Lähijunaliikenteessä muutoksia keskiviikkona 13.1. - Torstaina palataan normaaliaikatauluihin

Keskiviikkona lähijunaliikenteessä ajetaan supistettua liikennettä tiistaisen runsaan lumentulon vuoksi. Keskiviikkona junaliikenteessä noudatetaan poikkeusaikataulua. Y-, E-, A- ja K-tunnuksella ajavat junat on peruttu kokonaan. Torstaina myös lähijunaliikenteessä palataan normaaleihin aikatauluihin.

klo 10.30

Kaikki K-junat korvataan N-junilla, jotka liikennöivät 30 minuutin vuorovälillä.
Pääradan junat R, H ja T liikennöivät, ja lisäksi tunnuksettomat pysähtyvät Keravalla ja Tikkurilassa.
Kehäradalla liikennöivät I- ja P-junat liikennöivät 20 minuutin vuorovälillä.
Rantaradalla liikennöivät L-, S- ja U-junat. Junat eivät pysähdy Leppävaaran ja Huopalahden välisillä asemilla.

Keskiviikon aikana asemilla tehdään tehostettua aurausta ja vaihteiden puhdistusta lumesta, ja poissa käytöstä olleet Leppävaaran kaupunkiradan asemat puhdistetaan liikennöitävään kuntoon. HSL, VR ja Liikennevirasto kiittävät matkustajia ymmärryksestä huonojen keliolosuhteiden aiheuttamissa liikennöintipulmissa.

aikataulu_2016_01_13.pdf

Lähijunaliikenteen linjakartta

Raitioliikenteen liikennetilanne kartalla

Miksi lähijunaliikenteen vuoroja on harvennettu?

Lumisade vaikeuttaa junien kulkua merkittävästi tukkimalla vaihteita. Pöllyävä lumi aiheuttaa myös vikoja esimerkiksi junien ovien toimintaan. Supistamissuunnitelmassa liikennettä vähennetään niin, että jäljelle jäävällä liikenteellä on paremmat mahdollisuudet toimia. Lumipyryssä normaaliaikataulut eivät pidä ja seurauksena on suuria myöhästymisiä ja lopulta myöhästymisten ketjuuntumista.

Esimerkiksi, jos juna myöhästyy yli aikataulun mukaisen vuorovälinsä, esimerkiksi 10 minuuttia, olisi myöhästynyt juna seuraavan lähtevän vuoron tiellä,  ja näin myöhästyttäisi lisää seuraavaa junaa.Tilannetta pyritään välttämään harvemmilla vuoroväleillä. HSL ja VR laativat supistamissuunnitelmat yhteistyössä vuosittain. Nyt käytössä oleva suunnitelma on marraskuulta 2015.

Kommentit

"...lisäksi tunnuksettomat pysähtyvät Keravalla ja Tikkurilassa."

Miksi radalla muuten liikennöi tunnuksettomia junia? Joskus erehdyin hyppäämään tuollaiseen junaan kun katsoin linjakartasta että kaikki Riihimäelle menevät junat pysähtyvät Tikkurilassa. Tämä juna pysähtyikin vasta Järvenpäässä, jossa olikin mukava sitten odottaa puoli tuntia vesisateessa seuraavaa Helsinkiin päin menevää junaa. Enkä ollut edes ainoa, joka teki saman virheen.

Käytän I - ja P - junaa. Minusta on hyvä, että junat kulkevat nyt harvennetulla aikataululla suurin piirtein ajoissa. Hyvä ratkaisu VR:ltä.

Toinen asia. Tämä on sattunut usein, kun poistun bussista.
Bussi kurvaa pysäkille vinoittain. Tällöin takaoven ja jalkakäytävän väliin jää iso aukko, bussista poistuminen on hankalaa. Astunko ajo-tielle, vai hyppäänkö jalkakäytävälle. Minusta tilanne on hyvin epämiellyttävä, jopa vaarallinen.

"Korvaavana yhteytenä ovat Vanhaa Turuntietä liikennöivät bussit."

Vähän myöhässä tämän tiedotteen tarkoitukseen, mutta katsokaapa tarkkaan minkänimisistä teistä kirjoitatte. Vanha Turuntie kulkee kovin kaukana rautatieasemista. Tiedotteessa tarkoitetut tiet ovat Pitäjänmäentie ja Turuntie.

tänään klo 11 jälkeen Herttonimessä jäi 89 ja 88 bussilinjoja ajamatta. Erikoista, koska muuta Laajasaloon menvät bussit kyllä olivat ajallaan. Kun on hankittu aikataulutauluja, niin miksi niissä ei voi lukea vuorojen peruuntumisista? Kysyessäni kuskilta bussien poisjääntiä, hän kertoi etteivät he voi tietää, koska heitä ei infota eivätkä he saa tietoa mitään kautta. Aika noloa kuljettajien kannalta asiakaspalvelussa

Hei, harmillista kyllä, mutta kuljettajille ei ole tällä hetkellä tarjolla reaaliaikaista tietoa muusta liikenteestä. Tähän on tulossa parannusta lähivuosina. Tänään on ollut poikkeuksellinen päivä kaikkialla liikenteessä. Informaatiota on koetettu välittää niin paljon kuin mahdollista, mutta monesta yksittäisestä häiriöstä osa on jäänyt lumipyryn jalkoihin.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.