Osallistu länsimetropyöräilyyn lauantaina 7.5.

HSL järjestää yhdessä Helsingin Polkupyöräilijöiden (HePo), Espoon kaupungin ja Lauttasaari-Seuran kanssa Länsimetropyöräilyn lauantaina 7.5. klo 10–14. Polkemaan voi lähteä joko Matinkylästä Matinkylän jäähallin pihalta tai Lauttasaaresta Lauttasaaren ala-asteen koulun pihasta. Pyöräily on omatoimipyöräily ilman oppaita maastoon merkittyä reittiä pitkin. HSL on mukana menossa Matinkylässä Espoon kaupungin edustajien ja Lauttasaaressa Lauttasaari-seuran ja Helsingin Polkupyöräilijöiden edustajien kanssa.

Ilmoittaudu mukaan kevään kivoimpaan pyöräilytapahtumaan https://www.lyyti.in/lansimetropyoraily Tapahtuma on osallistujille maksuton.  Länsimetropyöräily järjestetään omatoimipyöräilynä ilman vetäjiä ja jokainen voi käydä pyöräilemässä reitin oman aikataulunsa mukaisesti klo 10–14 välillä. Pyöräilyreitti merkitään maastoon ja polkemaan voi lähteä joko Matinkylästä tai Lauttasaaresta.

Matinkylästä polkemaan lähdetään Matinkylän jäähallin pihasta, osoitteesta Matinkartanontie 9-11.  Lauttasaaresta polkemaan lähdetään  Lauttasaaren ala-asteen pihasta, osoitteesta Myllykalliontie 3, 00200 Helsinki. Molemmat paikat toimivat sekä lähtö- että maalipaikkoina, joista voi lähteä polkemaan oman aikataulunsa mukaisesti klo 10-14 välillä. Aikaa yhdensuuntaiseen pyörälenkkiin välillä Matinkylä-Lauttasaari kuluu enimmillään tunti. Jos haluaa palata samaan lähtöpaikkaan, kannattaa aikaa varata pari tuntia.  Reitti Matinkylästä lähteville on täällä:  https://ridewithgps.com/routes/13411431 Reitti Lauttasaaresta lähteville: https://ridewithgps.com/routes/13547912

Katso myös tapahtuman Facebook-sivut ja ilmoita osallistuvasi tapahtumaan myös osoitteessa https://www.facebook.com/events/1585810901733454/

Länsimetropyöräilyllä markkinoidaan metron laajentumista länteen ja edistetään arkipyöräilyä. Pyöräilytapahtuma avaa valtakunnallisen pyöräilyviikon ja tukee HSL:n pyöräilyn edistämisen toimenpiteitä. Huomaathan, että HSL ei ole vakuuttanut tapahtumaan osallistujia.

Kommentit

Miten tuolla reittioppaassa "lisätään välipisteitä" reittioppaan ehdottamaan reittiin, kuten vaatimus tässä kuuluu? Mitään sellaista toimintoa ei sieltä löydy.

Hieman outoa on myös, että pyöräilyreittiin on ehdotettava välipisteitä metroasemien tuntumaan, onko tässä nyt siis kyse pyöräilyreitistä vaiko julkisen liikenteellä kuljettavasta?

Asia on juuri kuten alempana todetaan eli haimme pyöräilyreittiä, joka mukailee tulevaa länsimetron rataa.

Kuljetaan siis pyörällä, mutta metroasemille voi  tehdä välipisteen klikkaamalla pyöräilyn ja kävelyn reittioppaan karttaa aseman tuntumassa. Metrohan ei vielä toukokuussa liikennöi, mutta samalla uusien asemien seutu tulee tutuksi.

Kun reitti on haettu, klikkaa hiirellä jotain kohtaa kartalla. Siihen aukeaa valikko, josta voi lisätä välipisteen (tämä toimii minulla pyöräilyn ja kävelyn reittioppaassa, pk.reittiopas.fi )

Ymmärsin itse, että tässä halutaan pyöräilyreitti, joka jotenkin liittyy Länsimetroon. Reitin suunnittelu metroasemat huomioiden täytyy siis ottaa haasteena :)

Hei kiitos kysymyksestä ja pahoittelut, että vastaus on viipynyt. HSL maksaa arpajaisveron kaikista kuluttaja-asiakkaille suunnatuista arvonnoista. Tällöin kuluttaja-asiakkaille ei tule veroseuraamuksia.

Uteliaana kysyn, että mitähän verottaja on mieltä näin suuresta palkkiosta?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.