Kävelykilometrikisassa käveltiin seitsemän kertaa maapallon ympäri

HSL:n järjestämässä kävelykilometrikisassa jokainen osallistuja käveli keskimäärin 100 kilometriä.

HSL:n järjestämässä Kävelykilometrikisassa liikkui syyskuussa 665 joukkuetta ja yli 2 700 kävelijää. Kilometrejä kertyi yhteensä lähes 280 000 eli melkein seitsemän kierrosta maapallon ympäri. Jokainen osallistuja käveli keskimäärin noin 100 kilometriä. HSL:n Kävelykilometrikisan  tavoitteena oli innostaa ihmiset kävelemään enemmän.

Yksilösarjan voittajalle Naqouran tallaajalle kilometrejä kertyi peräti 523. Piensarjassa eli 2–24 henkilön joukkueiden sarjassa voiton vei Montun kiertäjät, jonka viiden hengen joukkueessa kukin jäsen käveli keskimäärin 315 kilometriä. Suursarjassa kisasivat vähintään 25 osallistujan joukkueet. Sarjan voitti Pokemon Go Seniorit, jonka 44-henkiselle joukkueelle kertyi peliä pelatessa 7 758 kilometriä, keskimäärin 176 kilometriä osallistujaa kohti. Tuloksiin voi tutustua tarkemmin osoitteessa https://kavelykilometrikisa.hsl.fi/.

Kilpailuun lähti mukaan niin yksilökisaajia kuin työyhteisöjen ja harrastusporukoiden muodostamia joukkueita.

"Tärkeintä kisassa on osallistujan kävelystä saama hyöty: parempi kunto ja mieli. Toivon, että kävelykisa innostaa ihmisiä kävelemään ja kulkemaan mahdollisimman paljon jalan jatkossakin”, sanoo HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen.

HSL:n tavoitteena on lisätä kävelyä, pyöräilyä ja joukkoliikenteen käyttöä.

”Kävely on helppo, terveellinen ja ympäristöystävällinen kulkutapa. Se on myös luonnollinen osa joukkoliikenteen matkaketjua”, Jääskeläinen sanoo.

Kävelykilometrikisan teknisenä alustana toimii Pyöräilykuntien verkoston toteuttama pyöräilyn Kilometrikisa.fi-palvelu, joka on räätälöity HSL:n tarpeisiin. Kävelykilometrikisaa on tarkoitus käydä myös ensi vuonna.

HSL:n Kävelykilometrikisassa käveltiin yhteensä lähes 280 000 kilometriä. Kuva: Lauri Eriksson

 

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.