HSL Mobiililippu -sovelluksen saa nyt myös Windows Phoneen

HSL julkaisi HSL Mobiililippu -sovelluksen tänään Windows Phone -älypuhelimille.

Maksuttomalla sovelluksella voi ostaa kertalipun kaikkiin HSL-alueen liikennevälineisiin koko HSL-alueella. Kaikille HSL:n vyöhykkeille – Helsinki, Espoo ja Kauniainen, Vantaa, Kerava ja Sipoo, Kirkkonummi sekä seutu, lähiseutu 2 ja lähiseutu 3 – on oma kertalippunsa. Kertalipun voi ostaa Soneran, Elisan, DNA:n ja näiden tytäryhtiöiden liittymistä. Lippu veloitetaan puhelinlaskulla.

HSL aloitti HSL Mobiililippu -sovelluksen pilotoinnin marraskuussa Android-puhelimiin ladattavalla sovelluksella. IOS-puhelimiin tarkoitettu lippusovellus julkaistaan vuodenvaihteessa.

”Mobiililippu on helppo tapa maksaa matka: kaikilla on nyt oma lippuautomaatti taskussa”, sanoo ryhmäpäällikkö Risto Vaattovaara HSL:n Matkustajapalvelut-osastolta.

HSL Mobiililippu -sovelluksella tilattava kertalippu on samanhintainen kuin kuljettajalta tai konduktööriltä ostettava kertalippu. Mobiililippu näytetään bussissa kuljettajalle. Muissa liikennevälineissä – metrossa, raitiovaunuissa, lähijunissa ja Suomenlinnan lautalla – mobiililippu näytetään pyydettäessä konduktöörille tai matkalipuntarkastajalle.

Yhden ja kahden vyöhykkeen mobiililiput ovat voimassa 80 minuuttia ostohetkestä. Koko HSL-alueella kelpaava lähiseutu 3 -mobiililippu on voimassa 100 minuuttia. Nykyisen tekstiviestilipun tapaan mobiililippu on ostettava ja sen pitää saapua HSL Mobiililippu -sovellukseen ennen kuin matkustaja astuu liikennevälineeseen tai metron tai Suomenlinnan lautan laiturialueelle.

Linkit Windows kaupassa eri kkäyttöliittymäversioille:
Windows 10 versio :  https://www.microsoft.com/store/apps/9nblggh1ndz7
Windows Phone 8.1 ja aikaisempi : http://windowsphone.com/s?appid=0b125771-125f-4327-8aa4-f1fef27b35e2

HSL Mobiililippu on osa HSL:n digijulkistusten sarjaa, joka käynnistyi marraskuun alussa verkkokaupan ja sähköisen asiakasohjelman avautumisella. Ensi vuoden aikana HSL tuo asiakkaidensa käyttöön kaupunkipyörien digipalvelut, mobiililipun seuraavan version sekä täysin reaaliaikaisen liikennetiedon koko HSL-alueelle. Matkakortin lataus onnistuu verkkokaupassa arviolta vuoden 2017 alussa. HSL kehittää aktiivisesti digipalveluitaan ja etsii jatkuvasti yhteistyömahdollisuuksia alan muiden toimijoiden kanssa. 

Kommentit

hsl 75 bussikuski 6-7 välillä eivät ilmesesti tiedä uudestä mobiilisoveluksena ostetusta lipusta koska ei kelvannut seutuna ostettu mobiililippu vaikka ohjeissa lukkee että kaikkiin käy. tunti töistä myöhästyi kun piti hommata toinen kyyti

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.