Liikennehäiriöt mahdollisia 16.7. myöhäisilllan ajan

Helsingin seudun joukkoliikenteessä on laajoja häiriöitä sunnuntaina 15.7. ja maanantaina 16.7. Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaamisen johdosta. Eniten häiriöitä ja pitkiä katkoja joukkoliikenteessä on maanantaina. Raitiovaunuliikenne pysähtyy maanantaina kokonaan koko kaupungissa useaan otteeseen. Pääväyliä voidaan sulkea liikenteeltä autosaattueiden takia ja tällöin muu liikenne tyhjennetään saattueiden reiteiltä. Useilla busseilla on poikkeusreittejä sulkujen aikana ja sulut aiheuttavat merkittäviä myöhästymisiä ja poikkeuksia bussiliikenteeseen koko seudulla. Suomenlinnan lautta ei liikennöi maanantaina. Lauttaa korvaa huoltolautta, joka liikennöi Katajanokalle. Myös mielenosoitukset aiheuttavat poikkeuksia ja myöhästymisiä. Liikkumisessa kannattaa suosia kävelyä, pyöräilyä, metroa ja lähijunia. Metrot ja lähijunat liikennöivät sunnuntaina ja maanantaina pääosin normaalisti. Varaa liikkumiseen merkittävästi normaalia enemmän aikaa!

PÄIVITETTY klo 21:30 Poikkeuksia lopunillan ajan. Liikenne on jonoutunut katuosuuksien sulkemisten aikana, jonka vuoksi bussi- ja raitioliikenteen palautuminen normaaliksi kestää vielä loppuilllan ajan.

Seuraa tiedotusta myös HSL:n Twitter-tililtä: https://twitter.com/HSL_HRT sekä Helsingin poliisin Twitter-tililtä: https://twitter.com/HelsinkiPoliisi

 

Bussiliikenteen poikkeukset

Bussiliikenteeseen on tulossa maanantaina yllättäviä ja laajoja katkoja. Pääväyliä suljetaan ja tyhjennetään liikenteestä presidenttien autosaattueiden reiteillä. Turvallisuussyistä saattueiden reittejä ei kerrota etukäteen. Pääväyliä kulkeva tai pääväylän ylittävä bussiliikenne ohjataan sulkujen aikaan poikkeusreitille ja lähimmälle juna- tai metroasemalle. Tämä aiheuttaa pitkiä häiriöitä ja viivästyksiä koko seudun bussiliikenteeseen maanantaina. Junat ja metrot kulkevat pääosin normaalisti.

Ennalta tiedettyjä muutoksia:

Linja 17 ajaa poikkeusreittiä. Linja 17 liikennöi koko maanantain Ullanlinnan ja Salmisaaren väliä. Ajamatta jää Kapteeninpuistikon ja Hakaniemen välinen reittiosuus.

Linja 24 ajaa poikkeusreittiä sunnuntai-illasta maanantai-iltaan. Linjan päätepysäkki on Linnankoskenkadulla. Ajamatta jää osuus Lastensairaalalta Seurasaareen.

Seuraa tiedotusta HSL.fi:stä ja HSL:n Twitter- ja Facebook-tileiltä.

 

Raitiovaunuliikenteen poikkeukset Muualla raitiovaunut ajavat mahdollisuuksien mukaan.

Raitiovaunuliikenne pysähtyy kokonaan, kun pääväylät suljetaan autosaattueiden reiteiltä. Sulkujen aikana raitiovaunut pysähtyvät pääosin silloisille pysäkeilleen. Osa vaunuista ajaa halliin. Väylät tyhjennetään kaikesta liikenteestä katkojen aikana. Katkoja voi tulla maanantain aikana useita ja niiden kesto voi pisimmällään olla yli tunnin. Liikenne palautuu viiveellä normaaliksi katkojen jälkeen.

Raitiolinjoilla on paljon poikkeusreittejä ja pitkiä liikennekatkoja maanantaina 16.7. Suosi kävelyä, pyöräilyä, metroa ja lähijunia. Seuraa tiedotusta HSL.fi:stä.

Linja 2 ajaa Lasipalatsin eteläpuolella linjan 6 reittiä Hietalahteen ja palaa Lasipalatsille linjan 1 reittiä Eirasta. Ajamatta jää Kauppatori ja Olympiaterminaali.

Linja 3 ajaa linjan 1 reittiä Eiraan Lasipaltasilta etelään ja palaa Lasipalatsille linjan 6 reittiä Hietalahdesta. Ajamatta jää Olympiaterminaali.

Raitiolinja 4 ei liikennöi Katajanokalle. Korvaava bussi ajaa Rautatientorin ja Katajanokan väliä. Linja 4 ajaa Lasipalatsilta eteenpäin Lasipalatsi – Rautatieasema – Hakaniemi – kääntyy Areena-talon ympäri ja palaa Hakaniemi – Rautatieasema – Lasipalatsi. Ajamatta jää Aleksanterinkatu - Katajanokka - Aleksanterinkatu. 

Raitiolinjaa 5 ei liikennöidä maanantaina. Korvaava bussi liikennöi Katajanokalta Rautatientorille.

Linja 7 ajaa poikkeusreittiä Hakaniemi - Helsingin yliopisto -Rautatientori. Ajamatta jää Kruununhaka.

 

Kartta raitiovaunujen poikkeusreiteistä

Kartta raitiolinjaston poikkeuksista 16.7.

 

Suomenlinnan lautta

Suomenlinnan lautta ei liikennöi maanantaina, koska poliisi sulkee Kauppatorin.

Huoltolautta Ehrensvärd liikennöi Suomenlinnan huoltolautan laiturista Katajanokalle huoltolautan laituriin.  Ehrensvärd liikennöi klo 6.00:sta alkaen klo 02:een asti. Ensimmäinen lautta lähtee klo 6 Suomenlinnasta ja viimeinen lautta klo 2.20 Katajanokalta.

Katajanokalta kulkee shuttle-bussi Rautatientorille.

Matkalippujen tarkastajat opastavat matkustajia Suomenlinnassa.

Hessu-laiva kuljettaa huoltolaitureiden välillä rahtia, autoja ja kuorma-autoja kello 10:n ja 18:n välillä.

 

Satamat

Länsisatama: Raitiovaunuliikennettä korvaava bussi ajaa Länsisataman ja Ruoholahden metroaseman väliä maanantaina 16.7. kello 6.30-22.30. Linja ajaa noin 5 minuutin vuorovälillä. Metro liikennöi normaalisti. Länsisatamassa bussipysäkki on terminaalien 1 ja 2 välissä, Tyynenmerenkadun ja Länsisatamankadun kiertoliittymän tuntumassa. 

Katajanokan terminaalista ajetaan raitioliikennettä korvaavaa bussia Katajanokan ja Rautatientorin välillä. Katajanokalla linja pysähtyy Merisotilaantorilla, sekä väliaikaisilla pysäkeillä Kanavakadulla, Suomenlinnan huoltolautan laiturin ja Viking Linen terminaalin edustalla. Ensimmäinen bussi lähtee maanantaina 16.7. Merisotilaantorilta klo 5.30. Viimeinen lähtö Merisotilaantorilta on tiistaiyönä 2.20. Ensimmäinen lähtö Ateneumin pysäkiltä Katajanokalle päin on maanantaina klo 5.50 ja viimeinen tiistaiyönä klo 02.00. Linja ajaa 5-10 minuutin vuorovälillä. Metro ja lähijunat liikennöivät normaalisti. Ateneumin ja Liisankadun välillä bussi käyttää reitin varrella olevia pysäkkejä.

Korvaavat bussit ovat maanantaina maksuttomia asiakkaille. 

Olympiaterminaalista ei ole liikennekatkojen aikaan raitioliikennettä. Olympiaterminaalista ei järjestetä korvaavaa bussiliikennettä.

 

Kaupunkipyörät

Noin kymmenen Helsingin kantakaupungin kaupunkipyörätelinettä poistetaan käytöstä sunnuntain 15.7. ja maanantain 16.7. ajaksi. Näille asemille ei voi palauttaa eikä sieltä voi hakea kaupunkipyörää käyttöönsä.

 

Lähijunat ja metro liikennöivät näillä näkymin normaalisti

Lähijunat ja metro liikennöivät näillä näkymin pääosin normaalisti. Suosi siis liikkumisessasi lähijunia ja metroa! Helsingin keskustassa liikkumiseen kannattaa varata runsaasti aikaa.

  

U-liikenne

U-liikenteen linjoilla on myös poikkeuksia. Lisätietoja saa kyseisten linjojen liikenteenharjoittajilta.

 

Opastus

Matkalippujen tarkastajat opastavat matkustajia maanantaina Suomenlinnassa, Katajanokalla, Elielin aukiolla, Rautatientorilla, Länsiterminaalissa, Olympiaterminaalissa, Kauppatorilla ja Ilmalassa.

 

Reittiopas

Reittiopas voi näyttää maanantaina virheellistä reittitietoa, koska joukkoliikenteessä on paljon yllättäviä katkoja, jotka eivät päivity Reittioppaaseen. Seuraa tiedotusta Hsl.fi:stä.

 

Lue lisää liikennepoikkeuksista Helsingin kaupungin, Poliisin ja HSL:n yhteistiedotteesta:

https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunkiymparisto/presidenttien-tapaaminen-vaikuttaa-liikenteeseen

Maanantaina 16.7. kannattaa Helsingin seudulla liikkumisessa suosia kävelyä, pyöräilyä, metroa ja lähijunia. Metrot ja lähijunat liikennöivät sunnuntaina ja maanantaina pääosin normaalisti. Varaa liikkumiseen merkittävästi normaalia enemmän aikaa! Kuva: Lauri Eriksson, HSL

 

 

 

 

Kommentit

En voi käsittää miten käytöstä poistettujen pysäkkiä näytöiltä ei saada pois seuraavia lähtöjä. Jos pysäkillä lukee sähköisessä näytössä että siltä lähtee x min kuluttua raitiovaunu, kyllähän siitä sellainen vaikutelma tulee, että sellainen tosiaan lähtee. Ymmärrän sen ettei sen noin tunnin katkoksen ajaksi tehdä omia aikatauluja, kun sen tarkka ajoitus ei ole etukäteen tiedossa, mutta miksei muuten päivän ajaksi tehdä omia aikatauluja tietokantaan?

Kulkeeko bussi 345 Elielin aukiolta 16.7. klo 10:00 vielä normaalisti?

Hei! Presidenttien autosaattueiden reittejä ei kerrota etukäteen. Kaikki liikenne tyhjennetään autosaattueiden reiteiltä, joten bussiliikenteessä on tänään yllättäviä, pitkiä katkoja ja pitkään katkojen jälkeen vielä myöhästymisiä. Kannattaa suosia metroa, junia, kävelyä ja pyöräilyä. 

Onko tiedossa kulkeeko 560/550 ja 54 bussit?

Hei! Presidenttien autosaattueiden reittejä ei kerrota etukäteen. Kaikki liikenne tyhjennetään autosaattueiden reiteiltä, joten bussiliikenteessä on tänään yllättäviä, pitkiä katkoja ja pitkään katkojen jälkeen vielä myöhästymisiä. Kannattaa suosia metroa, junia, kävelyä ja pyöräilyä. 

Olympiaterminaalin liikennettä olisi voinut hoitaa linjalla 17. Vai onko Venäjän ja jenkkien lähetystöjen sijainti niin merkittävä?

HSL: "Linja 17 liikennöi koko maanantain Ullanlinnan ja Salmisaaren väliä. Ajamatta jää Kapteeninpuistikon ja Hakaniemen välinen reittiosuus."
Miksi reittiä ei pidennetty Olympiaterminaaliin asti, vaikkapa Puistokatua pitkin jos (?) Venäjän lähetystön edusta Tehtaankadulla on kieltoaluetta? Tällöin Silja Linen matkustajillekin olisi ollut tarjolla kuljetus edes jonkinlaisten jatkoyhteyksien päähän Ruoholahden metroasemalle?

Länteen ehkä, mutta Hakaniemen suuntaan 17 reitti menee just sieltä joka on täysin tukossa (Presidentinlinnan edestä). Silti vähän epäreilua että Länsisataman ja Katajanokan laivamatkustajille järjestetään kuljetukset, mutta Olympiaterminaalin matkustajat laitetaan kävelemään matkalaukkuineen. Missä tasa-arvo?

Voisitteko laittaa kartan bussien 17 ja 24 poikkeusreiteistä

Saako ratikalla 4 mennä areena-talon ympäri eli että jää ratikkaan ja menee kyydissä areena-talon silmukkaan ja takaisin hakaniemeen

No miksi sitten karttaan on merkitty että linja 4 päättyisi Hakaniemeen ja tekee sellaisen fiiliksen että ei saisi ja miksi ei ole merkitty sitä kun kerran saa

Ratikka 4 voisi kyllä mennä ensi-linjalle asti hakaniemen sijaan niin saataisiin ensimmäiselle ja toisellelinjalle edes päiväksi liikennettä

Siis ratikkaliikennettä

Eihän vaikuta 236 tai 582 liikennöintiin..?

Hei! Pääväylien katkaiseminen vaikuttaa laajasti bussiliikenteeseen koko seudulla. Valitettavasti emme tiedä, mitä väyliä saattueet ajavat. Kun liikenne katkaistaan, bussien liikennöinnissä on pitkään häiriöitä ja myöhästymisiä koko Helsingin seudulla.  

Mikä on shuttle-bussi? Pitäisikö kaikkien kansalaisten tietää mitä sana "shuttle" tarkoittaa (sukkula)? Eikö tiedotteen olisi voinut kirjoittaa suomeksi ja englanniksi eikä fingelskaksi?

Mites Lehtisaari-Munkkiniemi? Onko linjoilla 551 & 552 muutoksia? 8-10 aikoihin ei taida olla vielä muutoksia?

Autosaattuieden reittejä ja aikatauluja ei kerrota etukäteen, joten emme valitettavasti pysty sanomaan, milloin liikenteeseen tulee sulkuja. Kantakaupungissa kannattaa maanantaina suosia mahdollisuuksien mukaan pyöräilyä ja kävelyä.  

Paljonko tuo shuttle-bussi maksaa ja millainen sen aikataulu on?

Hei, shuttle-bussit ovat maksuttomia. Ne kulkevat 5.30. alkaen 5-10 minuutin vuorovälillä – sillä millä pystytään liikenneolosuhteista riippuen. Rautatientorilla bussien pysäkki on Ateneumin edessä.

Eikö Olympiaterminaalilta liikennöi bussi 17?

Ideoita miten pääsen maanantaina Jätkäsaaresta lentokentälle? Shuttle Ruoholahteen ei oikein auta jos junat kentälle lähtevät Pasilasta.

Varaat tuplasti aikaa, Shuttle Ruoholahti+metro+P-juna Rautatieasemalta. Eli suora juna kyllä menee mutta Huopalahden ja Myyrmäen kautta.

Millaisella aikataululla tuo Suomenlinnan huoltolautta toimii maanantaina?Liikennöinin alku ja loppu tiedetään jo.

Hei!

Tarkkaa aikataulua on vaikea antaa sen takia, että huoltolautan lastaamiseen ja purkamiseen menee aikaa - riippuu siis myös väkimäärästä. Pelkkä ylitys kestää vain 12 minuuttia ja lauttaa ajetaan tihennetyin vuoroin. Huoltolautalle mahtuu vähemmän porukkaa kuin Suomenlinnan omalle lautalle.

Miten vantaan sisäiset bussit liikennöivät maanantaina? Töihin olisi päästävä 576

Hei! Emme tiedä mitä reittiä vieraat tulevat lentoasemalta keskustaan, joten on olemassa mahdollisuus että poliisi sulkee yllättäen väyliä. Muiden bussien ajaminen poikkeusreiteille saattaa sekoittaa myös rauhallisempia linjoja. Sen takia kannattaa lähteä tavanomaista aikaisemmin töihin ja varautua siihen, että kotiinpaluukin saattaa maanantaina viedä enemmän aikaa. Valitettavasti tämän tarkempaa ohjeistusta ei voi tässä vaiheessa antaa. Yritämme päivittää poikkeukset hs.fi-sivuille sitä mukaa kuin saamme tietoa.

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.