Alle kolme prosenttia HSL:n matkustajista kulki liputta vuonna 2016

HSL tarkasti viime vuonna yhteensä 3,3 miljoonan matkustajan liput, ja tarkastetuista 2,9 prosenttia kulki ilman asianmukaista lippua.

Alle kolmen prosentin liputtomuus on kansainvälisesti vertaillen hyvä luku. Liputtomien osuus nousi hieman vuodesta 2015, jolloin heitä oli 2,7 prosenttia tarkastetuista.

HSL kuitenkin menetti liputta matkustamisen vuoksi viime vuonna tuloja noin 10 miljoonaa euroa, joten liputtomuus teki edelleen merkittävän loven joukkoliikennetuloihin. Eniten liputtomia tavattiin lähijunissa, metroasemien laiturialueilla ja raitiovaunuissa.

HSL jatkaa vuonna 2017 edelleen näkyvää ja tehokasta tarkastamista, sillä se ehkäisee liputtomuutta ja edistää lipputulojen kertymistä. Tarkastuksia suunnataan erityisesti runkobussilinjoille, raideliikenteeseen sekä aamun ja iltapäivän työmatkaliikenteeseen.

Tarkastajien opastustyö lisääntyy tänä vuonna, kun metroliikenne Espooseen käynnistyy. HSL:n uusi lippu- ja informaatiojärjestelmä tuo lisäksi kaikkiin joukkoliikennevälineisiin uudet matkakortinlukijat, mikä myös lisää tarkastajien opastustehtäviä.

HSL vastaa lipuntarkastuksesta koko HSL-alueen joukkoliikenteessä sekä valtakunnallisessa kaukojunaliikenteessä.

Kommentit

In 2017, HSL will continue to show visible and effective inspection as it will prevent ticket traffic and promote ticket revenue accumulation. Checks are specifically targeted at track line, rail and morning and afternoon commuting reports http://domyessay.today/ for citizens to be aware.

Jos kortilla on kausilippu, niin voiko sillä maksaa kaverille arvolipun?

Samoin on ns. vanhassa leimauslaitteessa eli kaikille pitää ostaa lippu samalle matkustusalueelle. Jos on tarvetta eri matkustusalueen lipulle niin kannattaa sitten ostaa kuljettajalta kertalippu.

Eihän vanhassa muka samoin liene. "Usean lipun osto samalle matkakortille on sujuvaa." www.hsl.fi/uudetlaitteet/matkustajalle

Vaaditaanko useaa samanlaista lippua, voidaan tosiaan luvatusti pohtia tarkastajien opastustehtävänä.

Kelpaako matkakortin arvosaldo maksuvälineenä kuljettajalle?

Hei! Voit ostaa kertalipun kuljettajalta myös matkakorttisi arvolla.

Jos tarkoitat uutta kortinlukijaa, niin ilmeisesti ei ole mahdollista ostaa samalla kortilla erikseen sisäistä ja seutuarvoa kahdelle eri henkilölle. Lipun voi ostaa useammalle henkilölle samalla kertaa, mutta sitten matkustusalue pitää olla sama. Sen toisen matkustajan pitää vaan ostaa kertalippu kuljettajalta tai vaikka mobiililippu puhelimella jos hänellä ei ole omaa matkakorttia.

Voivatko tarkastajat opastaa minua, kuinka samalla matkakortilla ostetaan sisäinen arvolippu ja seutuarvolippu? Toinen matkustaja poistuu kyydistä ennen kaupungin rajaa.

Joudut näyttämään korttia kaksi kertaa. Ensin ostat sen seutulipun, painat OK, näytät kortin lukijalle, sitten sama uudestaan sisäiselle.
Kai.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.