HSL:n kilpailu tuo sähköbusseja Leppävaaran linjoille

HSL järjestää ensimmäisen bussiliikenteen kilpailutuksensa, jossa kohteiden voittaminen vaatii liikennöitsijöiltä sähköbusseja. Sähköbusseja tulee Leppävaaran liityntäliikenteeseen vuoden 2020 alussa.

Sähköbusseja tulee kilpailukierroksen johdosta liikenteeseen vähintään viisi kappaletta, mutta liikennöitsijät voivat tarjota niitä enemmänkin. Bussit alkavat liikennöidä Leppävaaran linjoilla 203, 214, 215 ja 227 vuoden 2020 alussa, viimeistään helmikuussa.

”Uusien sopimusten mukainen liikenne käynnistyy vuoden 2019 elokuussa, mutta liikennöitsijät saavat sähköbussien hankkimiseen lisäaikaa”, hankejohtaja Reijo Mäkinen HSL:stä sanoo.

Leppävaaran joukkoliikenneterminaaliin rakennetaan vuoden 2019 aikana latausasema sähköbusseja varten.   

Sähköbusseilla liikennöitävien Leppävaaran linjojen sopimukset ovat kuuden vuoden mittaisia.  Lisäksi sopimukseen sisältyy optio viiden vuoden lisäajasta, kun dieselbusseilla liikennöitävillä linjoilla mahdollinen lisäaika on kolmen vuoden mittainen. Option käyttö edellyttää sitä, että HSL ja liikennöitsijät neuvottelevat sähköbussien lukumäärän merkittävästä lisäämisestä.

Sähköbussit tukevat HSL:n strategisia ympäristötavoitteita, sillä ne ovat nollapäästöisiä, energiatehokkaita ja hiljaisia.

 

Kommentit

Miksi linja 227 saa sähköbussit, mutta 236 ei?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.