ABC-, BCD-, CD- ja ABCD-lippujen hinnat laskevat vuoden alussa, muutoksia myös jälleenmyynnissä

Pisimpien matkojen lipunhintoihin tulee alennuksia 1.1.2020, kun ABC-, BCD-, CD- ja ABCD-lippujen hinnat laskevat. Hinnanalennus koskee sekä kerta- että kausilippuja. AB-, BC- ja D-lippujen hinnat eivät muutu. Lisäksi jälleenmyyntipisteet voivat veloittaa lippujen myynnistä palvelumaksun.

Kohdistamme hinnan alennukset pisimpien matkojen hintoihin, koska niillä siirtyminen autoilusta joukkoliikenteeseen vaikuttaa suotuisimmin liikenteen päästöihin.

Joukkoliikenteen vuoroja on C- ja D-vyöhykkeillä tarjolla vähemmän kuin lähempänä Helsingin keskustaa. Hinnan alennusten jälkeen tämä näkyy nykyistä enemmän myös lippujen hinnoissa. A- ja B-vyöhykkeellä joukkoliikenteen palvelutaso on erinomainen. Lisäksi AB- ja BC-lippujen matkustusalue on erittäin laaja ja 80 minuutin vaihtoaika pitkä. AB- ja BC-kertalipulla ehtii monissa tilanteissa tehdä meno-ja paluumatkan yhdellä ja samalla lipulla. 

Näin hinnat muuttuvat 1.1.2020

Kertaliput  Hinta 2019 Hinta 2020
AB, BC ja D * 2,80 2,80
ABC 4,60 4,10
BCD 5,40 4,10
CD 4,20 3,20
ABCD 6,40 5,70
Kausiliput 30 vrk Hinta 2019 Hinta 2020
AB, BC ja D * 59,70 59,70
ABC 107,50 96,70
BCD 115,80 96,70
CD 98,00 77,60
ABCD 156,40 139,70

* AB-, BC- ja D-lippujen hintoihin ei tule muutoksia.

Lippujen hinnat >

Myyntipisteet voivat periä lipunmyynnistä palvelumaksun

HSL:n lippuja myyvät myyntipisteet voivat vuoden 2020 alusta lähtien veloittaa lipun ostamisesta palvelumaksun. HSL kilpailutti myyntipisteet vuonna 2019 sillä periaatteella, ettei HSL enää vuoden 2020 alusta lähtien maksa jälleenmyyjille myyntipalkkiota. Näin kaikkia myyntipisteitä, kiinteitä ja verkossa toimivia, kohdellaan tasavertaisesti.

Jälleenmyyjät päättävät itse, minkä suuruisen palvelupalkkion ne mahdollisesti lisäävät lipun hintoihin, ja lisätietoa palvelumaksuista saa jälleenmyyjiltä. Mahdollisissa lipun hyvitystilanteissa HSL hyvittää ainoastaan tariffin mukaisen lipunhinnan, ei myyntipisteen perimää palkkiota. Myyntipisteet määrittelevät käytäntönsä tämän osalta itse.
 
HSL-sovelluksessa, automaateilla ja myöhemmin käyttöön otettavassa nettilatauksessa palvelumaksua ei peritä. 

Taulukko latausautomaattien sijainnista

Suomenlinna-lipun myynti päättyy 31.12.

Suomenlinna-lippu poistuu valikoimasta vuoden 2020 alussa. Suomenlinna sijaitsee A-vyöhykkeellä, joten sinne voi matkustaa kaikilla HSL:n lipuilla, joissa on mukana A-kirjain eli AB-, ABC- ja ABCD-lipuilla. Suomenlinnan lautalla kelpaavat kerta-, vuorokausi- ja kausiliput. Lue lisää Suomenlinnan lautalla käytössä olevista lipuista.

Kommentit

Kyllä tuota AB, BC ja D lippuakin voisi hinnaltaan alentaa, kun on hyvin riistohinnoittelu. Ei kovin reilua että muiden vyöhykkeiden liput halpenevat noin runsaasti. Varsinkin kun mikään ei ole ainakaan parantunut uuden vyöhykesysteemin myötä, eikä muutenkaan. Päinvastoin. Jos joku ihmisiä kannustaa julkisen liikenteen valitsemaan niin halvat hinnat, mutta siinä olette nyt epäonnistuneet.

Alentakaa toisen asteen opiskelijoiden lipun hintaa. Ihan naurettavan kallis tämä nykyinen. Miksi korkeakouluopiskelijat saavat edullisen yksittäisen lipun, mutta toisen asteen opiskelijat eivät? On muutenkin ollut vain haittaa vyöhykeuudistuksesta.

Hei. Koska Eazybreak työmatkaseteleiden käyttömahdollisuuksia kehitetään ulottumaan nettilataukseen?? Aivan susi systeemi. Seteliä ei voi käyttää muualla kuin R-kioskilla ja HSLn määrällisesti olemattomissa toimipaikoissa, jossa saat jonottaa tunti tolkulla. Paluu pula-aikaan. 1/5 tai enemmän menee 10€ setelistä Ärrän palvelumaksuun. Kenen tahtotilasta tää systeemin kehittäminen on kiinni??

Toivottavasti voin mahdollisimman pian ladata matkakortille sekä arvoa että aikaa netin kautta. En halua maksaa välityspalkkioita, jotka ovat melko korkeat mm. R-kioskilla. Miksi Kannelmäessä ei ole automaattia, jolla voisi tehdä latauksen?

Tuolla alkupäässä kommentteja moni on kysynyt "Onko mahdollista ladata korttia HSL:n palvelupisteissä?" Ettekö aio vastata tähän kysymykseen mitään. Itseänikin kiinnostaisi tietää, että voiko palvelupisteissä lada korttia ilman, että peritään mitään lisämaksuja..

Tämä lisämaksu systeemi on muutenkin aivan naurettava. Halpuutetaan lippujen hintoja kyllä, mutta sitten jos lataat sen R-kioskilla tai K-Citymarketeissa niin veloitetaan palvelumaksua.. aivan järjetöntä! Ette kyllä paljon kehua kyllä tällä itsellenne kerää!

Matkakortin voi ladata maksutta myös HSL:n palvelupisteissä sekä kuntien yhteispalvelupisteissä. 

Lisäksi saako näistä automaateista ostettua esim. 14 vuorokauden lippua?

Saa kyllä, automaatilla voi ladata HSL-kortille haluamansa pituisen kauden.

korj.edell.

Onko mahdollista ladata korttia HSL:n palvelupisteissä

Onko mahdollista ladata korttia HS:n palvelupisteissä.

"A- ja B-vyöhykkeellä joukkoliikenteen palvelutaso on erinomainen. Lisäksi AB- ja BC-lippujen matkustusalue on erittäin laaja ja 80 minuutin vaihtoaika pitkä. AB- ja BC-kertalipulla ehtii monissa tilanteissa tehdä meno-ja paluumatkan yhdellä ja samalla lipulla" - itse asiassa ei useinkaan ehdi koska matkustelu vaatii nykyisin vähintään liityntäbussin + metron tai kaksi bussia. Käyttäisin jotain toista sanaa kuin "erinomainen".

Helsingin sisäinen matka asioille esimerkiksi raitiovaunulla tulee maksamaan 5,60€. Kilpailukyvytön vaihtoehto autolle. Todella surullista.

Ei ole hsl:n toiminnalla mitään rajaa, nyt lasketaan osalle lippujen hintoja, pitkään nostettiin ainostaan helsingin sisäisiä lippuja muiden kustannuksella ja nyt vielä heidän pohjaton ahneus tulee taas nostamaan kaikkien matkakortia käyttäjien maksuja. Eivät edes ole onnistuneet nettilatauksen saattamisessa käyttäjille.. ala-arvoista.

Kaiken lisäksi toisen asteen opuskelijoille lipun hinta nousi 1,2 eurosta 2,8. Ei ole tosiaankaan mitään rajaa siinä, että muutenkin köyhiä toisen asteen opiskelijoitakin kuritetaan, että joku kauempana asuva saisi edullisemman lipun.

Hei,

minusta on hyvin erikoista, että HSL:n nettisivuilla kohdassa Liput ja hinnat ei mainita ollenkaan uusia hintoja 1.1.2020 alkaen. Lippulaskurikin antaa vain vuoden 2019 hinnaston mukaisia hintoja, toivottavasti se ei myy niitä ensi vuodelle.

PDF-muotoinen suppea hinnasto löytyy, kun osaa etsiä etusivulta alaosta pienen linkin uutisarkistoon ja sieltä 13.12. päivätyn uutisen.

En myöskään löydä sivuilta tietoa siitä, mitä yli 30 päivän kausiliput maksavat. Se on kuitenkin selvästi edullisin tapa hankkia lippu työmatkoille. Ettekö halua myydä niitä, koska tiedotuksenne ei ole tähän mennessä koskaan niitä erityisesti mainostanut? Jatkuva ”säästötilauskin” on selvästi kalliimpi, jos aikoo pitää kesälomaa, niin kuin useimmat ihmiset. Tosin en tiedä mikä on sen keskeytyssakko, koska tätäkin tietoa panttaatte.

Onko siis tarkoituksellista, että hintatietoja ei ole saatavilla vaikka uudet hinnat ovat aivan kohta voimassa? Asiakkaanne lienevät kiinnostuneita siitä mitä tulevan vuoden matkat maksavat.

Merkillistä, todella epäonnistunutta tiedottamista.

Täysin samaa mieltä! Nyt on jo vuoden viimeinen päivä, eikä tarkemmasta hinnastosta tai päivitetystä hintalaskurista ole vieläkään tietoa. Todella heikkoa tiedottamista näinkin merkittävästä muutoksesta.

Erityisesti tarkemmat hinnat kiinnostavat varmasti meitä, jotka ehdimme ostaa kausilipun vuodeksi syksyllä, juuri ennen hinnanalennusten julkistamista. Yli 30 päivän lippujen vuorokausihinta sekä erilaisten muutostoimenpiteiden palkkiot olisi tärkeää tietää, jotta voisin laskea, kannattaako nykyinen kalliimmalla hinnalla hankittu kausilippu perua vuodenvaihteen jälkeen, ja hankkia tilalle uusi lippu vuodeksi uudella alemmalla hinnalla.

Pahoitteluni puutteista ensi vuoden hintojen kertomisessa! Hintalaskuriin osoitteessa https://www.hsl.fi/liput ensi vuoden hinnat päivittyvät, kun ne tullevat voimaan,  

Kelpaako eazybrake seteli maksuksi mobiililipun tilauksessa tai nettitilauksessa?

Ei kelpaa. Itse saan 11x10€ seteleitä vuodessa eli 110@. Mobiilin säästötilauksella säätää AB-alueella yli 80€ vuodessa, joten setelin todelliseksi eduksi jää jatkossa noin 30€. Lisäksi pitäisi kioskilla maksaa latausmaksu, koska näitä ei voi käyttää myöskään automaatilla. Menen siis Pasilaan palvelupisteeseen jonottamaan. Huvittavaa kyllä, Eazybreakin setelit tulevat puhelimeen appsilla tai tekstarina, mutta niillä ei voi maksaa mobiilina. Todella jälkijunassa tää systeemi. Työnantajani eli HUS voisi tulla isona talona jotenkin vastaan tässä, koska HSL ei vaan pääse ajan tasalle.

Hienoa, kiitokset täältä C-vyöhykkeeltä! :)

Koska invalippu tulee HSL sovellukseen? Helpottaisi elämää huomattavasti jos sen saisi sinne koska ei ole kiva että joutuu ostamaan normi lipun jos kortista on loppunut aika tai unohtunut kotiin kiireessä.

Itselläni on Kelasta saatu EU:n invakortti jolla pystyn tarvittaessa todistamaan oikeuteni tarkastajalle jos se on siitä kiinni mutta eipähän noi tarkastajat ole tähänkään menessä paljon todistuksia pyytänyt.
Uskon että en ole ainoa jota tämä uudistus miellyttäisi/ helpottaisi.

Valitettavasti liikuntarajoitteisten lippua ei ainakaan näillä näkymin ole tulossa HSL-sovellukseen. Hiukan helpotusta tilanteeseen toivottavasti tulee, kun HSL-kortin nettilataus saadaan käyttöön alkuvuoden aikana. Jo nyt HSL-kortille voi ladata kausilipun myös ennakkoon siten, että sen voimassolo alkaa enintään 60 vuorokauden kuluessa kauden ostamisesta.

Eli inva lippua ei myöskään jatkossa voi ostaa esim automaatista? Onhan se kurjaa että jos kortti unohtuu kotiin tai siitä on loppunut aika niin joutuu ostamaan silti aikuisen lipun. En näe tässä mitään järkeä koska samaanaikaan melkein kaikki muut alennus ryhmien liput voi ostaa sovelluksesta.

Voisiko tuohon kausilippuhintalaskuriin sivulla https://www.hsl.fi/liput/kausiliput vihdoin lisätä mahdollisuuden valita kalenterista alku- ja loppupäivät kuten vanhassakin laskurissa oli. On täysin älytöntä, että jos haluaa tietää esim. paljonko maksaa kausilippu alkaen huomisesta ja päättyen huhtikuun 7. päivä niin täytyy itse käydä kalenterista laskemassa montako päivää tällä välillä on.

14 vrk:n riistohintaiseen kausilippuun ei siis ole tulossa muutosta. Selitykseksi ei käy, että näin kannustetaan ihmisiä pidempään kauden käyttöön kuten aiemmin ilmaisitte.

Tälläkin hetkellä joudun maksamaan ilmaa 30 vrk:n AB kausilipusta, koska järkevämpää ei teiltä ole tarjolla eikä matkustustarve ole säännöllinen joka kuukausi.

Arvolippu ei myöskään ole vaihtoehto, koska senkin hinnat nousivat liikaa suhteessa hyötyyn. Monesti minulle on riittänyt epäsäännöllisen työn ja työaikojen vuoksi 14 vrk:n kausilippu, mutta nostitte sen hintaa keväällä suhteettoman paljon.

Rahanahneus vai toisten vyöhykkeiden subventoiminen toisten kustannuksella? Mitkä ovat siis oikeat perustelut 14 vrk:n kausilipun hintapolitiikalle HSL?

Jatkuvasti joudun miettimään onko järkeä joukkoliikennettä tässä tilanteessa käyttää. Enkä ole varmasti ainoa.

Jostain pitää saada rahaa, että voidaan tyhjinä kulkevia, mutta ma-pe klo 8-16 työtä tekevien vaatimia vuoroja ajaa.

Hintataulukosta puuttuu lisävuorokausien hinnat HSL-kortille ostettaville kausilipuille.

Eripituisten HSL-kortin kausilippujen hinnat näkee vuoden alussa päivitettävästä hsl.fi:n hinnastosta.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.