Länsimetron liityntäliikenne käynnistyi ongelmitta

Matkustajat ovat löytäneet uudet reitit hyvin. HSL opastaa matkustajia uuden linjaston ensimmäisinä päivinä.

Länsimetron liityntäliikenne on alkanut sujuvasti. Etelä-Espoon ja Lauttasaareen bussit alkoivat varhain keskiviikkoaamuna kulkea uusilla reiteillään. Myös Kauniaisten, Kirkkonummen, Kuusisaaren ja Lehtisaaren bussilinjoihin tuli muutoksia.

”Kuljettajat ovat selvästi omaksuneet hyvin uusien terminaalien käytön. Bussiliikenne sujuu normaalisti”, kertoo liityntäliikenteen toimintaa aamun seurannut HSL:n ryhmäpäällikkö Ville Uusi-Rauva.

”Terminaaleissa on aamun aikana ollut paljon oppaita neuvomassa matkustajia, henkilökuntaa opastamassa kuljettajia ja asiantuntijoita säätämässä näyttöjä. Matinkylän terminaalin liikennevaloihin on tehty pieniä säätöjä. Yksittäisiä kuljettajaohjeita hiomme vielä lähipäivinä”, Uusi-Rauva sanoo.

Myös metroliikenne on sujunut ongelmitta. Yksi metrojuna oli aamulla pois liikenteestä, mutta saatiin aamuseitsemältä takaisin liikenteeseen. Sen jälkeen metroliikenne on sujunut normaalisti.

HSL opastaa matkustajia asemilla uuden linjaston ensimmäisinä päivinä

HSL järjestää opastusta uuden bussilinjaston aloittaessa 3.–4.1. ja lisäksi koulujen alkamisen yhteydessä 8.–9.1. Opastajat ovat paikalla Tapiolassa, Matinkylässä, Niittykummussa, Lauttasaaressa ja Kampissa kello 6.30–18.30, ja he auttavat uusien bussilinjojen löytämisessä.

”Matkustajat ovat löytäneet uudet reittinsä hyvin. Täällä Matinkylässä matkustajat eivät ole tarvinneet juurikaan apua”, kertoo matkustajia Matinkylässä opastanut ryhmäpäällikkö Jonne Virtanen.

HSL:n joukkoliikennesuunnittelijoita on tavattavissa 3.1. ja 8.1. kello 6.30–18.30 Tapiolan, Matinkylän, Niittykummun ja Lauttasaaren metroasemilla, ja he ovat paikalla vastaamassa matkustajien kysymyksiin uusista bussilinjoista. Infopisteet sijaitsevat metroasemien lippuhalleissa, Lauttasaaressa kauppakeskuksen puoleisessa lippuhallissa.

Uusiin reitteihin voi tutustua myös Reittioppaan avulla.

Lisäksi tietoa bussilinjojen muutoksista on koottu kattavasti HSL:n verkkosivuille.

Tämän lisäksi kaikkiin muutosalueiden kotitalouksiin jaettiin joulukuussa bussilinjaston muutoksesta kertova lehti, jota on jaossa myös HSL:n opastuspisteissä.
 

Kommentit

Toivotaan, että homma toimii näin myös ensi viikolla, kun kaikki ovat palanneet töihin / kouluun. Vielä ei kannattaisi tuulettaa. Matka-ajat ainakin täältä Kirkkonummelta ovat pidentyneet vähintään vartin per suunta. En ole edelleenkään vakuuttunut, että tästä kannatti yli miljardi maksaa.

Kiitos, vuodessa 150 tuntia lisää auvoisaa työmatkaa! Miettikää nyt vähän sitä matinkylän pakkosyöttöä ja selitykseksi ei kelpaa "bussit saastuttaa" teema. Jos homma ei muutu on pakko ostaa auto ja lähteä sillä länsiväylälle. Ja tiedoksi ostan sen auton romun mikä on halvin ja omaa pahimmat päästöt.

Ymmärtäkää hyvät ihmiset että Höseli ei ikinä eikä koskaan myönnä jos joku ei mennyt hyvin. On hyvin todennäköistä, että nämä kaksi melkein samanlaista kehumistiedotetta on ollut jo valmiina ja julkaistiin suunnitelman mukaan päivän kuluessa mallikkaasti. Höseli ei siis omasta mielestään tee ikinä virheitä vaan kaikki on hyvin. Tämän aamun hieno uutinen on, että muutamat yksityiset bussiyhtiöt ovat aktivoituneet, toivottavasti saamme näitä yrittäjiä lisää.

Ehkäpä HSL:n näkökulmasta kaikki sujui kun vettä vaan, mutta...matkustajien mielestä ei! Bussijonot olivat todella pitkiä Matinkylän terminaaliin ja teminaalista pois. Ensiviikkoa odotan pelolla ja vavistuksella. Kun HSL pakotti matkustajat raiteille Espoossakin, niin veikkanpa, että eni viikolla moni myöhästyy koulusta ja töistä. Pojanpoikani, joka opiskelee Helsingissä lukiossa pelkää, että myöhästyy koulusta vaikka on kuulemma varannut tunti matkoihin, mutta mitä olen naapureiltani kuulllut, niin eipä taida tunti riittää. Ennen pääsi suoraan Hesaan puolessa tunnissa! Paskaa taas kerran HSL:ltä

Ei ole HSL rehellistä sanoa, että "ongelmitta", jos monilla ihmisillä pitenee matka-ajat arjessa huomattavasti. Ihmiset käyvät töissä, vievät lapsia päivähoitoon jne. ja nyt tulee aika paljon mutkia matkaan. Tänään metrot esim. seisoivat Helsingissä, kun edelliset eivät ehtineet raiteilta pois, Matinkylässä taas muodostui pitkät jonot, kun liukuportaisiin eivät metron tuomat mahtuneet. Liityntäbussi hajosi ja meitä sullottiin kahden bussilastillisen verran yhteen. Joten ongelmia kyllä on. Jatkossa ilmeisesti vyöhykeuudistus vielä kallistaa meidän kauempana asuvien lippujen hintoja? Olisikohan reilua palvella koko aluetta ja pyrkiä parantamaan kaikkien palveluja. Suorat bussit olisivat jatkossakin useille se kaikkein helpoin, kätevin ja halvin järjestelmä.

Hinnathan nousee aina, se on luonnonlaki, mutta vyöhykeuudistuksen sinällään ei kaiken järjen mukaan pitäisi kenenkään matkoja kallistuttaa.

Liityntäliikennesuunnittelussa on vielä melkoisia valuvikoja. Ne tulevat esiin koulujen alettua ensi viikolla. Vähintään oppilaaksiottoalueiden sisällä tulee nimittäin päästä bussilla kouluun ilman vaihtoja. Esimerkiksi Matinkylä-Olarissa, jossa on mm. Kuitinmäen, Tiistilän, Olarin, Opinmäen ja Mattlidenin koulujen kampukset, ei kouluihin enää pääse vaihtamatta linjoja Matinkylän keskuksen eteläpuolelta, jossa on paljon muiden ylä- ja alakoulujen oppilaita. Vastaavasti Tiistilään ei pääse Matinkylän keskuksen pohjoispuolelta. Korjaus: linjan 532 ja/tai 533 pääteasema jatketaan entiselle paikalleen Kalastajanmäkeen tai Friisilänaukiolle. Samalla 531B:n vuoroja voidaan vastaavasti karsia. Jos Kuitinmäen ostoskeskuksen edestä ajettava yhteysväli Omenaan olisi tällöin liian harva (en usko olevan), voi 533:n kääntää entiselle reitilleen Kuvastimentielle kulkemaan ostarin kautta.

Nythän eletään vielä sitä aikaa, kun koululaisia ja ainakin osa työläisistä on vielä lomalla. Ensi viikollahan, kun lomalaiset palaa töihin/kouluun, vasta näkee kunnolla miten tuo liikenne sujuu.

Näin on. HSL järjestää opastusta asemille myös ensi viikolla, kun koulut alkavat. 

"HSL järjestää opastusta uuden bussilinjaston aloittaessa 3.–4.1. ja lisäksi koulujen alkamisen yhteydessä 8.–9.1. Opastajat ovat paikalla Tapiolassa, Matinkylässä, Niittykummussa, Lauttasaaressa ja Kampissa kello 6.30–18.30, ja he auttavat uusien bussilinjojen löytämisessä."

Ainakaan tänä aamuna ei näkynyt yhtä ainoatakaan HSL:n henkilökunnasta ohjaamassa matkustajia tai kertomassa tilanteesta, kun koko metroliikenne oli seis ja korvaavia busseja ei näkynyt missään. Kauppakeskuksen muutama vartija yritti vain rauhoitella vihaisia työmatkustajia.

"Ongelmitta", mitä nyt pitkä bussijono Matinkylän terminaaliin. Oi autuutta.

Kiitos huomiosta! Aamulla terminaalille oli hetken jonoa, joka korjautui, kun terminaalin sisään- ja uloskäynnin liikennevaloja säädettiin.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.