Keravan tulevasta bussilinjastosta puhutaan asukastilaisuudessa 13.1.

HSL laatii parhaillaan Keravan linjastosuunnitelmaa vuosille 2016–2026.  Suunnitelmaluonnosta esitellään tiistaina 13.1.2015 klo 17 – 19 Keravan kirjaston Pentinkulman salissa. HSL:n joukkoliikennesuunnittelijat sekä Keravan kaupungin ja liikennöitsijän edustajat ovat tavattavissa linjastokarttojen äärellä – tervetuloa keskustelemaan ja antamaan palautetta!

Helsingin seudun joukkoliikennejärjestelmään on lähivuosina tulossa suuria muutoksia muun muassa Kehäradan ja Länsimetron valmistuessa ja HSL:n lippu- ja informaatiojärjestelmän uudistuessa. Siksi nyt on paikallaan tarkastella muutosten vaikutuksia Keravalle ja muitakin Keravan liikenteen kehitystarpeita.

Työssä suunnitellaan Keravan sisäinen bussilinjasto sekä linjat Sipooseen, Vantaalle ja Helsinkiin, ja lisäksi selvitetään yhteystarpeita Tuusulan ja Järvenpään suuntiin. HSL:n tavoitteena on luoda Keravalle tehokas, selkeä ja tasavälinen linjasto, joka palvelee matkustustarpeita mahdollisimman hyvin.

Linjastosuunnitelma valmistuu kevään 2015 aikana. Sen hyväksymisestä päättää HSL:n hallitus.

 

Lue lisää Keravan linjastosuunnitelmasta

 

Kommentit

Sorsakorvesta pitää lasten matkustaa harrastuksiin Kalevaan vaihtamalla välillä bussia? Samoiten, kun täytyy päästä terkkariin? Työmatkani kolmella kulkuvälineellä yhden sijaan?
No jopas jotain. Tuo ei kyllä ole kehitystä..tuo on aivopieru! Hieman enemmän yritystä siihen suunnitteluun täytyisi nyt laittaa jotta sitä pystyisi kehitykseksi/parannukseksi kutsumaan. Jotta ei jää sanoma epäselväksi, 738 ja 5 reitit on säästettävä.

Älkää missään tapauksessa lopettako linjaa 738. 651 ei millään tavalla korvaa sitä. Vapaa-ajalla on kyllä aikaa harrastaa linjan 651 tapaista kotiseutumatkailua, mutta työmatkoille se ei käy. Säilyttäkää myös yhteydet Sorsakorvesta Jaakkolan koululle sekä Kalevan Urheilupuistoon.

Jäähalli/uimahalli/terkkari > milläs ihmeellä noihin paikkoihin kuljetaan Sorsakorvesta??

738 linjaa ei missään nimessä saa lopettaa! Jos siihen jotain muutoksia tehtävä, niin mieluusti sitten niin että Sorsakorven kautta suoraan motarille, eikä kiertämistä Jokivarren kauttakaan. Pitää huomioida myös Sorsakorvesta Jaakkolan kouluun kulkevat oppilaat! Tuo uusi esitys ei ole ollenkaan hyvä.

Terveyskeskukseen ei ole yhtään linjaa, apua!

Se on ainut järkevä ja luotettava tapa päästä Keravalta Hakikseen tai Sörnäisiin!!

Älkää nyt herranen aika sitä 738 linjaa lopettako! Sen lopettaminen tulee olemaan merkittävä huononnus Keravan joukkoliikenteeseen vaikka kuinka paljon parantaisittekin muita linjoja...

738 on todella kätevä ja nopea ja junaan verrattuna luotettava matkustusväline Helsinkiin.
Kaikilla matkustajilla ei ole tavoitteena mennä ydinkeskustaan. Itä-Helsinkiin menevät pääsevät kätevästi Sörnäisiin, mistä voi vaihtaa metroon. Mitä enemmän reitille tulee vaihtoja ja osaksi matkaa juna, sitä pitemmäksi matkustusaika tulee.
Junat ovat tupaten täynnä, eikä todellakaan voi luottaa siihen, että niillä pääsisi myös huonommalla kelillä perille ajoissa.
Toivottavasti järki voittaa, eikä esitys toteudu tuollaisena. Jos tavoitteena on lisätä julkisten kulkuvälineiden käyttöä, niin tämä esitys ei ainakaan sitä edistä!

Yksikään bussi ei mene Jaakkolan koulun ohi!

Ketähän tuo uusi suunnitelma on tehty palvelemaan? Korsolaisia? Esim tällä hetkellä 738 Keravalta-Helsinkiin, kukaan ei jää pois kyydistä Korsossa. Sen sijaan Korsosta tulee ihmisiä bussin käytäville seisomaan, kun paikat on täynnä.
Keravan kaupungin halki menee moottoritie Helsinkiin, mutta sen sijaan että bussi lähtisi suoraan esim keskustasta motarille niin se kierrätetään pikkukujia pitkin KORSOON ja sieltä Helsinkiin. Eikö pelkästään junayhteys Korsoon riittäisi ihan hyvin ja keskityttäisiin sen sijaan kuljettamaan tehokkaasti ihmisiä Keravalta Helsingin reuna-alueille?

Tällä hetkellä 738 vie Sorsakorvesta suoraan Sörnäisiin. Tulevaisuudssa pitäisi mennä bussilla Keravan keskustaan, hypätä junaan ja Pasilassa taas bussilla loppumatka. Tätä ei pysty kukaan selittämään parannukseksi. Itse joudun siis jo pelkästään ajankäytön takia siirtymään käyttämään julkisen sijaan autoa.Puhumattakaan mukavuudesta..kaikki tietää miten kivaa on taittaa ruuhka-aikaan työmatka mahdollisimman monella vaihdolla.

..talvella nuo ylimääräiset vaihdot tuovat sitä luksusta elämään ja kannustavat julkisen käyttöön.

Sorsakorpea tämä muutos nyt ei ainakaan palvele. Suora ja kohtuullisen nopea yhteys 738 Helsinkiin lopetetaan. Kaikki eivät käy töissä Rautatieaseman lähettyvillä vaan osa jää pois kyydistä linja 738 matkan varrella. Heille tämä on merkittävä huononnus. Täytynee siirtyä työmatkoissa takaisin henkilöauton käyttöön.

Poistuuko suunnitelman mukaan bussiyhteys Helsinkiin? Ikävä juttu.

Taitaa käydä niin, että loputkin matkustajat pakotetaan vaihtamaan junaan matkalla Helsinkiin?

Mahdollista ja tarpeellista olisi lisäksi selvittää Keravan ja Pornaisten välisiä liikkumistarpeita. Pääsy Pornaisista Keravalle iltaisin ja viikonloppuisin parantaisi joukkoliikenteen suosiota myös Sipoon Linnanpellossa.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.