Kehäradan liikenne alkaa 1.7. – lentoaseman juna-asema käyttöön viimeistään 10.7.

Liikennöinti Kehäradalla alkaa aikataulun mukaisesti 1.7.2015. Lentoaseman juna-asema otetaan käyttöön 10.7. mennessä välittömästi sen jälkeen, kun Tietotiellä sijaitsevan läntisen sisäänkäynnin rakennustyöt valmistuvat. Suora sisäänkäynti terminaaliin avautuu myöhemmin syksyllä.

Aviapoliksen juna-aseman ja lentokentän terminaalien välille järjestetään Liikenneviraston toimesta maksuton bussikuljetus. Bussin matka-aika lentoasemalle on noin viisi minuuttia ja ne kulkevat noin viiden minuutin välein junien liikennöintiaikana. Näistä väliaikaisista kuljetusjärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin. Myös bussiliikenne, esimerkiksi seutulinja 615 ja Vantaan linja 61, kulkevat lentoasemalle normaalisti.

Kommentit

Aviapoliksen pitkät rullaportaat olivat poissa käytöstä. Onneks oli sentään hissi. IMHO, tämä järjestely ei ole käytännöllinen, kun pitää nousta Aviapoliksessa pois (pitkästi kävelyä) ja vaihtaa bussiin. Suora bussi palvelee toistaiseksi paremmin.

Milloin päättyy 519:n suorayhteys lentokentältä Itäkeskukseen?

Linja 519 liikennöi viimeisen kerran sunnuntaina 9. elokuuta. Uusi linja 561 ajaa lähes samaa reittiä, mutta lentokentän päässä päätepysäkkinä on Aviapolis. Linja 561 aloittaa maanantaina 10. elokuuta.

Kehäradasta se että Aviapolis on aivan lian vaikea sana suomalasen suuhun. Ehdotan "Appola" Paljon kansantajusempi ja näppärä lausuta. Jos ei virallinen muuttaminen enää onnistu niin voidaan sopia "Appola" epäviralliseksi lyhennökseksi

Aseman nimeksi on annettu Aviapolis siksi että se kaupungin osa vantaalla missä kyseinen pysäkki sijaitsee on saanut nimen Aviapolis joten asia ei välttämättä kuulu hsl:lälle

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.