HSL tuo henkilökohtaiset 30 vuorokauden mobiililiput tarjolle OpenMaaS-myyntirajapintaan

HSL avasi huhtikuun alussa maailman ensimmäisiin kuuluvan mobiililippujen kaikille avoimen jälleenmyyntirajapinnan. Rajapintaan tuotiin 30.11. alkaen saataville myös henkilökohtaiset kausiliput jo aiemmin tarjolla olleiden mobiilikerta- ja vuorokausilippujen lisäksi.

HSL on kevään jälkeen jatkuvasti kehittänyt jälleenmyyntirajapintaa. Marraskuun 30. päivänä HSL toi rajapintaan myös html-lippuversion. Sen avulla MaaS-operaattorit voivat helposti integroida HSL:n mobiililippuja osaksi omia palveluvalikoimiaan.

Samalla rajapinnan kautta tuotiin MaaS-operaattoreille ja muille HSL:n lippujen myynnistä kiinnostuneille toimijoille tarjolle HSL-alueen kuntalaisille suunnatut aikuisten 30 vuorokauden mobiilikausiliput.

Jos MaaS-operaattori haluaa myydä palvelunsa kautta HSL-kuntalaisille tarkoitettuja kuntien tukemia kausilippuja, matkustajan pitää valtuuttaa MaaS-operaattori ostamaan puolestaan alennusperusteisia lippuja. Tämä on liikennepalvelulain mukaista puolesta-asiointia.

HSL:n tarjoaman OpenMaas-rajapinnan hyödyntäminen muuttuu samalla sopimuspohjaiseksi eli MaaS-operaattoreiden pitää tehdä HSL:n kanssa sopimus rajapinnan hyödyntämisestä.

Kaikki HSL:n OpenMaas-rajapinnassa myytävät liput ovat samanhintaisia kuin HSL:n omissa matkakortti- ja mobiilikanavissa myytävät liput.

HSL:n avointen rajapintapalveluiden hyödyntäminen on maksutonta. Vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin löytyy rajapinnan kehittäjäportaalista osoitteesta https://sales-api.hsl.fi/

Puolesta-asiointivaltuutuksen antaminen MaaS-operaattorille

 

HSL-lipun tilaaminen MaaS-operaattorin palvelusta

 

 

Takaisin ylös

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.