Reittiopasta viritettiin - nyt metron käyttäjät saavat näkyviin sujuvammat vaihdot

Reittioppaan pitkä puskuriaika vaihdoille tarjosi tarpeettoman hitaita vaihtoja. Nyt metrovaihtajien matka-ajat Reittioppaassa ovat osin aiempia hakutuloksia nopeampia.

Monet metromatkustajat, jotka vaihtavat bussista metroon tai toisin päin, saavat nyt Reittioppaasta näkyville aiempaa nopeammat reittiehdotukset.

HSL:n Reittiopas on tähän asti näyttänyt välillä liian pitkiä matka-aikoja osalle metrovaihtajia. Nyt hakua on parannettu niin, että se näyttää paremmin todellisuutta vastaavat vaihtomahdollisuudet. Metron ja uudistuneen bussilinjaston matka-ajoista on keskusteltu muun muassa HSL:n eri kanavissa.

”Reittioppaan tarjoamien pitkien vaihtoaikojen taustalla on Reittioppaan vaihtopuskuriaika. Reittiopas ei kaikilla asemilla tarjoa ensimmäistä vuoroa, jonka kyytiin asiakas ehtii. Vaihtopuskuriaikaa on nyt säädetty niin, että suunnitellut vaihtoyhteydet tulevat näkyville”, sanoo Reittioppaan kehityksestä vastaava Jari Honkonen.

Reittioppaassa vaihtoaika muodostuu vaihtokävelyajasta ja vaihtopuskurista. Kävelyaika lasketaan kävelymatkan ja oletuskävelynopeuden perusteella. Esimerkiksi Matinkylän metroasemalla oletuskävelyaika bussien tulolaiturista metrolaiturille on 3 minuuttia. Tämän lisäksi Reittiopas lisää hakuun vaihtopuskurin, jonka oletusarvo on ollut 3 minuuttia.

Reittiopas on siis tarjonnut asiakkaalle esimerkiksi Matinkylässä vaihtoyhteydeksi ensimmäistä metroa, joka tulee 6 minuuttia bussin saapumisen jälkeen. Matinkylässä suurin osa bussi–metro-vaihdoista on kuitenkin suunniteltu 5 minuutin vaihtoajalle. Reittiopas ei tähän asti ole tarjonnut reittiehdotuksessa ensimmäistä metroa, johon asiakas ehtii. Nyt vaihtopuskurin oletusarvo on lyhennetty 2 minuuttiin. Esimerkiksi Matinkylässä oletusvaihtoaika on nyt 5 minuuttia.

Jokainen voi halutessaan säätää Reittioppaassa muun muassa kävelynopeutta ja vaihtopuskuria reittiehdotusten tarkenna-painikkeen avulla.

”Harvemmin kulkevien bussilinjojen välillä vaihdettaessa pidempi vaihtopuskuri turvaa vaihdon onnistumista. Metrovaihdoissa toisaalta vasta lyhyempi puskuri tuo suunnitellut vaihtoyhteydet näkyville. Tulevaisuudessa vaihtopuskuria kehitetään huomioimaan eri tyyppisiä vaihtoja”, Honkonen sanoo.

Kommentit

Jostain syystä reittiopas näyttää edelleen oletuskävelyaikana 6 minuuttia kävelyajaksi metrosta bussiterminaaliin Matinkylässä.

Uudesta reittioppaasta vaan kun ei toimivaa saa! Mitä jos virittäisitte uuden reittioppaan bittien taivaaseen ja toisitte takaisin käyttöön sen vanhemman version, joka edes jollain tasolla oli toimivaratkaisu. Uuden hienoista sivuominaisuuksista jauhaminen vain suututtaa entisestään käyttäjät ja samalla lisää alttiutta pyyhkiä matkakorteilla ja muilla pöytää - sekä siirtyä omaan autoon. Tämäkö on HSL:n tarkoitus?! Oikeasti?!

Todella on viritetty niin paljon, ettei sitä eosaa käyttää. Vanha reittiopas oli selkeä ja helppokäyttöinen, mutta tämä uusi...täys susi syntyessään. Miksi hitossa HSL poistaa kaikki toimivat sovellukset ja hankkivvat paskaa tilalle? Ennen rititti, kun kirjoitti lähtöpaikka ja määränpää, nyt klikkaat useita kertoja, että saat aikataulun selville. Tää uusi reittiopas on todella syvältä. Oikeastaan HSL joutuisi järjestämään reittioppaan käyttökursseja

Samaa mieltä. Uusi reittiopas on todella syvältä. Omat Reitit- ja Omat pysäkit-toiminnot olivat todellakin kätevät käyttää. Ja turha tulla tarjoaaan Suosikit-toimintoa, koska sillä ei samalla lailla pysty tallettamaan tarpeellisia reittejä ja pysäkkejä kuin ennen.

Vai viriteltiin...miten olisi jos toisitte ihan toimivat ratkaisut heti kättelyssä eikä puolivalmiita räpellyksiä niin kuin nyt on tullut?
Missä ihan oikeasti mättää kun teiltä ei tule mitään valmiiksi tehtyä? Toinen asia...ihan sama mitä teidän reittioppaassa sanotaan sillä vaihdot LISÄÄVÄT matkustusaikaa ja on aivan turha Höselin ja kenenkään mukaan väittää jotakin muuta. Yksityiset bussiyhtiöt herätkää ja tehkää meille toimivat yhteydet kiitos.

Muiden verorahoilla on kiva säätää ja säheltää, kun vastuuta ei ole mistään. Lopputuloksella ei ole mitään väliä, kunhan valtavat bonukset sujahtaa taskuihin. Olisi jo aika murtaa tämä monopoli ja saada tähän touhuun vähäsen järkeä.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.