Pohjolan Liikenne selvitti viikonlopun välikohtauksen

Pohjolan Liikenne on selvittänyt lauantaina ilmitulleen tapauksen, jossa linja-autonkuljettajan kerrottiin lyöneen pysäkillä ollutta henkilöä. Helsingin seudun linjan 67 kuljettajan ja pysäkillä seisseen miehen välille tuli riitaa. Mies kertoi kuljettajan roiskuttaneen hänen päälleen vettä lätäköstä pysäkille ajaessaan. Sivullisten kertoman mukaan tästä kehkeytyi riita, jonka yhteydessä kuljettaja oli lyönyt kyseistä henkilöä.

"Pohjolan Liikenne ei hyväksy missään tapauksessa kuljettajan käytöstä", painottaa toimitusjohtaja Heikki Alanko yhtiön julkaisemassa tiedotteessa. Pohjolan Liikenne pyytää tapahtunutta anteeksi väkivallan kohteeksi joutuneelta henkilöltä. Samalla yhtiö kiittää sivullisia jotka toivat tapahtuneen julki. Kuljettaja on tavoitettu ja häntä on kuultu. Keskustelujen perusteella tapahtumien kulku on vahvistunut.  Kuljettaja ei enää työskentele yhtiön palveluksessa.

Myös HSL pyytää anteeksi tapahtunutta uhrilta ja haluaa kiittää Pohjolan Liikennettä asian ripeästä selvittämisestä.

Kommentit

Aikatauluttaminen pitää huolen siitä, ettei vesilätäköitä ehdi varoa, vaikka haluaisi. Sateella kun liikenne puuroutuu jo muutenkin, lisäksi malttamattomat ihmiset eivät tarkkaile ympäristöään sateenvarjojensa alta, juoksentelevat kuivaa keliäkin enemmän päin punaisia jne jne jne. Käytännössä on sula mahdottomuus ottaa kaikkia tekijöitä 100%:sti huomioon joka ikinen sekunti. Siihen ei pysty edes kaikkien haukkumat bussikuskit.

Sitten kun vahinko sattuu niin sosiaalisessa mediassa leimataan, työnantaja huutaa, HSL haukkuu, melko varmasti seuraavissa YT:ssä saat kenkää ym ym ym. Sen sijaan kiitosta et saa mistään, koska edes HSL:ää ei kiinnosta järjestää minkäänlaista kuljettajien kannustinjärjestelmää tälle alalle.

Hieno ammatti tämä linja-autonkuljettaja. Toimit hyvin, SAATAT saada pitää työpaikkasi seuraavassa kilpailutuksessa (1-3v välein), jos teet yhdenkin virheen niin YT:t kutsuu.

Kiitos HSL! :)

Joo syitä voi olla monia, mutta yksikään ei ole hyväksyttävissä. En tiedä olenko vastavirrassa, varsinkin kun laki ei tätä salli (erotettava käytännössä välittömästi tai muuten ei onnistu), mutta jos tämä ongelmakuski saisi n. kuukauden kahden määräaikaisen pestin toisissa hommissa jossa pääsee hieman miettimään asioita. Ns. pehmeä lasku, ehkä vähemmän syrjäytyneitä ja vähemmän rähinöintiä tulevaisuudessa.

Onhan se nyt perkele ettei ihmiset osaa elää keskenään. Ylilyönti yhdeltä jos toiselta. Kannattaa kokeilla miltä tuntuu olla lätäkön edessä roiskeen sattuessa ja kannatta kokeilla myös sitä miltä tuntuu siihen lätäkköön ajaa dösalla... ei v.mitä touhua... kaikilta osapuolilta.

Onko pakko seisoa lätäkön edessä....sateella roiskuu....vaan hyvä kuski katsoo ja hiljentää jos iso lätäkkö, eikä lyö turpaan. Ihan oikee et sai lähtee, jo menneisyydenkin takia epävakaat kuskit riski kaikille.

Tuo kuvattu tapahtuma jalankilkijoiden kastelusta , lättäkköjen kautta on erittäin yleistä bussikuskeilla.

HHmm..saikohan tuokin kuski jo uuden duunin toisesta bussiyhtiöstä?

Lätäköistä....dösä ja kaista on sellainen kompakti paketti että ei siinä märkää väistellä. Siispä tamppaajat tsiigatkoon missä kuljeksivat,pitääks siihen mennä norkoilemaan suihkua.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.