Mobiililiput ostetaan 1.9. alkaen uudesta HSL-sovelluksesta

Vanhasta HSL-Mobiililippusovelluksesta ei voi ostaa lippuja syyskuun 1. päivästä lähtien, joten lippunsa matkapuhelimella hankkivien kannattaa ladata mahdollisimman pian uusi HSL-sovellus.

Vanhassa mobiililippusovelluksessa pyörii viesti, jonka avaamalla uuden HSL-sovelluksen pääsee lataamaan. Verkosta sen voi ladata osoitteesta www.hsl.fi/sovellus. Lataaminen on maksutonta. HSL-sovellus toimii Android ja IPhone- älypuhelimissa. Windows Phone -käyttöjärjestelmän puhelimissa HSL-sovellus ei kuitenkaan toimi. 

Vanha ja uusi sovellus eivät ole yhteydessä toisiinsa, joten jos asiakas tarvitsee kuitteja lippuostoistaan, hänen kannattaa lähettää kuitit sähköpostiinsa, ennen kuin poistaa vanhan sovelluksen puhelimestaan. Tiedot ostetuista lipuista eivät siirry vanhasta sovelluksesta uuteen.

Uusi HSL-sovellus on huomattavasti vanhaa mobiililippusovellusta monipuolisempi. Uudella sovelluksella voi ostaa kerta- ja vuorokausilippujen lisäksi aikuisten 30 vuorokauden lippuja.
Sovelluksessa on myös Reittiopas, joka parhaiden kulkuyhteyksien lisäksi kertoo niille tarvittavan lipun. Lipun voi ostaa sovelluksella kätevästi suoraan tietylle reitille.

Lisäksi sovellus pitää käyttäjänsä ajan tasalla, sillä se poimii uutisvirtaan kullekin
käyttäjälle kohdennettuja liikenneuutisia. Matkustaja näkee yhdellä silmäyksellä suosikkilinjojensa ja asuinpaikkansa liikenneuutiset.

HSL kehittää sovellusta jatkuvasti, joten sillä voi jatkossa ostaa entistä useampia lipputyyppejä. Sovelluksessa voi jatkossa myös tehdä jatkuvan, kuukausittain veloitettavan tilauksen, jolloin kausilippu on aina voimassa, eikä asiakkaan tarvitsee muistaa erikseen ladata lippuaan.

Myös paljon muita ominaisuuksia on suunnitteilla, esimerkiksi mahdollisuus antaa pikapalautetta sekä erilaiset sekä matkustus- ja paikkatietoon perustuvat älykkäät toiminnallisuudet. Sovellus voi muun muassa ehdottaa matkustajalle tiettyä reittiä, jos hän on käyttänyt sitä usein.

Kysymyksiä ja vastauksia HSL-sovelluksesta

Kommentit

Voisiko nyt vastata kiertelemättä ja hehkuttamatta uutta hienoa sovellusta,että miten saan ladattua vanhemman version,joka toimii tässä aivan hyvässä puhelimessa,ja jolla pärjään varsin hyvin monta vuotta vielä...ja joka ei päivity niin uusiin versioihin,kun mainitsitte asiasta jo useaan otteeseen...ja hyvä kun on varaa ostaa edes lippua,niin pitäisi mennä sit vielä ostaa uus puhelin et saa ostaa koko hemmetin lipun...ja jos sen menen tekemään,niin mites sit vaikka vuoden päästä? Tulee uus ihan huippu sovellus...joka ei kyllä sit käy enää siihem mun uuteen hienoon puhelimeen...jne. jne. Mut sama ihmisten rahastaminen jatkuu tämänkin uuden ILMAISEN sovelluksen kanssa,kun nyt esim.vaikka PlayStationin kanssa...uudet versiot tulee ja enää ei vanhat pelit käy siihen uuteen,ei tietenkään kun eihän ihmiset sit ostaisi uusia kun vanhoilla vielä pärjäisi,ei auta siinä uusi kallis laite ennen kun ostat uudet kalliit pelit millä pelata...ja ei tää uus sovellus ole mulle,ja varmasti monelle muullekkaan tässä kohtaa ilmainen,koska jos haluan sen uuden version ladata kun todella sitä tarvitsen,niin joudun maksamaan uuden puhelimen verran,ja vain ja ainoastaan sen sovelluksen takia!!? Siinä tulee lipulle vähän hintaa :( Teette varmasti yhteistyötä puhelimien valmistajien kanssa,niin että molemmat osapuolet jotain hyötyy..mutta on mun mielestä väärin ilmoittaa ja kehuskella sellaisille ihmisille joilla se uusi ei käy puhelimeen..ja varmasti monella ei todellakaan ole varaa uuteen puhelimeen,hyvä kun on edes puhelin ylipäätään..ja kun varmasti kaikki uskoo että se on hemmetin kiva ja hyvä ja vaikka mitä mut kun ei ole mahdollista sitä saada niin on se vähän ku vinoilua sit hehkuttaa...en tiiä...oli miten oli ,mut mä en maksa mitään...tyhmänä ihmettelen vaan kun ei sovellus toimi vaik ennen toimi,ja kappas perillä ollaan!! XD
T.se rehellinen suomalainen

Digitaalisuus lisääntyy, eikä siinä mitään - vaihtoehtoja on hyvä olla...mutta mielestäni eri palvelujen pitäisi olla keskenään saman arvoisia ja niillä pitäisi saada kutakuinkin samat edut ja palvelut.
Yleensä tämä edistys kyllä tuppaa menemään niin, että mobiili sovelluksilla saa enemmän ja edullisemmin. Jossei nyt kaikkein antiikkisimpia pahvilippuja ajatella, vaan ihan nykypäiväistä nettiä - eikö netin ja mobiilin pitäisi tarjota enemmän keskenään vastaavat palvelut?

HSL panostaa kaikkeen turhuuteen. Eipähän tuo sovellus ole vanha! Kumma, kkun ette saa kaikkiin puhelimiin "Oma matkakortti" toimimaan >:( Sitä tässä on kohta puoli vuotta odoteltu

Ei ole HSL:n syy, että kaikissa puhelimissa ei ole NFC-valmiutta matkakortin tietojen lukemiseen nykyisellä sovelluksella.

Uusi sovellus ei ole mikään vanhan päivitys, joka latautuisi puhelimeen automaattisesti, vaan uusi sovellus täytyy itse ladata. Ja kun uuden sovelluksen on ladannut, vanha kannattaa poistaa puhelimestaan. Uuden sovelluksen erottaa vanhasta siitä, että siinä on paljon enemmän toiminnallisuuksia, muun muassa Reittiopas ja liikenneuutisia. Uuden HSL-sovelluksen lataaminen on maksutonta.

Pyytäisin ystävällisesti neuvomaan miten toimin? Olen yrittänyt, siinä kuitenkaan onnistumatta, ladata tuota uutta sovellusta. Saan aina virheilmoituksen "Laitteesi ei ole yhteensopiva tämän version kanssa.". Ei voi olla niin, että minun on ostettava uusi kännykkä voidakseni ladata ko sovelluksen! Kännykkäni on 3 vuotta vanha (eli ei vanha!) Samsung, android versio 4.4.4.

Hei, sinun ei tarvitse ostaa uutta puhelinta, se ei ole liian vanha. Sen sijaan puhelimesi käyttöjärjestelmä on, sillä sovellus toimii Androidin versiosta 5 ylöspäin. Sinun on siis päivitettävä puhelimesi käyttöjärjestelmä. Lisätietoja Samsung-puhelimen pävittämisestä löytyy muun muassa täältä: https://www.samsung.com/fi/info/update/.

 

 

Valtaosaan puhelimista käyttöjärjestelmäpäivityksiä saa ainoastaan pieniin numeroihin, esimeriksi 4.0:sta 4.4:jään. Myöskään Huawei Ascend P6 ei ole mahdollista päivittää Android 5:lle.

Suurempia päivityksiä on julkaistu jonkun verran Nexus- ja Pixel-puhelimiin sekä HMD/Nokia-puhelimiin. Mutta näitäkään ei voi ihan rajattomasti päivittää. Esimerkiksi Android 9 päivitystä ei saa kaikkiin HMD/Nokia-puhelimiin.

Linkissä olevalta listalta ei löydy minulla olevaa mallia, eli siihen ei ole tällä hetkellä uutta käyttöjärjestelmää saatavilla. Lähtökohtaisesti käyttöjärjestelmän päivitys ei siis onnistu ollenkaan.

Tässä nähdään taas, mikä on näiden kännykkäsovellusten pitkän aikavälin luotettavuus. Sitä ei ole, koska sovellus voi milloin hyvänsä lakata toimista juuri sinun puhelimessasi.

Omalta kohdaltani ongelmaa ei ole, koska olen aina suhtautunut skeptisesti sovelluksiin ja yleisestikin mobiililaitteisiin. Milloin akku on tyhjä, milloin taas koko matkapuhelinverkko on nurin, milloin päivitys rikkoi sovelluksen tai koko puhelimen.

Antaa olla, matkakortti ja paperiliput pesevät sovellukset 10-1.

Ja mitenkäs sen sitten tunnistaakaan, että oliko itsellä "vanha" vai "uusi" sovellus käytössä? Jatkuvasti, kun päivitetään eri sovelluksia, niin ei pysty muistamaan, milloin mitäkin...

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.