HSL:n vuorokausiliput voi nyt tilata mobiiliin

HSL Mobiililippu –sovellus palvelee nyt entistä paremmin matkailijoita. Sovelluksella voi kertalippujen lisäksi tilata 1–7 vuorokauden lippuja. Myös lasten kertalippu on tulossa syksyn aikana mobiiliin.

HSL Mobiililippu –sovellus uudistuu. Nyt sovelluksella voi ostaa kertalippujen lisäksi vuorokausilippuja 1–7 vuorokaudeksi. Mobiililippu käy kaikissa HSL:n liikennevälineissä ja sen voi tilata kaikille vyöhykkeille.

Lipun voi myös tilata halutessaan etukäteen, jolloin lippu tulee voimaan asiakkaan valitsemana aikana 1–24 tunnin päästä tilauksesta.

”Nyt HSL:n mobiililippu palvelee vielä aiempaa paremmin matkailijoita. Vuorokausilipulla voi matkustaa rajattomasti valitsemallaan matkustusalueella”, sanoo HSL:n asiakkuus- ja myyntiosaston johtaja Mari Flink.

HSL:n mobiililipun voi maksaa pankki- tai luottokortilla tai mobiilimaksulla, jolloin se veloitetaan puhelinlaskulla.

Mobiililippusovellus uudistuu tänä syksynä vielä toisenkin kerran. Syksyn aikana lippuihin on tulossa offline-toiminto eli lippu toimii, vaikka matkailijalla ei olisi oston jälkeen nettiyhteyttä puhelimessaan.

”Lasten mobiililippu on tulossa käyttöön syksyn aikana. Kehitämme HSL Mobiililippua jatkuvasti käyttäjien palautteen perusteella”, HSL:n johtava mobiili- ja nettimyynnin asiantuntija Satu Rönnqvist sanoo.

HSL kehittää myös mobiilikausilippua. Sen on määrä olla asiakkaiden käytössä ensi vuonna.

HSL Mobiililippu –sovelluksen voi ladata maksutta sovelluskaupoista. Jo aiemmin sovelluksen ladanneet saavat uudet ominaisuudet käyttöönsä päivittämällä HSL Mobiililipun uusimman version puhelimeensa. Uusimmassa HSL Mobiililippu –sovelluksen versiossa voimassa oleva lippu on kolmivärinen. Vanhassa versiossa lippu on vihreä. Molemmat liput kelpaavat liikenteessä.

Joillakin iOS-puhelimien käyttäjillä on ilmennyt HSL Mobiililippu –sovelluksessa virhe, joka on estänyt lipun oston kokonaan. Virhe on nyt korjattu. Uusi versio on toistaiseksi rajoitetusti tarjolla Applen sovelluskaupassa, ja saatavuutta lisätään vaiheittain.

Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa ja odottelua.

Lue lisää HSL:n mobiililipusta: hsl.fi/mobiililippu

 

 

Kommentit

Voiko sovelluksen sulkea välillä vai pitääkö se olla koko lipun voimassaolon ajan auki (vaikka sitten taustalla)? Useamman tunnin saati sitten päivän aikana sovellus saattaa sulkeutua vahingossakin tai jonkun häiriön tai akun loppumisen vuoksi.

Hei! Voit sulkea sovelluksen, kun et tarvitse lippua. Bussiin noustessa sinun pitää voida näyttää lippu kuljettajalle.

Hei, Windows phone-versio tulee kauppoihin vasta tällä viikolla. Luultavasti puhelimesi päivittää sitten tarjolla olevan päivitysversion automaattisesti.

Tiedoksi HSL:lle, Windos Phone 8.1. ei enää tue päivityksiä, eli sillä käyttöjärjestelmällä ei voi tilata vuorokausilippuja!

Mitenkäs muuten, puhelimeni (Lumia) sanoo, että se lataa päivitykset automaattisesti, mutta mobiililippua ei näköjään päivitä. Eli pitääkö se poistaa ja ladata uudestaan?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.