HSL kerää metroliikenteessä tietoa lipuista

HSL tekee lippulajitutkimusta metroliikenteessä 12.–20.3.2018.

metro lippulajitutkimus

HSL tekee lippulajitutkimusta metroliikenteessä 12.–20.3.2018. Tutkimuksessa selvitetään, mitä lippua matkustajat käyttävät ja missä kunnassa he asuvat. Lisäksi kysytään matkustajien liityntäkulkutapoja eli sitä, miten matkustajat jatkavat matkaansa metroasemalta.

Tutkimuksen tekevät HSL:n matkalippujen tarkastajat tarkastustyön ohessa. HSL toivoo, ettei tutkimuksesta aiheudu matkustajille ylimääräistä vaivaa. Tutkimustyötä helpottaa, jos matkustajalla on matkalippu helposti saatavilla: näin tutkimuksen teko sujuu nopeasti.

Kommentit

Onko edelleen voimassa vanha sääntö, että metrosta metron liityntälinjalle vaihdettaessa lippu kelpaa ylimääräiset 20 minuuttia?

Kiitos palautteestanne. HSL:n hallitus tarkastelee ensi syksynä vyöhykehintojen päätöksen yhteydessä myös vaihtoaikoja.

HSL:n ahneudelle ei ole mitään rajaa. Esimerkiksi Turussa, jossa liikennöintialue on paljon pienempi, kertalipun vaihtoaika on 2 tuntia.

Ei tässä ole mitään tekemistä HSL:n "ahneudella". Kunnat Espoo etunenässä eivät vain halua maksaa ylettömiä kuntaosuuksia. Toiseksi viimeisen matkaosuuden on alettava lipun voimassaoloaikana. Se EI siis tarvitse päättyä lipun voimassaoloaikana.

Vaihtoaika ei riitä. Matkustan Espoon Saunalahdesta Vantaanlaaksoon, vaihtoaika ei riitä, vaikka suoraan kävelen bussista metroon ja metrosta bussiin. Joudun maksamaan ensin seutulipun hinnan ja vielä Espoon sisäisen, toiseen suuntaan 2 X seutulipun hinnan. Ja ei - en halua ostaa kuukausilippua, kun matkustan vain 2-3 kertaa viikossa. Vaihtoajan pitää riittää Espoosta Vantaalle ilman, että joutuu ostamaan kaksi eri lippua. Hävytöntä !!!!

Ihmeellistä. Siis Saunalahdesta kestää Elielinaukiolle yli 80 minuuttia. Reittiopaskin antaa kokomatkalle kokonaisajan 1h 24 min ja max. 1h 46 min.

Toivon lippuun pitempää vaihtoaikaa. Kun lähden Ylästöstä ja määränpää on Laurinlahti, joudun leimaamaan lipun kaksi kertaan . Tunti 20 minuuttia ei riitä. Samoin käy myös vyöhykeuudistuksen jälkeen, ellei lipun voimassoloaikaa lisätä.
On muuten kummallista, että Laurinlahti tulee kuulumaan C vyöhykkeeseen, kun liikenne sinne on hidastunut kovasti ja metro myöhästyy vuosia. Sillä suunnalla asuvat maksavat paljon ja ihan vaan huononnuksista julkisessa liikenteessä.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.