Matkakorttien vaihto HSL-korteiksi etenee ripeästi

Matkakortteja on vaihdettu HSL-korteiksi maanantai-iltapäivään 12.11. mennessä jo yli 370 000 kappaletta. Nykyiset matkakortit lakkaavat toimimasta, kun HSL ottaa käyttöön vyöhykkeet joukkoliikenteen hinnoittelussa ensi keväänä.

Matkakortti vaihdetaan HSL-kortiksi automaattisesti, kun asiakas käy lataamassa korttiaan. Vaihtopaikkoja on paljon muitakin kuin HSL:n ja kuntien palvelupisteet, esimerkiksi R-kioskit, Prismat, K-Citymarketit ja Stockmann-tavaratalot sekä useat S-marketit, Alepat, K-marketit ja monet pienet kioskit. Paikat löytyvät verkosta HSL:n myyntipaikkahausta.  

Vanhojen vihreiden matkakorttien lataus onnistuu HSL:n automaateissa 7.1.2019 asti.

Jos mobiilimaksaminen tuntuu korttia luontevammalta, asiakas voi siirtyä käyttämään HSL-sovellusta. Sovelluksella voi ostaa aikuisten kausilippuja sekä aikuisten ja lasten kerta- ja vuorokausilippuja. Opiskelijoiden kausiliput tulevat sovellukseen vuoden vaihteessa. HSL-sovelluksen voi ladata sovelluskaupasta.

Vanhalla matkakortilla olevat kausi ja arvo samoin kuin kaikki kortilla olevat muut tiedot, esimerkiksi tieto alennusoikeuksista, siirretään vaihdossa uudelle siniselle HSL-kortille. Uusi HSL-kortti toimii samalla tavalla kuin vanha matkakortti, mutta kortin ulkoasu on uudistunut. Uusi kortti on väriltään sininen ja kuviointina on käytetty liikennevälineiden piktogrammeja.

Matkakortit ja HSL-kortit toimivat vaihtoaikana rinnakkain. Vanhat kortit lakkaavat toimimasta, kun HSL-alueella siirrytään uuteen vyöhykemalliin. Vyöhykkeiden on tarkoitus tulla käyttöön vuoden 2019 keväällä.  Kortin voi vaihtaa maksutta uusien vyöhykkeiden käyttöönottoon asti kaikissa myyntipisteissä. Sen jälkeen kortti on käytävä vaihtamassa HSL:n tai kunnan palvelupisteessä ja vaihto maksaa kuusi euroa.  

HSL-kortti mahdollistaa monia uusia palveluja

”Kortin vaihtoon ei tarvita valtakirjaa eikä henkilöllisyystodistusta. Kortin voi vaihtaa myös jonkun toisen puolesta, joten joku perheenjäsen voi vaikka vaihtaa perheen kaikki kortit kerralla”, projektipäällikkö Leena Rautanen-Saari HSL:stä vinkkaa.

”Toivomme, että mahdollisimman moni asiakkaamme hankkisi vaihdon yhteydessä HSL-tunnuksen, jotta he pääsisivät hyötymään HSL-kortille kehitettävistä uusista palveluista. Tunnus mahdollistaa jatkossa muun muassa kortin verkkolatauksen ja erilaisia kohdennettuja infopalveluita”, Rautanen-Saari jatkaa.   

Kortit on välttämätöntä vaihtaa ennen vyöhykeuudistusta, sillä vanhat kortit eivät toimi uusien vyöhykkeiden käyttöönoton jälkeen.

Lue lisää korttien vaihdosta

HSL:n myyntipaikkahaku

HSL-sovelluksen verkkosivu

 

Muutama vinkki uusien HSL-korttien korttien käyttöön

Vaikka HSL-kortti toimiikin maksuvälineenä samalla tavalla kuin matkakortti, asiakkailta tulleiden kommenttien perusteella uuden kortin käytössä kannattaa kiinnittää huomiota ainakin seuraaviin asioihin:
•    Matkakortin numero vaihtuu kortin vaihdon yhteydessä. Tämä kannattaa ottaa huomioon kaikissa niissä palveluissa, joihin olet matkakorttisi numerolla mahdollisesti rekisteröitynyt, esimerkiksi kaupunkipyöräpalvelu, kulunvalvontajärjestelmät ym… Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että HSL-kortin käyttäjän on syötettävä palveluihin uuden korttinsa numero.
•    Et voi vielä toistaiseksi tarkistaa HSL-kortin tietoja puhelimessa toimivassa HSL:n Oma matkakortti -sovelluksessa. Tekniikka, joka saa sovelluksen ja matkakortin keskustelemaan keskenään, on kuitenkin työn alla, joten tietojen tarkistaminen sovelluksella tulee mahdolliseksi myöhemmin syksyllä.
 


 

 

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.