Oma matkakortti -palvelu suljetaan ja sen tunnukset lakkaavat toimimasta 15.5.2018.

Palvelu suljetaan, koska sen tekniikka on vanhentunut. Tämä ei vaadi Oma matkakortti -palvelun käyttäjiltä mitään. Olemme rakentamassa tilalle uutta, entistä monipuolisempaa HSL kortti -palvelua, jota voit jatkossa käyttää HSL-tunnuksella.

Voit tarkastaa matkakortillasi olevat tiedot matkapuhelimen Oma matkakortti -sovelluksella. Sen voi ladata NFC-toiminnallisuudella varustettuihin Android-matkapuhelimiin Play-kaupasta tai Windows-puhelimiin Microsoft Storesta.

Voit tarkastaa tiedot myös matkakortinlukijalla tai monilippuautomaatilla.

Pahoittelemme siirtymäajasta aiheutuvaa vaivaa.

Kommentit

Kuinka kauan puhelin sovellsta (NFC) joutuu odottamaan? Perheessämme on nuoria joiden kortn käytön seuranta on erittäin tarpeellista.

Juuri poistin OMA Matkakortti sovelluksen kapulastani kun luin tämän ketjun, ettei se toimi eikä tule toimimaan...

Play Kauppa kysyi että "Sovellus ei ole Play Kaupan asentama, haluatko todella poistaa?" Juu, pois vaan.

Sen jälkeen Play ehdotti asennusta! Eli siellä oli tarjolla vastaava... Ajattelin että ehkä uusi. Asensin, ja sehän toimii! Uusi kortti tuli luettua Androidilla hyvin! Yay. Hyvää tiedotusta... -_-

Kylläpä taas harmitti kun matkakortin saldoa ei pystynyt lukemaan kännykältä. Miksei HSL koskaan laita järjestelmiä kuntoon ja ota vasta sen jälkeen käyttöön?

Oma matkakortti sovellus ei toimi uuden kortin hankinnan jälkeen. Onko tähän tulossa uusi sovellus matkapuhelimeen?

Oma matkakortti sovellus ei toimi uuden kortin hankinnan jälkeen. Onko tähän tulossa uusi sovellus matkapuhelimeen?

Oma matkakortti -sovelluksella ei vielä toistaiseksi voi tarkistaa uuden HSL-kortin tietoja. Mutta tekniikka on työn alla, joten tietojen tarkistaminen sovelluksella tulee mahdolliseksi myöhemmin, toivon mukaan jo myöhemmin tänä syksynä.

Onko mitään HSL:llä aikataulua, milloin tämä siirtymäaika loppuu?

Hei, mistä saan tulostettua matkakortin käyttöhistorian kun tämä palvelu loppuu? Matkakorvauksia hakiessa pitäisi saada tulostettua ne jostain. En viitsisi ruveta kertalippuja ostamaan sitä varten, että saan jonkin tositteen maksetusta matkasta.

Matkakortin käyttöhistorian voi käydä noutamassa palvelupisteestä. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan. Palvelupisteiden sijainnit näet kartalta, kunhan ensin klikkailet Piilota automaatit, Piilota pysäköintiautomaatit ja Piilota myyntipisteet.

https://www.hsl.fi/myyntipaikkahaku

Hei koskahan tämä teidän uusi järjestelmä tulee käyttöön ja mitä tapahtuu matkakorteille ja niissä olevalla arvolle? Toiveeni olisi, että mobiililippu-sovelluksesta voisi ostaa sekä menopaluu lippuja että opiskelijalippuja ja lippu vaihto ehtoihin tulisi sovelluksessa opiskelija kun ostaa esim. Helsinki- Kirkkonummi menopaluu lippua.

Niin ja siis Apple-käyttäjät on ilmeisestikin unohdettu.

Kiitosta, latasin Android-laitteeseen appsin ja toimii tosi hyvin. On helppo käyttää ja toivottavasti tämä saadaan myös iPhoneen. Kun vielä voisin ostaa kuukausilipun appsin kautta niin olisi hyvä. Suosittelen kaikille ohjelman lataamista, jos vain onnistuu puhelimeen.

Iphone käyttäjiä on noin joka neljäs. Nämä sitten jätetään ilman tätä palvelua?

Hei, kyse on siirtymäajasta ennen uuden palvelun avaamista. Siirtymäaikanakin matkakortin tiedot voi tarkistaa matkakortinlukijoilta tai monilippuautomaateilla. Teemme parhaamme saadaksemme uuden ja entistä monipuolisemman palvelun toimimaan mahdollisimman nopeasti. Pahoittelemme viiveestä aiheutuvaa vaivaa.

Täytyykö jälleen nostaa esille, että useilla rautatieasemilla ei ole monilippuautomaatteja? Kortin voimassaolon ja saldon tarkistaminen sekä lataaminen on lähijunaliikenteessä usein mahdotonta. HSL:n toiminta on edelleenkin tarkastusmaksulain vastaista.

Ette myöskään huomanneet mainita, että pelkkä Android tai Windows phone sovellus ei riitä matkakortin saldon selvittämiseen, vaan puhelimen/tabletin tulee myös tukea NFC, near field communications, ominaisuutta.

Mitä iPhoneihin tulee, Apple ei salli sovellusten käyttää NFC:tä. IPhonenien osalta valitukset voi lähettää suoraan Cupertinoon Yhdysvaltoihin.

Hei, kiitos tarkennuksesta, korjasimme tiedotetta NFC-ominaisuuden osalta.

Toivon tosissaan että vihdoin ja viimein laitatte mahdollisuuden ladata arvoa ja aikaa matkakortille netin kautta. Ensinnäkään kaikki ihmiset eivät asu R kioskin vieressä taikka matkakortille soveltuvalle pisteen lähellä. Minä asun kilometrien päässä näiltä ja voin sanoa että ottaa päähän välillä kävellä kiireessä koska Helsinki ei ole saanut vuoteen 2018 toimivaa nettisovellusta josta voi maksaa ja uudistaa matkakorttinsa.
Myöskin ette ole huomioineet Iphone käyttäjiä ollenkaan todella hyvää toimintaa taas jälleen.

Hei! Olemme pahoillamme, että matkakortin tietoja ei voi tarkistaa tietokoneelta ennen kuin uusi palvelu avataan. Ne voi kuitenkin katsoa liikennevälineistä miltä tahansa kortinlukijalta sekä monilippuautomaateista. Uusi palvelu on loppusuoralla, ja toivomme voivamme avata sen mahdollisimman pian. Vanhan palvelun sulkemiseen vaikuttaa myös EU:n uusi tietosuoja-asetus (GDPR), joka astuu voimaan 25.5. Uudessa palvelussa asetuksen tiukennetut vaatimukset on otettu huomioon.

Tuo GDPR on kieltämättä aiheuttanut paljon päänvaivaa monissa yrityksissä, joten silloin voi olla järkevää aloittaa puhtaalta pöydältä uudet normit huomioon ottaen.

Itsekin toivoisin uudelta sovellukselta mahdollisuutta ladata matkakorttia NFC:tä hyödyntäen, kun se monista älypuhelimista nykään löytyy

Tietosuoja-asetus ei estä kortin saldon esittämistä. Kyseinen tietohan on täysin anonyymi ja näkyy matkakortin numeron, ei henkilöllisyyden perusteella.

Mikäli olette ylivarovaisia tietosuoja-asetuksen suhteen, poistakaa Oma Matkakortti-palvelusta vain ja ainoastaan matkakorttihistoria ja jättäkää saldotieto näkyviin.

Sen verran ylimieliseltä tämmöinen suhtautuminen asiakkaiden palvelemiseen tuntuu, että tekisi mieleni lakata maksamasta palveluistanne. "Alan kyllä taas maksaa palveluista, sitten joskus, kun olen kehittänyt uuden tavan kerätä rahaa."

Taas HSL poistaa toimivan sovelluksen ja tilalle tulee pas**a. Kuinka matkakorttitiedot tarkistetaan tietokoneelta?
HSL kun tekee mokan, niin matkustajat maksavat "ilomielin", tuumii HSL:n johtoporras

"Voit tarkastaa matkakortillasi olevat tiedot matkapuhelimen Oma matkakortti -sovelluksella. Sen voi ladata Android-matkapuhelimiin Play-kaupasta tai Windows-puhelimiin Microsoft Storesta" -

Huomauttaisin ettei (läheskään) kaikilla ole ko. sovelluksiin soveltuvaa matkapuhelinta, joten tuo on todella alentuvaa suhtautumista asiakkaisiin! Järkyttävää miten ihmiset yritetään nykyään väkivalloin pakottaa älypuhelinten käyttäjiksi, vaikka läheskään kaikki eivät sitä halua.

Milloin mainittu HSL kortti -palvelu avataan, tämä olisi tärkeää tietää?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.