HSL:n Auton vapaapäivän lippualennuksen saa vain mobiililipuista ja matkakortin arvolipuista

Kuljettajalta ostetut kertaliput eivät ole tänä vuonna alennuksen piirissä.

HSL tarjoaa Auton vapaapäivänä matkakortin arvoliput sekä mobiilisovelluksella ostetut kertaliput alennushinnoin. Kuljettajalta ostetuista kertalipuista ei alennusta saa.  
Aikuisten mobiili- ja arvolippujen hinta on yhden euron yhdellä vyöhykkeellä, 2 euroa kahden vyöhykkeen matkoilla ja 3 euroa kolmen vyöhykkeen matkoilla. Lasten ja alennusryhmien arvolippujen hinnat ovat vastaavasti 0,50 euroa, 1,00 euroa ja 1,50 euroa.

Auton vapaapäivä huipentaa viime lauantaina alkaneen Liikkujan viikon. Tänään jätetään auto kotiin, jalkaudutaan joukkoliikenteeseen, kokeillaan kimppakyytiä tai polkaistaan pyörällä liikkeelle.

Liikkujan viikon teemanan on tänä vuonna vähäpäästöinen, yhteiskäyttöinen ja älykäs liikenne. HSL, Sitra ja Motiva järjestävät Narinkkatorilla Auton vapaapäivänä klo 11–17.30. Tervetuloa yhteiselle etumatkalle -tapahtuman, jossa pääsee tutustumaan erilaisiin jakamistalouden palveluihin.

Esillä ovat muun muassa henkilöauton jakaminen usean henkilön kesken, tulevaisuuden joukkoliikenne, kaupunkipyörät sekä uudenlaiset sovellukset, jotka mahdollistavat jo nyt joustavan joukkoliikenteen, autoilun ja muiden liikkumismuotojen ketjun.
Tilaisuuden juontaa televisiosta tuttu Sampo Marjomaa.

HSL haluaa ohjata ihmisiä liikkumaan kestävästi. Helsingin seutu kasvaa kovaa vauhtia ja HSL:n tavoitteena on ohjata liikenteen kasvu joukkoliikenteeseen, pyöräilyyn ja kävelyyn.

Kommentit

Entä automaateista ostettavat kertaliput?

Hei, syy ei ollut pihistely, mutta HSL:llä on tavoite, että mahdollisimman suuri osa lipuista ostettaisiin matkakortilla ja jatkossa myös mobiilisti. Siitä lähtökohdasta pidettiin kiinni myös Autottoman päivän edussa.

Kun samaan aikaan kampanjoidaan myös kauden ostamisen puolesta, miksi kausilippulaiset eivät saa alennusta päivän hinnasta?

Vielä viime vuonna myös kuljettajilta sai alennushintaisen lipun - miksi nyt pihistellään?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.