäradan liikenne käynnistyy 1. heinäkuuta, Vantaan bussilinjoja liikennöidään vielä nykyisillä reiteillä kesäaikataulujen mukaan.

Lisätietoja: hsl.fi/vantaa

Uusi vantaalainen laskuoppi

HSL postittaa keskiviikkona 13. toukokuuta jokaiseen vantaalaiseen kotiin tiedotuslehden Kehäradasta ja Vantaan linjastomuutoksista. Lehdessä on kartta ja bussien reittikuvaukset. Samaan aikaa HSL avaa (13.5.2015) nettipalvelun osoitteessa hsl.fi/tulevatreitit. Palvelusta voi etsiä 10. elokuuta voimaan tulevia bussireittejä kirjoittamalla hakukenttiin oman reitin lähtö- ja päätepisteen. Omalla reitillä liikennöivien linjojen lisäksi hakutulokseen sisältyy myös tietoa linjojen liikennöintiajoista ja vuoroväleistä. Tulevat reitit -palvelu julkaistaan beta-versiona.

Vantaan linjastomuutosta kampanjoidaan teemalla Uusi vantaalainen laskuoppi. Kampanja näkyy liikennevälineiden sisätiloissa sekä bussien kyljissä, sähköisissä ja printtimedioissa, ja kesän aikana myös elokuvissa ja ehkä yllättävissäkin yhteyksissä.

 

Kommentit

Hesaria lukiessani huomaan kaksi huonoa asiaa: on olemassa joukko ihmisiä, jotka eivät HSL:n vakioasiakkaina tiedä tästä...ole edes kuulleet :0. Virhekin löytyi jälleen kerran (toivottavasti), sillä Ylästöstä kulkisi mukamas yksi linja(571 eli nyk. 55+57) uutisen mukaan (HS 11.05.2015, A14-15) .

Tiedotuskampanjalle on todellakin tarvetta. Muistuttakaa siinä perehtymisen tärkeyttä, kykyä jaksaa ottaa selvää jokaisesta eri kartasta ja selostuksesta. Henkinen laiskuus on laiskuuksista pahinta.

Nyt on asiaa! Hyvä Hsl! Tällä kertaa muutoksista tiedoitetaan hyvin

Niin Ylästössä tulee tilanne, että uusi 614 liikennöi arkiruuhkassa 12-15 minuutin välein. Muuten 5-23 30 minuutin välein ma-su ja ma-su 23-1 60 minuutin välein Tuusulantien kautta Helsinkiin. toisaalta kulkee linja 415 arkiruuhkassa 30 minuutin välein ja muuten ma-su 5-23 tunnin välein sekä yölinja 415N su-to 23-1 tunnin välein ja pe-la läpiyön.
https://www.hsl.fi/sites/default/files/uploads/vantaan_joukkoliikennelinjasto2015.pdf

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.