Katu- ja ratatyöt pätkivät liikennettä kevään ja kesän aikana

Katutyöt aiheuttavat poikkeusreittejä mm. raitiolinjojen 8, 4, 2 ja 7 reiteillä kevään ja kesän mittaan. Puuttuvia reitin osia korvaavat x-tunnuksella merkityt bussit.
Osa kaupunkiradan junista ei aja Helsingin ja Pasilan välillä juhannuksen jälkeen ratapihan uudistushankkeen vuoksi. Itäväylällä tulevan runkolinjan 500 varrelle tehdään pysäkkiparannuksia.

poikkeukset

3.4.–31.8.: Katutyöt Mechelininkadulla

Raitiolinja 8 on poikkeusreitillä (Ooppera–Arabia) ja puuttuvaa osuutta korvaa bussi 8X (Ooppera–Jätkäsaari). Tarkempi liikennetiedote

12.–14.5.: Kaivutyöt Ruoholahdenkadulla

Raitiolinjat 7 ja 9 ovat poikkeusreitillä ja kulkevat Bulevardin ja Hietalahden kautta – Kamppi jää siis ajamatta. Linjan 6 kaikki lähdöt ajetaan linjana 6T.

Tarkempi liikennetiedote

14.5.–3.6.: Katutyöt Tukholmankadulla

Raitiolinja 4 on poikkeusreitillä (Katajanokka – Pikku Huopalahti) ja puuttuvaa osuutta korvaa bussi 4X (Ooppera–Munkkiniemi)

Tarkempi liikennetiedote

25.6.–22.7.: Katutyöt Nordenskiöldinkadulla

Raitiolinjat 2 ja 7 ovat poikkeusreitillä, minkä seurauksena raitiovaunut eivät kulje Länsi-Pasilassa:

Linja 2 ajaa reitillä Olympiaterminaali – Lasipalatsi – Töölö – Ooppera – Vallila (Paavalinkirkko).

Linja 7 ajaa omalla reitillään, mutta sen päätepysäkki on Pasilan asemalla.

Raitiovaunuilta ajamatta jäävää osuutta korvaa bussi 2X (Postitalo – Länsi-Pasila – Pasilan asema).

24.6.–5.8.: Ratatyöt Helsingin ratapihalla (Helsinki–Pasila-välillä)

Ratatöitä tehdään kahdessa eri vaiheessa, ja niiden vuoksi osa matkustajista joutuu vaihtamaan junaa Pasilassa. Osa kaupunkiradan junista ei aja Helsinkiin asti.

Tarkempi liikennetiedote

3.-24.9.  Katutyöt Mannerheimintiellä välillä Nordenskiöldinkatu–Reijolankatu

Raitiolinjat 4 ja 10 ajavat poikkeusreiteillä (4: Katajanokka – Töölön halli, 10: Kirurgi – Töölön halli), ja

puuttuvaa osuutta korvaavat bussit 4X (Ooppera–Munkkiniemi) ja 10X (Ooppera – Pikku Huopalahti).

Pitkin kevättä ja kesää: Itäväylä

Tulevan runkolinjan 500 varrelle tehdään pysäkkiparannuksia, jotka voivat vaikuttaa joukkoliikennematkoihin. Esimerkiksi Tynnyrintekijänkadun pysäkit ovat kokonaan poissa käytöstä arviolta kolme viikkoa juhannuksen jälkeen.

Miten poikkeuksista saa tietoa?

Kaikki katuremontteja, pysäkkiensiirtoja ja poikkeusliikennejärjestelyitä koskevat liikennetiedotteet tulevat hsl.fi-sivulle noin kaksi viikkoa ennen kuin muutokset otetaan käyttöön. Seuraamalla nettisivujen liikennetiedotteita pysyt ajan tasalla. Lisäksi muutoksista tiedotetaan pysäkeillä, asemilla ja liikennevälineissä.

Kommentit

Miksi raitiolinja 1ei kulje myöhempään

Eihän tämänhetkinen 4X operoi Oopperalle vaan Töölön hallille.

Pahoittelen, ihan oikein se lukee täällä.

Onpa kyllä surkeaa ja pätkittäin toimivaa. Tästä koonnistakaan ei saa mitään tolkkua, nuo kadunnimet kun eivät kerro mitään. Joku kokoava kuva voisi vähän helpottaa.

Mechelininkadun loputon ja järjettömältä vaikuttava remppa on melkoinen haitta kaikille kulkijoille niin autolla, julkisilla kuin kävellen tai pyörällä liikkujille.

8 ratikan korvaava bussi on myös totaalisen epäonnistunut. Vähäpaikkainen bussi korvaamassa ajoittain todella suosittua bussia. Voisiko ohjeistukseen lisätä että x-busseihin voi mennä mistä vaan ovesta ja sitä korttia ei tarvitse näyttää, nyt korttien leimaaminen ja etuovella jonottelu viivästyttää bussin lastautumista. Vaihto oopperalla edellyttää raahautumists Mannerheimintien yli ja seisomista liikennevaloissa. Joka kerta joutuu odottamaan kokonaisen vuorovälin kun bussi menee oman aikataulunsa ei 8-ratikan todellisen kulkemisen mukaan.

Onneksi on kaupunkipyörät, joilla voi kivalla kelillä välttää kaiken tämän härdellin. Kaatosateella ei tosin paljon naurata noilla muodostuneilla katvealueilla kulkiessa.

ohjeistetaanko ratikkakuskeja kuuluttamaan linjojen tilapäisillä päättäreillä matkustajille vaihtoyhteydet X-linjoihin vai tuleeko se olemaan yhtä kaaosta kuten tietyillä 8+8X lähdöillä

3.-24.9. Katutyöt Mannerheimintiellä välillä Nordenskiöldinkatu–Reijolankatu

Kulkeeko muka 3 ratikka normaalisti ko. aikana? tiedotteessa mainitaan vain 4 ja 10 ??

Eihän linja 3 kulje Mannerheimintiellä välillä Nordenskiöldinkatu-Reijolankatu. ei siis mitään syytä poikkeusreittiin. Reijolankadun manskun vaihteiden eteläpuolelle siihen 24h-Alepan eteen sijoittaisin tuon työmaan. Sillä kohdin ei ole ole hetkeen vaihdettu kiskoja.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.