Pysäkkien nimiä vaihtuu HSL-alueella vuodenvaihteessa

Alueella otetaan käyttöön 1.1.2019 uusia pysäkin nimiä. Nimenmuutosten taustalla ovat usein esimerkiksi pysäkkien muuttunut sijainti tai se, että vanha nimi ei kuvaa pysäkin sijaintia tarpeeksi hyvin. HSL-alueella sijaitsee yli 4 000 pysäkkiparia, joista jokainen on nimetty.

Muutokset Helsingissä

Caloniuksenkadun raitiovaunupysäkki Mechelininkadulla linjalla 8 saa uuden nimen Arkadiankatu. Taustalla on Mechelininkadun peruskorjauksen yhteydessä muuttunut pysäkin sijainti, minkä myötä raitiovaunut eivät enää pysähdy Caloniuksenkadun risteyksen kohdalla.

Puolipäivänkadun raitiovaunupysäkki Katajanokalla linjalla 4 saa uuden nimen Ulkoministeriö. Nimellä halutaan huomioida ulkoministeriön 100-vuotisjuhlavuosi, jota on vietetty vuonna 2018. Lisäksi ulkoministeriö muodostaa lähistön merkittävimmän kohteen ja on siksikin perusteltu nimi pysäkille.

Kyllikinportin bussipysäkki Pasilankadulla Länsi-Pasilassa saa uuden nimen Eevanmäki. Muutoksella pyritään erottamaan bussipysäkit Kyllikinportin raitiovaunupysäkeistä, jotka sijaitsevat poliisitalon toisella puolella Pasilanraitiolla ja muodostavat bussipysäkeistä selkeästi erillisen pysäkkikokonaisuuden.

Kettukujan bussipysäkit Länsi-Herttoniemessä nimetään uudella nimellä Kettulehto ja lisäksi eräiden bussi ja raitiovaunupysäkkien suomen- tai ruotsinkielisiin nimiin tehdään kieliasuun liittyviä korjauksia.

Muutokset Vantaalla

Myllymäen koulun bussipysäkit Martinkyläntiellä ja Hämeenlinnanväylällä saavat uuden nimen Vantaankosken VPK, sillä Myllymäen koulu on lopettanut toimintansa eikä näin nimenä enää ole kuvaava. Jatkossa Silatien bussipysäkin uusi nimi Linnaisissa on Silakuja ja Vuorimestarintien bussipysäkin uusi nimi Kaivokselassa on Kaivomestarinpuisto.

Muutokset Espoossa

Koirankorven bussipysäkkien uusi nimi Lahnuksentiellä on Hännikäinen.

Muutokset Tuusulassa

Tuusulassa useat pysäkit saavat vuodenvaihteessa kunnan toiveesta myös ruotsinkielisen nimen, vaikka kunta on virallisesti yksikielinen. Uusia nimiä ei kuitenkaan keksitä, vaan kyse on perinteisistä ruotsinkielisistä nimistä, kuten Skavaböle (Hyrylä), Mariefors (Kellokoski), Nackskog (Nahkela), Finby (Lahela), Kvarnby (Myllykylä), Klemetskog (Ruotsinkylä), Tomasby (Tuomala) ja Landsvägsbyn (Maantiekylä). Kunnan tavoitteena on pitää myös historiallinen ruotsinkielinen nimistö elävänä.

Kommentit

In Tuusula, however, the municipal nominee committee has wanted some stops to be named separately in Swedish, and we have followed this practice in this regard. https://www.myprepaidbalance.me/

Mites nuo Keravan yksikieliset pysäkit, mm. Terv.keskus myös ruotsiksi Terv.keskus (vois olla varmaan Häls.centralen vai mitä se samalla kirjoitusasulla nyt ruotsiksi olisi)

Hei, pysäkkien nimet ovat yksikielisiä Keravalla koska kunta on yksikielinen. Tuusulassa kunnan nimistölautakunta on sen sijaan halunnut että jotkin pysäkit nimetään erikseen ruotsiksi ja olemme tältä osin noudattaneet tätä käytäntöä.

Vantaalla Kivistön koulu-pysäkin vois myös vaihtaa.

Myllymäen koulun uusi nimi Vantaankosken VPK on toki sekin oikein, mutta kyllä kyseisessä rakennuksessa pääkäyttäjänä on Keski-uudenmaan pelastuslaitoksen Vantaankosken paloasema. Eikö pysäkkiä olisi voinut nimetä Vantaankosken paloasemaksi? Toinen pysäkki jonka voisi nimetä uudelleen olisi Iskoskuja Myyrmäessä. Tuo voisi ihan hyvin olla "Myyrmanni" koska se sijaitsee Myyrmannin kauppakeskuksen edessä ja kuvaisi pysäkkiä paremmin.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.