Tehostettu matkalipuntarkastus lähijunissa 18.4.2018

Matkustajien matkaliput tarkastetaan tavallista tehostetummin keskiviikkona 18.4. lähijunissa.

matkalipun tarkastus

Keskiviikkona 18.4. lähijunissa on tehostetumpi matkalippujen tarkastus.

Toivomme, että matkustajat voisivat varautua tarkastukseen ottamalla lippunsa esille valmiiksi, jotta tarkastus sujuu jouhevasti.

”Asiakaspalautteen perusteella monille matkustajille on epäselvää, milloin mobiililipun tulee olla ostettuna.  Lipun pitää näkyä matkapuhelimessa valmiiksi latautuneena ennen kuin astutaan junaan, bussiin, raitiovaunuun tai metron liukuportaisiin, jotka vievät laiturialueelle”, matkalippujen tarkastusyksikön päällikkö Janne Solala muistuttaa.

Kommentit

Kuinka lähiliikenteen sarjaliput tarkastetaan tehokkaasti, kun matkaan sisältyy junanvaihto (esim. Oulunkylä - Mäntsälä)? Saako vaihtoasemalla poiketa ostoksilla, kuten lisää lippuja hakemassa? Mistä matkustajakaan tietää, mitä vaihtoaikaa sovelletaan?

www.vr.fi/cs/vr/fi/lahiliikenteen-sarjalippu

Myydäänkö VR:n lippuja jo "tehostetusti" pienilläkin asemilla, sekä suoriin että vaihdollisiin lähijunamatkoihin, jotka ulottuvat HSL-alueen ulkopuolelle? Kelpaako korostetusti käteinen?

Voiko ennen tarkastusmaksun vastaanottamista edes edellyttää kuulevansa, mistä läheltä VR:n lipun olisi voinut ostaa matkan alkaessa?

Painostetaanko 18.4.2018 hankkimaan pitkillekin lähijunamatkoille tarkastustilanteesta ilman poliisia selviytymiseksi HSL:n lippu?

Olet oikeassa.  Alue, jolla on oltava voimassaoleva matkalippu on merkitty lattiaan, ja alue alkaa jo hieman ennen liukuportaita.

Entäpä esimerkiksi Kampin kaukoliikennehissin kanssa? Hissillä voi vahingossa joutua Matkahuollon matkustaja metron viereen vaikka haluaisi ylös ja ulos.

Hei, kyseinen hissi on hyvin opastettu. Maksaneisuusalueen alku on jo ilmaistu kaukoliikenteen hallissa hissin edessä
kahdella isolla lattiatarralla. Hissin oven suussa sijaitsee myös matkakortin lukija. Lisäksi metron laiturialueelle saavuttaessa on lattiatarra, joka ilmaisee maksaneisuusalueen alkavan.

Järjestely lienee suunniteltu hieman yllättäväksi yhtäkaikki. Tähän hissiinhän on lupa mennä ilman matkalippua, jos ei ole tarkoituskaan matkustaa metrolla. Kampissa on pidetty esillä kortinlukijoita myös yöbussiliikennettä varten.

"tai metron liukuportaisiin, jotka vievät laiturialueelle"

Eikös metrossa laiturialue ala yleensä jo ennen liukuportaita?

Miten tarkastaja voi todistaa sen sekunnin kolmasosan viiveen, jos roikutan jalkaa viivan toisella puolella ennen "laiturialueelle" astumista?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.