Hyvinkään ja HSL:n lippuyhteistyö päättyy 1.1.2017

Hyvinkään kaupunki on irtisanonut sopimuksen kehyskuntien lippuyhteistyöstä HSL:n kanssa 1.1.2017 alkaen. Kaupunki ei enää sen jälkeen tue hyvinkääläisten työmatkoja pääkaupunkiseudulla.

HSL:llä on monien Helsingin seudun kehyskuntien kanssa sopimus, jonka perusteella kehyskunnan asukkaat voivat ostaa HSL-alueen matkalippuja samaan hintaan kuin HSL-alueella vakituisesti asuvat.

Hyvinkääläiset voivat siis ladata kausilippuja HSL:n henkilökohtaiselle matkakortille samaan hintaan kuin HSL-alueella asuvat 31.12.2016 asti. Jos kausilippu ladataan 15.–31.12., lipun voimassaolon pitää alkaa ennen vuoden vaihdetta. Käytössä ovat seuraavat aikuisten kausiliput:
Helsingin, Espoon–Kauniaisten ja Vantaan sisäiset kausiliput ja
seutukausilippu, joka kelpaa Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueella.

Tammikuun alusta alkaen hyvinkääläiset voivat ladata matkakortille ainoastaan yleiskausilippuja, joita voi ostaa kaikille matkustusvyöhykkeille. Näiden lippujen hintaan ei sisälly Hyvinkään kaupungin tukea. Matkakorttia ei tarvitse vaihtaa.

Yleiskausilippujen hinnat löytyvät HSL.fi:n hintalaskurista.

Kommentit

Kannattaa varmaan huolellisesti käyttää vain omaa autoa työmatkoihin tästä lähin.

Yleiskausiliput ovat niin kallita, että kannattaa huolellisesti vertailla eri lipputyyppien hintoja omassa käytössä.

Tavanomaisessa 2 kertaa/päivä 22 työpäivää/kk käytössä arvolippu tulee selkeästi halvemmaksi. Esimerkiksi yhden vyöhykkeen yleiskausilippu 30 pv maksaa 127 € kun vastaavasti 44 arvolipun leimausta à 2,06 € tekee 90,64 €.

Jos taas tarvitsee yli 2 matkaa/päivä, jopa vuorokausiliput (eli entiset matkailijaliput) voivat olla yleiskausilippua edullisempi ratkaisu, kunhan työvuorot eivät ole hajanaisesti pitkin viikkoa miten sattuu.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.