HSL:n Wappubussi kuljettaa vappujuhlijoita Kaivariin vappupäivänä klo 9-11.30

Hyppää HSL:n Wappubussin kyytiin Elielinaukiolta!

HSL:n kirkkaanvihreä Wappubussi kuljettaa ihmisiä maksutta Elielinaukiolta Kaivopuistoon vappupäivänä tiistaina 1.5. kello 9-11.30. Maksuttomuus koskee vain kyseistä, kirkkaanvihreää vappubussia, joka on kokeiluliikenteessä vappupäivänä.

Wappubussi liikennöi noin puolentunnin vuorovälillä. Matkustajat voivat nousta kyytiin Elielinaukion purkulaiturilta, ravintola Vltavan edestä. Bussi jättää matkustajat Kaivopuiston pysäkillä (pysäkki 0437).

Wappubussina palvelee poikkeuksellinen auto, jollaista ei ole ennen nähty HSL-alueella. Lähes 19 metriä pitkä nivelauto on kuusi metriä pidempi kuin nyt liikenteessä olevat bussit.

”Bussi on kokonaan matalalattiainen, siinä on tavallista suuremmat oviaukot ja kaksinkertainen määrä lastenvaunupaikkoja. Nämä ominaisuudet toisivat lisämukavuutta matkustamiseen esimerkiksi runkolinjoilla ja keskustan reiteillä”, sanoo kalustoinsinööri Petri Saari HSL:stä.

HSL testaa vappubussilla myös sitä, miten hyvin pitkä nivelauto sopii HSL-alueen liikenteeseen.

”Liikenteessä tämä on ketterämpi kuin tavalliset telibussit. Pitkä auto kuitenkin vaatii pidempiä pysäkkialueita sekä tilaa varikoilla ja terminaaleissa”, Saari luettelee.

Vapun jälkeen bussi liikkuu normaalissa liikenteessä runkolinjoilla 550 ja 560.

Katso myös, miten HSL:n liikenne muuten kulkee vappuaattona ja vapunpäivänä:

https://www.hsl.fi/liikennetiedotteet/2018/hsln-liikenne-vappuna-14994

Kommentit

Kulkeeko bussi tänään ja jos kulkee niin onko aikaa tiedossa?

Alkaako kuljettaja todellakin myymään kyseisessä bussissa lippuja vapun jälkeen 550:lla ja 560:lla? Eihän autossa ole edes matkakortin lukulaitteita!

Tuohon bussiin todennäköisesti asennetaan lukulaitteet jonain päivänä.

Millä vuoroilla tuo nivelauto on keskiviikkona? Kiinnostaisi käydä kokeilemassa.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.