HSL ja Eckerö Line sopivat lippuyhteistyöstä

Eckerö Line alkaa myydä HSL:n kerta- ja vuorokausilippuja laivallaan m/s Finlandialla Helsinki–Tallinna–Helsinki-reitillä tällä viikolla.

Yhteistyöllä sujuvoitetaan matkustajien kulkemista HSL:n liikennevälineillä Länsisatamasta kaupunkiin ja takaisin, kun joukkoliikenteen lippu on valmiiksi ostettuna.

Kyseessä ovat ennakkoon ostettavat HSL:n matkaliput, jotka aktivoidaan näyttämällä lippua HSL:n liikennevälineen lukijalaitteella.  Laivalla on myynnissä HSL:n aikuisten ja lasten kaupungin sisäisiä ja vuorokausilippuja.

”Olemme HSL:ssä erittäin iloisia tästä lipunmyyntiyhteistyöstä Eckerö Linen kanssa. Helppo lipun hankkiminen jo laivalla mahdollistaa sujuvat matkaketjut satamasta eri puolille pääkaupunkiseutua”, HSL:n asiakkuus- ja myyntijohtaja Mari Flink toteaa.

Kertalippujen lisäksi matkustajat voivat käyttää kaikissa HSL:n liikennevälineissä matkakorttia, mobiililippua tai ostaa lipun pysäkin automaatista tai raitiovaunun kuljettajalta.  

Raitiovaunu 7 ja 6T kulkevat Länsisataman ja Helsingin päärautatieaseman välillä.

Lippuja on myynnissä Eckerö Linen laivan, m/s Finlandian infossa, kannella 6.
 

Kommentit

Tämä on erinomainen idea, sen voin sanoa vaikka en juurikaan Helsingin ja Tallinnan väliä ole kulkenut. Muistan seitsemän vuoden takaa Stockmann Oyj:n osakas- ja asiakasristeilyn Tukholmaan, jota varten oli varattu neljä laivaa useaksi kuukaudeksi, Viking-varustamolta Mariela ja Gabriela ja Tallink-varustamolta Serenade ja Symphony. Samaan aikaan kun Victoria ja Daniel vihittiin avioon olin Tallinkin Symphony-laivalla tällä risteilyllä. Kiitos hyvin huolehtivan varustamon, Tallink hoiti liput kaikille jatkokuljetuksille satamasta eteenpäin, ensin pienemmällä vesibussilla kuninkaalliselle puutarhalle ja sieltä edelleen Tukholman maanalaisella Rådmansgatanille ja takaisin ja bussikuljetus tekniikkamuseolle ja Kaknäsin näköalapaikalle ja sen jälkeen taas maanalainen takaisin Frihamniin, josta lautta Kaivopuistoon lähti. Helsingin pään tästä matkasta hoidin lataamalla HSL-matkakorttiin sellaisen kauden, joka oli koko tuon risteilyn ajan vielä voimassa. Koska Aleksanterinkadun raitiotietyö ajoi raitiovaunuja poikkeaville reitille tuossa yhteydessä, eli linja 4 ajoi myös Mikonkadun kautta ruuhkauttaen sen kapeikon, menin silloin bussilla 14 välin Pitäjämäki-Kaivopuisto lähtiessäni risteilylle, ja kävellen sekä Haagassa metsäpolkua pitkin kotoani Vehon autokorjaamoon josta bussi 14 lähti että Kaivopuistossa niemen ympäri, bussi 14 kun jäi Ehrenströmintien eri päähän kuin mistä laiva lähti. Paluu sujui kuitenkin lähemmin ovelta-ovelle-periaatteella, raitiovaunulla Kaivopuistosta rautatieasemalle ja sieltä edelleen junalla Huopalahden asemalle. Siitä kokemuksesta mikä minulla oli Tukholman joukkoliikennelippujen hankinnasta Tallinkin lautalta, voin suositella lämpimästi kaikille Helsingin satamaan saapuvien laivojen varustamoille lippuyhteistyötä HSL:n kanssa.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.