Joukkoliikenteen kuljettajat poliisin tehovalvonnassa viikolla 50

Poliisi valvoo tehostetusti joukkoliikenteen kuljettajia Helsingissä 10.–16.12. Vastaava valvontaviikko toteutettiin myös viime vuonna. Valvonnasta tuli sekä poliisille että HSL:lle runsaasti positiivista palautetta.

Poliisi saa kansalaisilta tasaiseen tahtiin eri liikenneryhmiin ja -alueisiin kohdistuvia liikennevalvontapyyntöjä. Joukkoliikenne on yksi vakioryhmistä. Myös HSL ja liikennöitsijät saavat palautetta erityisesti kuljettajien ajotavasta ja mobiililaitteiden käytöstä ajon aikana.

– Tämän viikon joukkoliikenteen kuljettajien teemavalvonta kohdistetaan kansalaisilta saadun palautteen ja yhteistyökumppanimme HSL:n toiveiden mukaisesti mobiililaitteiden käyttöön ajon aikana sekä ajonopeuksiin ja punaisen liikennevalon noudattamatta jättämiseen, kertoo komisario Anne Hiltunen Helsingin poliisilaitokselta.

Normaalisti poliisi valvoo raitiovaunujen ja bussien kuljettajia muun liikennevalvonnan yhteydessä, mutta tulevalla viikolla heidän toimintaansa kiinnitetään erityistä huomiota. Sekä poliisi että HSL painottavat, että valvontaiskun suurin tavoite on liikenteen kokonaisturvallisuuden parantaminen.

– Haluamme muistuttaa kuljettajia, että liikenne- ja matkustajaturvallisuus on ykkösasia. Talvikelit vaativat erityistä tarkkuutta ja ennakoivaa ajotapaa, mutta tavoitteemme on juurruttaa turvallisen ajotavan noudattaminen jokaiseen työpäivään, liikennetarkastaja Timo Vahde HSL:stä sanoo.

Poliisi tiedottaa valvonnan tuloksista valvontaviikon päätyttyä.

Kommentit

Hassua, mutta esimerkiksi Sörnäisten metroasemalla raitiovaununkuljettajat estävät jalankulkuliikennettä sen vihreillä liikennevaloilla päivittäin ja monta kertaa tunnissa suojatiet tukkien. Innokkaimmillaan myös Kurvin autoliikenne Helsinginkadulta Vallilaan päin tukitaan jonottamalla keskellä risteystä kolmantena letkassa. Yllyttääkö jo suunnittelussaan HSL unohtamaan muun liikenteen? Voiko poliisin sana voittaa?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.