HSL:n ja Helsingin kaupungin kampanja muistuttaa pyöräilyn säännöistä

HSL:n ja Helsingin kaupungin kampanja Liikenne on yhteispeliä muistuttaa pyöräilyn keskeisistä säännöistä. Kampanjan lyhyet videoklipit kannustavat ryhtymään liikennesankariksi ja noudattamaan liikennesääntöjä. Tavoitteena on lisätä kaupunkiliikenteen sujuvuutta ja yhteispeliä eri liikkujaryhmien kesken.

”Haluamme kannustaa pyöräilijöitä ja kaikkia tiellä liikkujia ottamaan muut kulkijat huomioon. Liikennesääntöjä noudattamalla ja tilanteita ennakoimalla liikkuminen on sujuvaa ja turvallista meille kaikille”, toteaa erityisasiaintuntija Tarja Jääskeläinen HSL:stä.

Liikennemäärät ovat kasvussa ja myös pyöräilijöitä on liikkeellä koko ajan enemmän. Liikenteessä on erilaisia ja eritasoisia kulkijoita, joilla liikennesääntöjen noudattaminen ja toisten huomioon ottaminen ovat vaihtelevasti hallussa.

”HSL:lle ja kaupungille on tullut kaupunkilaisilta paljon palautetta eri kulkumuotoja käyttävistä liikkujista. Pyöräilyn lisääntyessä myös siihen liittyvän palautteen määrä on kasvanut. Kaupunkipyörien käyttäjien kasvavassa joukossa on henkilöitä, jotka eivät ole aikaisemmin pyöräilleet aktiivisesti ja jotka eivät sen vuoksi tunne liikennesääntöjä kovin hyvin. Kaiken kaikkiaan yhteispelikampanjalle vaikuttaa olevan tilausta”, kertoo pyöräilykoordinaattori Reetta Keisanen Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

Liikenne on yhteispeliä -kampanjan on suunnittelut ja toteuttanut mainostoimisto 358. Videoilla liikennesankarina esiintyy Gasellit-yhtyeestä Hätä-Miikkana tunnettu Miikka Niiranen. Videot ovat katsottavissa HSL:n YouTube-kanavalla.

 

 

Kommentit

Ja tämänkin asian esille tuomiseksi vaadittiin se, että tarpeeksi korkea-arvoinen "herra" joutui pyöräilijän päälleajamaksi. Jos näin ei olisi käynyt, tuskinpa mitään kampanjoitakaan olisi tullut.
Joo, olen kyyninen sillä olen elänyt tarpeeksi kauan jotta kaikki harhaluulot ovat jo karisseet matkan varrelle.

Voisiko tämän laajentaa myös juniin ja juna-asemille. Toiset ei vaan osaa taluttaa pyörää laiturilla vaikka olisi millainen tungos laiturilla. Räikeimmät tapaukset ajaa junaan sisälle asti

Sakot vaan kaikille, jotka ei noudata liikennesääntöjä! Eräissä Keski-Euroopan maissa saa jalkakäytävällä pyöräilemisestä jopa 100 euron pikavoiton, joten samaa toivon Suomeen.

Se, että ei ennen kaupunkipyöriä ole pyöräillyt aktiivisesti niin se ei oikeuta ajamaan jalkakäytävillä. Jokainen joka liikkuu liikenteessä tulee osata liikennesäännöt. Turha sitten itkeä, kun onnettomuus tapahtuu ja sanoa, että en tiennyt liikennesääntöjä. Se ei lievennä tuomiota.

HSL ja Helsingin kaupunki, ym voisivat puuttua siihen, että asemien (niin juna kuin metro) ajetaan pyörällä. Jopa Helsingin rautatieasemalla ja tunnelissa. Liukuportaissa kuljetetaan säännöllisesti polkupyöriä vaarantaen meidän muut.
Itse olen myös pyöräilijä, mutta ei ole koskaan tarvinnut ajaa pyörällä jalkakäytävällä edes Helsingin keskustassa.

Sakottamalla onnistuisi paremmin, mutta se vaatii lisää resursseja poliiseille.
Aikoinaan HKL huolehti päätehtävästään, eli joukkoliikenteestä.
HSL on laajentanut toimenkuvaansa alueelle, joka ei kuulu sille.

Kyllä tämä on HSL:n tehtävä ja on erittäin hyvä, että asia nousee esille ja myös lehdistö alkaa viestimään asiasta enemmän. Näen päivittäin vaaratilanteita liikenteessä ja pyöräilijöiden kohdalla on usein kyse siitä, ettei tunneta liikennesääntöjä. Autoilijoiden töpeksintä liikenteessä taas johtuu usein ajattelemattomuudesta ja siitä, että on niin kiire. Ja sitten punaisia päin juoksentelevat jalankulkijat, joita keskustan alueella vilahtelee autojen seassa. Kiire on taasen ja on mentävä vaikka henki lähtisi.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.