Mellunmäen metrojunan tulo ei aina näy laiturinäytöissä

Kampin, Rautatientorin ja Helsingin yliopiston metroasemien laiturinäytöissä on itään päin mentäessä osittain puutteellista tietoa koskien Mellunmäen junia. Puutteet ilmenevät ainoastaan tihennetyn vuorovälin ruuhka-aikoina. Kampin metroasemalla itään päin mentäessä Mellunmäen junan tulotieto ilmestyy laiturinäyttöön vasta, kun juna on saapumassa asemalle. Rautatientorilla ja Helsingin yliopiston asemalla Mellunmäen junien tulotiedot puuttuvat laiturinäytöistä ajoittain. Junan tiedot näkyvät näytöissä oikein, kun juna on asemalla. Matkustajat näkevät siis näytöistä, minne asemalla parhaillaan oleva juna on menossa.

Metron laiturinäyttö

Laiturinäyttöjen puutteellinen tieto ilmenee ainoastaan ruuhka-aikoina, jolloin käytössä on tihennetty vuoroväli.  Muina aikoina näytöt toimivat normaalisti.  Ruuhka-aikojenkin osalta tilanne korjaantuu länsimetron liikenteen alkaessa.

Laiturinäyttöjen ajoittain puutteellisista tiedoista huolimatta ruuhka-aikojen junat kulkevat vuorotellen Vuosaareen ja Mellunmäkeen noin 2,5 minuutin välein.

Kommentit

Ruoholahdessa näkyi iltapäivällä taulussa vain Vuosaari, ei siis Mellunmäkeä ollenkaan, tehkää nyt herranjumala asialle jotain, ihmiset luulevat ettei kulje metro ollenkaan Mellunmäkeen, koska näin taulussa on.

Ruuhka-aikaan Ruoholahdesta ei mene metroja Mellunmäkeen, joten se on ainoa asema jolla tuo näyttö on ihan oikein. Mellunmäen metrot kääntyvät Kampissa. Siis ruuhka.aikaan.

Eilen todistin kahteen kertaan sen, että Mellunmäen junan lähdettyä asemalta, näkyy Vuosaari / Nordsjö 03:00 teksti näytöllä pari minuuttia(minuuttimäärä ei siis muuttunut), ja vähän ennen junan tuloa koko näyttö menee tyhjäksi. Lisäksi Vuosaaren junan info näkyy toisella rivillä, ei ensimmäisellä.

Laiturinäyttöjen puutteellinen tieto ruuhka-aikaan johtuu siitä, että metron matkustajainformaatiojärjestelmä ei osaa ennakoida Kampin käännöltä tulevia junia. Ongelman korjaaminen vaatisi tekniikkaan lukuisia muutoksia ja veisi käytännössä useita kuukausia. Siksi sekä aikataulun että kustannusten osalta on arvioitu, ettei muutostyöhön ole järkevää ryhtyä ennen länsimetron liikenteen aloittamista – jolloin ongelma korjaantuu uusien järjestelmien myötä.

Hei,

HSL ei missään nimessä halua olla ylimielinen vaan selvitämme yhteistyössä metro-operaattori HKL:n kanssa, mitä laiturinäyttöjen virhetilanteelle on tehtävissä. Tällä hetkellä tiedossa on, että näyttöjen virhetilanne syntyy, kun Mellunmäen junat kääntyvät ruuhka-aikaan Kampissa. Tämä poikkeusjärjestely puolestaan on voimassa siihen asti, kunnes länsimetro aloittaa. 

 

Aika ylimielinen asenne HSL:ssä, "Vika korjaantuu Länsimetron liikenteen alkaessa!" Ties milloin se alkaa, eikä sitä aiemmin tarvitse edes yrittää korjata tilannetta?

Kyllä vika näkyy muillakin asemilla. Ainakin Sörnäisissä huomasin saman.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.