Raiderunot ilahduttavat raitiovaunu- ja metromatkustajia 17.8. alkaen

Runous matkustaa jälleen Helsingin metroissa ja raitiovaunuissa Runokuu-festivaalin Runoja Raiteilla -kampanjassa 17.–30.8.

Kahdenkymmenen kotimaisen nykylyyrikon hengentuotteet ovat esillä raitiovaunujen ja metron sähköisillä näyttötauluilla ja asemien julisteissa. Mukana on muun muassa Heli Laaksosen, Claes Anderssonin ja Aulikki Oksasen runoja. Raiteilla pohditaan tänä vuonna matkantekoa, saapumista, lähtemistä, eksymistä ja etäisyyksiä. Lisäksi raitiovaununkuljettajat jakavat runopostikortteja.

Runoja raiteilla -kampanja on osa Runokuuta, joka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali. Se toteutetaan Nuoren Voiman Liiton, HSL:n ja HKL:n yhteistyönä.

Kuva Runokuu

Kommentit

Raitiovaunujen mainosruuduissa runot - tavanomaisten uutisten kaltaisesti - rullaavat niin kiihkeästi, ettei perässä pysy huomioiden muut "matkantekoärsykkeet" kuten aiotun poistumispysäkin lähestymisen seurannan sekä muiden kanssamatkustajien väistämistarpeet.

Arvaan kyllä säätämisen vaikeuden, kun jokaisella on oma lukuvauhtinsa. Silti toivon, että löytysi mahdollisuus säätää sivulta toiseen siirtymistä hieman siirappisempaan suuntaan.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.